Kroos: Néhány évvel ezelőtt sokkal könnyebb volt klub-vb-t nyerni

Toni Kroos
Toni Kroos (forrás: fifa.com)

A ma esti FIFA-klubvilágbajnokság döntőjéről Kroos, Alaba és Ancelotti beszélgetett a fifa.com munkatársaival.

Toni Kroos

Erősebb csapatok, erősebb sorozat

Még tisztán emlékszem az első két döntőmre, amit a klub-vb-n játszottam 2013-ban és 2014-ben. Hogy őszinte legyek, akkoriban nem volt túlságosan nehéz megnyerni ezt a sorozatot.

De az elmúlt években, különösen 2017-ben és 2018-ban, már eléggé meggyűlt a bajunk az ellenfelekkel. Szóval úgy érzem, hogy erősebbek lettek az ellenfelek és emiatt minőségileg is sokat javult a klubvilágbajnokság. Éppen ezért most sokkal nehezebb bejutni a döntőbe és megnyerni azt.

Toni Kroos
Toni Kroos (forrás: fifa.com)

Mi kell a döntőhöz?

Először is úgy gondolom, hogy minőségre van szükséged ahhoz, hogy bejuss egy döntőbe. Nemcsak itt a klubvilágbajnokságon, hanem bárhol.

Ahhoz, hogy ide eljuss, meg kell nyerned a Bajnokok Ligáját. Szóval, igen, ennyi döntőbe bejutni nem lehet másképp csak, ha megvan a csapatban a minőség ehhez. De közben meg ez a minőség nagyon sok csapatban megvan Európában, szóval, ki kell tudnod emelkedned közülük.

A mentalitás szintén nagyon fontos. Soha nem szabad feladni. Szerintem ezt tökéletesen bemutattuk az előző szezonban.

A hit és a minőség kombinációja nagyon messzire el tud juttatni egy csapatot. Éppen ezért lehetünk most újra itt.

Az ellenfél

Belenéztük az Al Hilal Flamengo elleni elődöntőjébe, mert éppen akkor ebédeltünk. Természetesen nem mondhatom azt, hogy sok meccsüket láttuk volna, de megfelelően felkészültünk a döntőre. Ők is itt vannak a döntőben, szóval nekik is megvan a minőségük ehhez.

David Alaba

Érkezés Madridba

Mindig is tudtam, mekkora klub a Real Madrid. Egy álmom vált valóra, mikor a klubhoz igazoltam. Már az első napokban, hónapokban láttam, hogyan dolgoznak a klubnál, így még inkább nem volt meglepő, mitől ilyen sikeres a Real Madrid.

A klub-vb és a döntő

Úgy jöttünk ide, hogy meg akarjuk nyerni a klub-vb-t. Csak az járt a fejünkben, hogy először jussunk be a döntőbe, aztán  ott is győzzük le az ellenfelet. Ezért pedig mindent meg fogunk tenni.

Nem lesz egy könnyű meccs, ez biztos. Láttam egy keveset az elődöntőből, és természetesen ki is elemeztük aztán a játékukat. 

Nagyszerű munkát végeztek a Flamengo ellen. Eddig is tisztában voltunk azzal, hogy egy erős csapat és sok jó játékos van a keretükben. Mindent ki kell adnunk magunkból a pályán, hogy sikerrel vegyük ezt a döntőt. 

Carlo Ancelotti

Nagyon nehéz idáig eljutni, itt pedig szembe kell nézni a világ régióinak legjobbjaival. Úgy gondolom, hogy ez egy csodálatos versenysorozat, és nagyon izgatottá tesz, hogy van esélyünk megnyerni a klub-vb-t. 

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: fifa.com)

Közel vagyunk ahhoz, hogy újra megnyerjük, és ezért ismét mindent bele is fogunk adni. Nagyon remélem, hogy haza tudjuk vinni ezt a trófeát. 

Döntőt játszani mindig különleges érzés, de bejutni egy döntőbe a lehető legnehezebb dolog. 

Mindig azt mondom a játékosaimnak, hogy a döntőt már élvezni kell, mert nagyon hosszú utat tettek meg idáig. 

Csodálatosan sikerült a tavalyi Bajnokok Ligája, most pedig itt vagyunk, hogy megtegyük az utolsó lépést is. Most is győzelemre éhesen és mindent beleadva lépünk majd pályára.

Forrás: fifa.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…