Klopp: Örülünk az ilyen pillanatoknak, mindent beleadunk

A Real Madrid kedden este a Liverpool együttesével találkozik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A találkozó előtt a vörösök részéről Jürgen Klopp vezetőedző nyilatkozott.

Korábbi találkozások

„Őszintén szólva nem tudom, hogy álljak ehhez. Különböző dolgok történtek velem és a Real Madriddal. Ha úgy vesszük, már a dortmundi időszakomból is megvan a történetünk.”

„A világ egyik legnagyobb klubjáról beszélünk, az egyik legsikeresebbről, nem is tudom, hányszor nyerték meg ezt a sorozatot. Nagyon tapasztalt együttesről van szó.”

„A közelmúltat tekintve ott van a párizsi döntő tavalyról, azóta sem néztem vissza a meccset – egészen a hétvégéig. Azonnal rá is jöttem, miért nem tettem eddig. Meg kellett tennem, igazi kínzás volt, mert jó meccsünk volt és meg is nyerhettük volna a finálét, de ez a kulcs: a volna.”

„Nem nyertük meg, ők szerezték a mindent eldöntő találatot és nem mi, ez az oka a feltételes módnak. Ezen a találkozón lehetett látni, mennyire tapasztalt csapat a Madrid, egyáltalán nem zavarja meg őket, ha az ellenfél helyzeteket alakít ki.”

„Egyetlen pillanatra sem veszítenek a magabiztosságukból, tudják, hogy eljön az ő idejük, erre várnak és mélyen, együttes erővel védekeznek. Ilyen a csapatuk, ilyen ez a sorozat és ebből csak tanulni lehet.”

„Ez azonban 7-8 hónapja történt. Azelőtt, amikor kiejtettek minket, az edzőpályájukon játszottunk, itt pedig egy üres stadionban. Az itteni mérkőzés nagyon jó volt, egy remek 0-0, hagytuk őket futni, ha szabad így fogalmaznom, megdolgoztattuk őket és ez így jó volt.”

„Ezek már más csapatok. Ugyanazok a klubok, más keretek, más idők. Megvan a történelmünk. Az utóbbi években az egyik csapat szinte mindig szerepelt a döntőben, legalábbis így érzem. Általában, ha a döntőbe akarsz kerülni, egyikünket ki kell ejtened. Most egymás ellen játszunk, meglátjuk, ki jut tovább.”

Vágynak arra, hogy a zárt kapus meccsek után teltház előtt fogadják a Real Madridot?

„Igen, ha egymeccses párharc lenne hazai pályán a Real Madrid ellen, jó lenne, de játszottam már a Bernabéuban is teltház előtt, lenyűgöző a közönség, hogy úgy fogalmazzak. Tudom, hogy a szurkolóink mindent megtesznek majd és ez is segíthet bennünket holnap este, alig várom már.”

A Bernabéuban sem könnyű játszani, és nem is vezetünk, így az ottani mérkőzés lesz a legnehezebb feladat számunkra. De kit érdekel? Ez a Bajnokok Ligája, ez az egyik legnagyobb összecsapás a világon, az egyik legnagyobb, amiről valaha hallottam.”

„A két csapat közelmúltbéli történelmét figyelembe véve és tekintve azt, hogy egyikünk általában a döntőben szerepelt és sikeres volt a sorozatban, ez egy kiváló mérkőzés lesz, mindkét csapat ellen nehéz szerepelni és meg kell küzdeni a sikerért.”

„Nagyon örülök, hogy most találkozunk; négy héttel ezelőtt más lett volna, de az élet az időzítésről szól és talán jókor találtuk meg a formánkat. Nem számít, hogy megnyertük a legutóbbi két meccsünket és én számítottam arra, hogy magunkra találunk, mert ez egy másik sorozat, meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget.”

