Ancelotti: Jól érezzük magunkat, minden meccsen küzdünk a győzelemért

A Real Madrid az Elche együttesével találkozik a spanyol bajnokság 21. fordulójában. A mérkőzés előtt Carlo Ancelotti a játékosokról és a brazil szövetségi kapitányi posztról is szót ejtett.

A mérkőzés

„Jól érezzük magunkat, örülünk, hogy a szurkolóinkkal ünnepelhettük az újabb címet. Jól felkészültünk az Elche elleni mérkőzésre.”

A szurkolók is tudják, mit kell tennie a csapatnak, minden mérkőzésen küzdeni kell, minden sorozatban. Tudják, milyen profik ezek a játékosok és mennyire komolyan veszik a dolgukat. Nem gondolom, hogy kritikus helyzetben vagyunk.”

„Courtois ma kezdte az edzéseket és nem játszhat holnap, de szombaton már bevethető lesz az Osasuna ellen. Militão már a döntőre felépült és Lucas Vázquez is visszatért.”

„Kroos maradt ki a keretből kisebb probléma miatt. Hazard csütörtökön már edzett, de gond van a térdével. Beszéltem vele, de senki sem szorul speciális kezelésre jelenleg.”

„A Barcelona jól teljesít. Egységesen játszanak és változtattak a stílusukon. Használják a széleket és középre játsszák a labdát. Kevés gólt kaptak, ez az egyik kulcsa a sikerüknek. Nem lehet őket más csapatokkal összehasonlítani. Nagyon magas szintet képviselnek a játékosaik.”

Hozzáállás

„A klub történelme azt mutatja, hogy a győzelem segít a további sikerek elérésében. Ha nyersz, úgy érzed, szeretnéd ezt megismételni. Ami tavaly történt, arra motivál minket, hogy idén is megtegyük ugyanazt, különösen, mivel vannak olyanok, akik tavaly nem ismerhették meg ezt az érzést.”

„Mindent beleadunk holnap. Hátrányban vagyunk a bajnoki tabellán, de ez nem azt jelenti, hogy nem harcolunk minden mérkőzésen úgy, mintha az utolsó lenne, különösen igaz ez a holnapi összecsapásra.”

Vini Jr.

„Nem láttam a FIFPro listáját. Furcsának találom, hogy Vinícius nem szerepel rajta, szerintem ez hiba. Holnap nem játszhat, más lép pályára a helyén, Rodrygo kaphat szerepet ott.”

Camavinga pozíciója

„Gondolkodom azon, hogy szélsővédőt játsszon. Jól játszott ezen a poszton és képes is itt teljesíteni, de figyelembe kell vennünk, hogy nagyon jó középpályás. Ha vészhelyzet van, játszhat ott is.”

„Azért is szerepelt hátul, mert Alaba nem játszhatott, de ő is visszatért és opció lehet erre a posztra. Ugyanez a helyzet Nachóval is, aki játszott a Szuperkupában. Vészhelyzet esetén Camavinga hátvéd lesz, minden más esetben a középpályán számítok rá.”

Rüdiger

„Középhátvédként van a legtöbb tapasztalata. Nacho is jól teljesített ezen a poszton. Ebben a csapatban nincs olyan, hogy valaki feltétlenül az általa preferált poszton játszik. Nacho, amikor lehetőséget kapott, jól teljesített. Tavaly is így volt, idén is így van. A helyzete egyértelmű, neki kell eldöntenie, mit szeretne csinálni.”

Támadók

„Opcionálisan szükségünk lehet egy középcsatárra, de már van egy, Karim. Nem gyerek már, de vannak mások is. Nem most jött el az ideje annak, hogy a következő idényről beszéljünk. Most folytatódik a Bajnokok Ligája és arra koncentrálunk.”

Tchouaméni

„A világbajnokságig nagyon jól teljesített, az idény első felében engem is meglepett. Nem érte el még csúcsot. Rá is hatással volt a világbajnokság, nagyszerű torna volt ez számára.”

„Nem változtat az általa képviselt minőségen, hogy két belső középpályással játszunk vagy egyedül van. Lassan visszatér a korábbi szintjére, ahogy Kroos és Valverde is.”

Kroos jövője

„Nem tudom, mi lesz vele, mert engem nem Kroosnak hívnak. Nem beszéltünk erről, de van egy olyan érzésem, hogy hosszabbítani fog. Meglátjuk.”

A védelem munkája

„Támadásban remekül teljesítünk, a védekezésünkön azonban még javítanunk kell. A Bilbao, a Sociedad és a Valencia ellen sem kaptunk gólt, de több hibát is elkövettünk a legutóbbi találkozónkon.”

„Ebben kell fejlődnünk. Magabiztos vagyok, mert a hibáink a koncentráció hiányából fakadnak, a rendezettségből és az elkötelezettségből.”

Benzema

„Nem tudom, hosszabbított-e vagy sem, de az ilyen legendáknak a Real Madridnál kell maradniuk.”

Brazil válogatott

„A játékosok nem kérdeznek engem erről, de viccelődnek ezen. Jó barátságot ápolok a brazilokkal és ők nevetnek ezen. A valóság teljesen más, mivel 2024-ig szerződés köt a Real Madridhoz.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK