Modrić: Az Anfieldre is győzni megyünk

Luka Modric az 5. BL-trófeájával
Luka Modric az 5. BL-trófeájával (forrás: realmadrid.com)

A horvát aranylabdással a Mirror készített interjút, melyben a Liverpool elleni BL-meccs volt a fő téma.

A jelenlegi forma nem mérvadó a BL-ben

“Nagyon meglep, hogy a Liverpool ilyen messze van az angol bajnokságban az első helytől. Igaz, ezt ők is felhozhatják velünk kapcsolatban, úgyhogy inkább nem mondtam semmit. Elég ránézni a keretükre, bármikor képesek lehetnek újra formába lendülni, de remélem, ez nem a következő két BL-meccsen történik meg.”

“Sokat olvasni arról, hogy egyik csapat sincs a legjobb formájában, de a szezon sohasem 1-2 hónapról szól, még sok van hátra. Arról nem is beszélve, hogy a Bajnokok Ligája egy teljesen más sorozat, nem szabad figyelembe venni, hogy a nemzeti bajnokságban éppen hogyan teljesít az adott csapat.”

A párharcról

“A Liverpool-Real Madrid mérkőzés mindig egy igazi futballcsemege a nézőknek. Kár érte, hogy ilyen korán összesorsoltak minket, mert ez egy nagyszerű összecsapás lenne a Bajnokok Ligája döntőjében is.”

“Úgy gondolom, hogy a kulcs a védekezés lesz. Nem hiszem, hogy az első meccsen sok gól fog esni, és két kiegyensúlyozott találkozóra számítok. Természetesen a Real Madridot látom az esélyesebbnek, és az Anfieldre is azért megyünk, hogy győzzünk.”

Teljesen mértékben megértem, ha a Liverpool ezt a párharcot egyfajta visszavágónak fogja fel. Ez normális a két csapat legutóbbi mérkőzésének eredménye után. De mi készen állunk.

“Nem számít, hogy hazai pályán vagy idegenben játszol, amióta eltörölték az idegenbeli gól szabályt. Ettől függetlenül mindig is jobban szerettem, mikor a második meccset játsszuk Madridban, mert láthattunk pár párszor, hogy a Bernabéu közönsége mekkora hatással tud lenni a mérkőzésekre.”

Sérültek és a vb

“A sérülések sajnos a futball velejárói, és nem meglepő, hogy hatással vannak a meccsekre. De sem a Liverpool sem a Real Madrid számára nem lehet kifogás. Mindkét csapatnak megvannak a játékosai, akikkel trófeákért harcolhat.”

“A világbajnokság is hatással volt a Liverpoolra és a Real Madridra is, de úgy látom, hogy már sikerült visszarázódnunk és meccsről meccsre egyre jobbak vagyunk. Most jön a szezon legfontosabb időszaka, meglátjuk, mire leszünk képesek.”

Forrás: Mirrror
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…