Modrić: Nehéz meccsre készülünk, a legjobb formánkat kell hoznunk

A Real Madrid a Liverpool otthonába látogat a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A találkozó előtt a játékosok részéről Luka Modrić állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzés

„Egy nagyon fontos, nehéz mérkőzésre készülünk egy remek ellenfél ellen. Történelmi stadionban lépünk pályára, ahol nagyszerű szurkolók helyeznek majd minket nyomás alá. Jó teljesítményt kell nyújtanunk a győzelem megszerzése érdekében, vagy jó eredményt kell elérnünk, hogy hazai pályán jó esélyünk legyen.”

„A legjobb formánkat kell hoznunk, néztünk felvételeket az ellenfélről, de ismerjük a Liverpoolt, mert gyakran játszunk ellenük, így tudjuk, mire számíthatunk. Mindig ugyanúgy készülök az ilyen találkozókra is, mint bármelyik másik meccsre, megpróbálok nyugodt maradni.”

Saját formája

„Egyre jobban érzem magam. A világbajnokság után hibát követtem el, mert azonnal pályára léptem ahelyett, hogy speciális edzéstervet követtem volna. Ha az edző megkérdezi tőled, hogy szeretnél-e játszani, úgy érzed, képes vagy rá, most úgy érzem, kezdem visszanyerni a legjobb formám és remekül érzem magam.”

Szerződéshosszabbítás

„Nem mondhatok semmit, mert még nem beszéltem a klubbal, ahogyan tavaly sem ebben az időszakban. Nagyon nyugodt vagyok ezzel kapcsolatban. Mindig ugyanazt mondom, itt akarom folytatni.”

„Remekül érzem magam és szeretnék a Real Madridnál maradni. Meglátjuk, hogyan vélekedik erről a klub és ez minden. Szeretném folytatni, de szeretném ezt kiérdemelni. Nem akarom, hogy bárki bármit ingyen adjon nekem, soha életemben nem kaptam ilyen ajándékokat.”

„Azért szeretném folytatni, mert elég jól érzem magam hozzá, nem azért, mert történelmi eseményeknek lehetünk tanúi itt. Mindegy mi történik, semmi sem változtathatja meg a Real Madriddal való kapcsolatom.”

„Mindig ezt a klubot fogom szeretni a legjobban, mindegy mit tartogat a jövő. Sok kihívás áll még előttünk, az idényre koncentrálok, jól akarok teljesíteni és visszanyerni a legjobb formám.”

Kroos oldalán játszani

„Lassan 11 éve vagyok itt, már tudom, hogy ennél a csapatnál magasak az elvárások. A külső szemlélőknek mindig van miről beszélni, de ez normális, hiszen ez a világ legjobb klubja. Kroos és én együtt játszottunk a világbajnokság előtt és jól teljesítettünk. Azóta eltelt egy hónap és úgy tűnhet, nem vagyunk erre képesek. Rengeteg trófeát nyertünk együtt.”

Utolérni Gentót hat európai trófeával

„Nagyszerű lenne, de az öltözőben nincs szó ilyesmiről. A következő meccsre koncentrálunk, ahogy mindig is tettük, tavaly sem volt ez másként. Remélem, sikerül megismételni a teljesítményünk, készen állunk arra, amit az ellenfelek tartogatnak számunkra. Jó sorozatunk lesz.”

Az akció kedd éjfélig tart. Fontos, hogy a kiválasztott ajándék törölközőt is be kell rakni a kosárba vásárlás előtt!

Egy gólra legtermékenyebb idényétől

„Nincs semmilyen fogadásom az edzővel. Ha én lőttem volna a büntetőt legutóbb, már elértem volna ezt a számot, de elégedett vagyok a pozíciómmal, néha közelebb helyezkedem a tizenhatoshoz, néha távolabb. Jól érzem magam ezen a poszton, szeretném folytatni.”

Vini Jr.

„Mind mögötte állunk, támogatjuk őt. Minden rasszista cselekedetet elítélek a futballban, legyen az a pályán vagy azon kívül. A hatóságoknak meggyőzőbben kellene cselekedniük, Vininek pedig a játékára kell koncentrálnia, a jó teljesítményen a csapat és a saját érdekében. Mindenki támogatja a klubnál és itt vagyunk neki minden helyzetben.”

Feltörekvő csapattársak

„Nagyszerű munkát végeznek, fantasztikus jövő áll előttük. Az, hogy mit érnek el itt, csak rajtuk múlik. Továbbra is keményen kell dolgozniuk és sokat kell tanulniuk. Nem véletlen, hogy itt vannak. A klub azért fektetett beléjük, mert nagyszerű játékosok. Biztos vagyok benne, hogy a jövőben fejlődnek még.”

Horvát válogatott

„A világbajnokság után elmondtam, mik a terveim, szeretnék játszani a Nemzetek Ligájában, ennél tovább egyelőre nem gondolkodtam. Szeretném befejezni azt a sorozatot, mert elkezdtem. Aztán átgondolom, hogyan tovább.”

„A Real Madrid semmit sem követelt tőlem. Sosem kérték, hogy vonuljak vissza a válogatottól. Nem a Real Madrid stílusa, hogy ultimátumot adjon a játékosainak és arra kérjen, hogy ne játsszak többé a hazámért.”

„Sosem befolyásolta a klubnál nyújtott teljesítményemet, ha pályára léptem a nemzeti csapatban. Tudom, sok szó esik a koromról, de eddig bizonyítottam, hogy képes vagyok teljesíteni és nem látom, hogy a válogatottal töltött idő befolyásolná a Real Madridnál nyújtott teljesítményem.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK