Ancelotti: Mindkét meccsen jól kell játszanunk

A Real Madrid kedd este az Anfielden lép pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A találkozó előtt Carlo Ancelotti beszélt Benzemáról, Viníciusról és a holnapi ellenfélről is.

A mérkőzés

„Ismét pályára léphetünk a BL-ben és készen állunk arra, hogy úgy teljesítsünk, mint az előző idényben. Tudjuk, hogy kemény párharc lesz ez, nem csak ez a mérkőzés, jól kell játszanunk itt és a visszavágón is, de alig várjuk, hogy ismét pályára lépjünk ebben a sorozatban.”

„A döntő nagyszerű emlék, de nem volt kiegyensúlyozott találkozó. Talán többet volt náluk a labda, de jók voltunk védekezésben. Ha képes vagy erre a Liverpool ellen, mindig megvan az esélyed arra, hogy jó eredményt érj el. Ez most más lesz, két mérkőzés vár ránk, koncentrálnunk kell, hosszú időn át kell jól játszanunk.”

Benzema a kezdőben

„Úgy tűnik, jó formában van és a kezdőben kap hslyet. Ő is és mindenki más alig várja, hogy elkezdődjön a Bajnokok Ligája ezen szakasza. A tavalyi emlékek frissen élnek az emlékezetünkben.”

Vini állapota

„Imád futballozni, akárhol van, különösen igaz ez az olyan rangadókra, mint a holnapi. Élmény nézni a játékát, nem csak a mi szemszögünkből, a szurkolók is szeretik az ilyen minőséget és tehetséget. Élvezet nézni, ahogy Pedri, Gavi, Mbappé vagy Håland teljesítményét is… Jót tesz a futballnak, hogy ilyen minőséget képviselnek.”

„Remélem tesznek valamit a rasszista cselekedeteket elkövetők ellen. Vinícius nagyon jól kezeli a helyzetet. Imád játszani és ez nem befolyásolja a pályán nyújtott teljesítményét.”

Helyettesek a pálya közepén

„Még mindig átalakulófélben vagyunk, de ez kényszerből történik, nem erre számítottunk. Ez van, hozzá kell szoknunk ehhez. Nem aggódom, mert azok, akik Kroos vagy Tchouaméni helyett játszottak, remekül teljesítettek. Nagyon bízunk a keretünkben.”

Bizonyította Modrić, hogy megérdemli a hosszabbítást?

„A karrierje magáért beszél és továbbra is bizonyít. Januárban volt egy kisebb megingása, de visszanyerte a legjobb formáját és szerintem ez csak egyre jobb lesz. Biztos vagyok benne, hogy így lesz, mert az erőnléte fantasztikus és továbbra is nagyon szeretne a Real Madridban játszani.”

Visszatérés az Anfieldre

„Nagyszerű emlékeim vannak. A járvány alatt volt ugyan, de remek élményekkel gazdagodtam. Mindig jó visszatérni egy olyan stadionba, ami ilyen nagyszerű atmoszférával rendelkezik. Remélhetőleg minden tőlünk telhetőt megteszünk a győzelemért.”

Az akció kedd éjfélig tart. Fontos, hogy a kiválasztott ajándék törölközőt is be kell rakni a kosárba vásárlás előtt!

Támadó vagy védekező felfogás

„Ezt még mérlegelem és holnap döntök a kérdésben. A kérdés az, hogy egy hátul stabilabb, vagy egy támadásban erősebb csapatot küldjek pályára. Még kérdőjeles a támadósor, de örülök, hogy nem egyedül kell meghoznom a döntést.”

Legutóbbi mérkőzése az Anfielden

„Nagyszerű emlékeim vannak arról a találkozóról. A Liverpool sokat változott azóta, erősebb csapatuk van, jobb minőséget képviselnek. Talán képesek leszünk megismételni azt az elszántságot és hozzáállást, de nehéz lesz hasonló eredményt elérni.”

Védekezés

„Úgy vélem, legutóbb jó teljesítményt nyújtottunk. A klubvilágbajnokság előtt két kapott gól nélküli meccsünk is volt, majd azután is. A csapat egyre jobban védekezik, elkerüljük a hibákat. Holnap kulcsfontosságú lesz a védekezés, hiszem, hogy jó teljesítményt nyújtunk majd.”

Változás a rasszizmus elleni törvényekben

„A rasszizmus egy nagyon fontos és komplikált kérdés. Egy törvény nem változtathatja meg egy ember gondolkodásmódját. A változás a kultúra és a józan ész segítségével érhető el. Ezért nem Spanyolországot okolom, ez mindenhol jelen van.”

„Szeretnék változást látni az emberek iránti tiszteletben, ezen kell gondolkodni. Örülök, hogy Madridban élek és senki sem gondolkodik azon, hogy elhagyja az országot, ami minden tekintetben nagyszerű.”

Esély a BL-győzelemre

„Ma jobb esélyünk van, mint tegnap volt. Komolyabban értékelnek minket, mint tették azt tavaly.”

Mi okozhat aggodalmat a Liverpool számára?

„Azt mondanám, hogy a Real Madrid. Nem tudok egyetlen játékost sem kiemelni, a Madrid aggódhat a Liverpool miatt, a Liverpool pedig aggódhat a Madrid miatt.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…