Ancelotti: Az utolsó pillanatig küzdenünk kell

Nem bírt egymással a két fővárosi együttes, 1-1-s döntetlennel ért véget a madridi derbi. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Nem búcsúzunk a bajnokságtól. Bonyolultabb a helyzet, mint a mérkőzés előtt, de tovább kell küzdenünk az utolsó pillanatig. Most a kupa a legfontosabb, mert ebben a sorozatban játszunk legközelebb és nagyon közel vagyunk a végső sikerhez. 270 perc választ el minket egy újabb trófeától.”

„A bekapott gól a másik csapat minőségét mutatja meg, ezt figyelembe kell venni a labdarúgásban. Velük is ez történt a mi gólunknál. Ilyenek előfordulnak, de az ő találatuk akkor érkezett, amikor nyomást gyakorolhattunk volna és ez a morálunkra is hatással volt. Normális, hogy nem vagyunk a legjobb formában, mert ez a 17. meccsünk 50 nap alatt, december 30-a óta.”

Álvaro Rodríguez

„Megmutatta, mire képes, ez egy különleges este számára és számunkra is, mert mindannyian realizáltuk, milyen hasznos tagja a csapatnak ebben az időszakban. A következő idényben az első csapat tagja lesz, mert olyan minőséget képvisel, amit csak kevesen.”

„Korához képest magas, erős és remekül fejel. Az idény utolsó szakaszában meglátjuk, hogy nekünk lesz szükségünk rá, a Castillának vagy mindkét félnek. Jól kell kezelnünk a helyzetet, Raúllal megbeszéljük, mi a teendő.”

„Azt kértem tőle, amire szükségünk volt. Egy magas játékosra volt szükségünk középen, ezt adta a szituáció és ott van Karim, aki nem egy szokványos középcsatár, egy ilyen kaliberű játékos mellette nekünk is kedvező volt. Erre kellett koncentrálnunk, mert fejjel nagy veszélyt jelent.”

Középpálya

„Birtokolni akartuk a labdát. Kroos nagyon jól játszott és a három középpályás remek formában van. Ceballosnak pihenésre volt szüksége és igyekeztem frissíteni a középpályán. Úgy gondoltuk, az Atlético nem támad majd le minket magasan és irányíthatjuk a játékot.”

„Az első félidőben irányítottunk, de nem alakítottunk ki elég helyzetet. A második félidőben még több energiát mozgósítottunk, majd kaptunk egy gólt. Ekkor kicsit szétestünk. Volt időnk az egyenlítésre, de arra már nem, hogy meg is nyerjük a meccset.”

Benzema formája

„Mentálisan hiányzott belőle valami, a támadóharmadban gyorsabbnak kellett volna lennie. A világbajnokság óta sok gólt szerzett, különösen fontos találatokat.”

Nacho és Camavinga balhátvédként

„Camavingában rengeteg energia lakozik, Nacho pedig rengeteg tapasztalattal és taktikai érzékkel rendelkezik, ezért képes itt játszani.”

Correa piros lapja

„Szerintem jogos volt.”

Négy nap felkészülési idő az el Clásicóra

„Vasárnap pihenünk. Hétfőn ismét edzünk, kedden foglalkozunk a taktikával és felkészülünk a meccsre, igyekszünk a legjobb formánkat hozni csütörtökön.”

Forrás: realmadrid.com
Komment
  1. Nekem olyan érzesem van, hogy a sok mérkőzéstőlReal Madrid csapata egy kicst elfáradt.
    Nem fizikailag, mert abban nincs problema, mert kivalo kondicioban vannak. Fejben faradtak el, ami a tamadasok utolsó passzainal jelentkezik.

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…