„Itt ez a két eredmény és remélhetőleg erre építhetünk, legalábbis erre kell építenünk. Nagyszerűen kell teljesítenünk. Két csodálatos meccset kell játszanunk a továbbjutáshoz. Ezzel nincs problémám, mert ha nem a legjobb teljesítményt nyújtod, nincs esélyed. A Real Madridnak nem kell a legjobb formában lennie ahhoz, hogy esélye legyen – ez a különbség és ez kicsit különleges. De alig várom.”

A Liverpool ismét „egységes csapat benyomását kelti”

„Igen, ez így van. Ezt azonban még bizonyítanunk kell. Ez egy másik sorozat, ezt követően a Crystal Palace ellen lépünk pályára. Eredményekre van szükségünk, efelől nem lehet kétség. Voltunk már hasonló helyzetben, nem a teljesítményt, hanem az eredményeket tekintve, közvetlenül a világbajnokság után.”

„A két győzelemmel úgy tűnhetett, hogy ismét sínen vagyunk. Ezt kell bizonyítanunk. De ez valóban máshogy néz ki – érezzük, látjuk, ez segíti a hangulatot is, innen kell folytatnunk. Ez a helyzet.”

„Holnap este mindent bele kell adnunk, függetlenül attól, mi történt a hétvége folyamán. Mindig keményen kell küzdened azért, hogy a Bajnokok Ligájában játssz, ezért örülni kell az ilyen pillanatoknak, már csak ha arra gondolsz, hogy ’Oké, ez a Liverpool – Real Madrid összecsapás lesz.”

„Erről álmodtunk, ez pedig mindig is egy különleges találkozó lesz. Arra számítok, hogy az Anfield felrobban holnap este. Örülök annak, hogy a szurkolók jobb formában láthattak minket az utóbbi két fordulóban, így tudják, mire számíthatnak. Ismét együtt kell küzdenünk.”

Ancelotti és a Real Madrid, mint a legnagyobb teszt az európai porondon

„Igen, igen, ez így van. Valaki azt mondta, nem tudom, igaz-e vagy sem, hogy Carlo a döntő után azt mondta, hogy ’a Liverpool nagyszerű volt, pontosan tudták, mi vár rájuk’ – a döntő után vagy előtt, nem emlékszem pontosan.”

„Azonban visszanéztem a mérkőzést, tudtam, mikor mi következik – meg kellett nyernünk azt a meccset. Nem tettük, ennek egyetlen oka van: nem szereztünk gólt, cserébe kaptunk egyet. Ezt leszámítva meg kellett volna nyernünk azt a meccset.”

„Carlo a legnyugodtabb szakember, akivel valaha találkoztam, az egyik legjobb ember – csodálatos személy, szerény, nagyon okos és kedves. Nyilvánvaló, hogy az emberek kezelését tekintve teljesen más szinten van, ezt nagyon tisztelem és csodálom. Ehhez a világklasszis csapathoz remekül társítja a fiatalokat, mint láthattuk tavaly.”

„A bajnokságban talán kicsit szenvednek, nem tudom, annak hívhatjuk-e, a Barcelona nem vezet olyan sokkal, de ezt leszámítva mindig versenyképesek, hihetetlenül nehéz legyőzni őket. Nehéz kombináció ez, de úgy vélem, mindenképp meg kell próbálnunk legyőzni őket.”

Az akció kedd éjfélig tart. Fontos, hogy a kiválasztott ajándék törölközőt is be kell rakni a kosárba vásárlás előtt!

Pánikba ejtheti-e a Liverpool a Real Madridot?

„Nem gondolom, hogy pánikba ejthető ez a csapat. Ennek számos oka van; a helyzeteinket és Courtois védéseit figyelembe véve azt is gondolhatták volna, hogy itt vagy ott jobban kell védekezniük… Így tűnt, az tartott vissza minket, hogy ez egy döntő volt.”

„Nem használtuk ki az apró lehetőségeket, nem voltunk eléggé kalandvágyók, nagyon óvatosak voltunk a kontrák miatt, a lehetséges veszély miatt, és jogosan – láthattuk a gólnál is. Elemezni mindig nagyon könnyű, különösen egy évvel később, mondhatod, hogy ide vagy oda kellett volna passzolni.”

