Benítez: Annyit mondtam Modrićnak, hogy a rövid passzokat ne külsővel csinálja

Rafa Benítez
Rafa Benítez, mikor a Real Madrid edzője lett (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid korábbi edzője a Cadena SER és az Onda Cero vendége volt, ahol egyebek mellett beszélt a spanyol fővárosban töltött utolsó fél évéről, valamint Cristiano Ronaldóról és Modrićról is.

Barcelona vagy Atlético Madrid?

“Kaptam ajánlatokat, de ezek közül egyik sem motivált engem. Vannak csapatok, ahova soha nem mehetnék, mert edzettem a rivális csapatot. Éppen ezért biztosan nem leszek soha a Barcelona edzője, de az Atlético Madridot nem zárnám ki.”

A Cheryshev-ügy és a távozás

“A Real Madridnál töltött időm alatt nem engedtek minket nyerni. Elsők voltunk a Bajnokok Ligájában, csak végeztük a munkánkat. A Király-kupából kizártak minket egy adminisztrációs hiba miatt. Úgy tűnt, hogy az én hibám, pedig háromszor is figyelmeztettem őket erre.”

“Akkoriban a csapatunk sokkal jobb állapotban volt fizikálisan, mint az ellenfelek. Amikor távoztam, mindössze két ponttal voltunk lemaradva a Barcelona mögött, ráadásul egy meccsel kevesebbet is játszottunk. Két hónap múlva 12 pontra nőtt a különbség.”

Az elhíresült beszélgetés Modrićcsal és Cristianóval

“Egyszer valóban mondtam Modrićnak, hogy a rövid, három méteres passzokat ne külsővel csinálja, hogy a csapattársnak ne nehezítse meg a dolgát a labda pörgése. Ez csak egy egyszerű megjegyzés volt, amiből aztán az emberek hatalmas ügyet csináltak.”

Cristiano Ronaldónak pedig csak annyit mondtam, hogy elemezze a szabadrúgásait, amiket még a Manchester Unitedben végzett el. Szerettünk volna egy kis fejlődést elérni ebben, de aztán nem is foglalkoztunk ezzel.

“Ez volt vele az egyetlen beszélgetésem, minden más hazugság. A távozásom után még rosszabbak lettek a szabadrúgás-mutatói. Meglepett, hogy azok az újságírók, akik jól ismernek engem, ilyen hazugságokat írtak le.”

Nem érezte a támogatást

“Amikor Madridba érkeztem, Ancelotti éppen akkor távozott. Nagyon jó kapcsolata volt a játékosokkal. Úgy tűnt, mintha ránk haragudtak volna a játékosok, amiért ott vagyunk. A kialakult hangulat nem segítette a munkánkat, hanem ellenünk volt.”

“Casillas is épp akkor távozott, akkor tartóztatták le Benzemát, nehéz időszak volt.

És amikor minden rosszul sül el, akkor ki viszi el a balhét? Hát, én voltam az.

“Tudtam, hogyan érzi magát Cristiano, ezért terelgetnem kellett őt. Akkor jönnek a bajok, amikor hét másik játékost is terelgetned kell, és néhányan közülük szivárogtatni kezdenek a médiának.”

Forrás: Marca
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…