„Amikor visszanéztem, néha ezt éreztem, egy kis szikrára lett volna szükség és megnyerjük a meccset. Még egyszer, a Real Madridról van szó, nem lehetsz tiszteletlen, nem mondhatod, hogy ’Kit érdekel?’. Ott volt Modrić, Kroos, Casemiro, Benzema, Vinícius, Valverde, mindannyian világklasszisok.”

„Most itt van Camavinga és Tchouaméni… ez egy remekül összerakott együttes, ezért nehéz ellenük játszani, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen legyőzni őket. A döntőben nem sikerült, de a City vagy a PSG ellen azt gondoltam, hogy vége van számukra, azonban nem így volt.”

„Ez mutatja meg, milyen minőséget képviselnek. Ha megnyered ezt a sorozatot, mint a játékosaik, akik közül néhányan ötszörös BL-győztesek, azt gondolhatod, hogy tiéd a sorozat és valószínűleg igazad is van, de akkor is meg kell próbálnunk legyőzni őket.”

Más lesz a hangulat a tavalyi döntő után?

„Nem gondolnám, hogy a párizsi döntőre volt szükség ahhoz, hogy ezt különleges összecsapásnak hívjuk. Van törlesztenivalónk, Elveszítettük azt a meccset és ez a jó a sportban, vissza tudsz vágni, mi is erre teszünk kísérletet holnap. Ez minden.”

„Nem történt semmi olyan Párizsban, ami a Real Madrid felelőssége lenne. Nem is a mi felelősségünk volt. Ha nem lenne az a meccs, a holnapi akkor is nagy rangadó lenne. A szurkolóink szeretik a futballt, holnap pedig a Real Madrid érkezik ide, így meg kell ünnepelni ezt az alkalmat, ahogy a korábbi években is tettük. Alig várom, hogy élvezhessék ezt.”

„Az ide érkező madridi szurkolókat a lehető legjobb módon kell fogadni, a városban, kocsmákban és hasonló helyeken, hogy élvezzék az ittlétet és eljöjjenek az egyik legnagyobb történelemmel rendelkező stadionba és jól érezzék magukat.”

„Két nagyszerű csapat találkozik, nem értem, a párizsi finálé után miért ne lehetne ugyanúgy élvezni az összecsapást. Nem tudom, szerintem eleget beszéltünk a döntőről, arról, ami ott történt. Visszanéztem, de hang nélkül szoktam megnézni a meccseket, nem tudom, milyen volt a hangulat.”

„Sok mindent hallottam, a szurkolók nem olyan hangulatban voltak, mint akik meccset akarnak nézni azután, ami a beléptetésnél történt. Ezért kell, hogy ez a párharc teljesen más legyen, de ezt mindenki tudja.”

Vinícius körüli dolgok, és hogyan lehet őt megállítani?

“Nem létezik semmi, ami jogossá tehetné az őt ért rasszista támadásokat. Annyit tudok róla, hogy egy világklasszis játékos, akit nem szabad egy-az-egy elleni szituációkban hagyni. Úgy gondolom, hogy egy Real Madrid legenda válik belőle”

„Mindig megpróbálod, nem hagyod, hogy passzoljanak neki, de az a probléma, hogy hiába semlegesíted Viníciust, mert ott van Benzema. Ha őt is sikerül kivenni a játékból, érkezik Valverde vagy Rodrygo vagy bárki más.”

„Ha mindhármójukat sikerül levédekezni, Toni Kroos enged el egy labdát 22 méterről a hosszú felsőbe, vagy Luka Modrić gondol egyet, és egyéni akcióba kezd. Tchouaméni is tüzelhet a tizenhatoson kívülről, vagy egy beadást is értékesíthet.”

„Így van ez a világklasszis csapatokkal: világklasszis játékosaik vannak és mindegyiküket le kell védekezned. Ezt próbáljuk meg holnap.”

Forrás: liverpoolfc.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…