Courtois: Az eredmény nem jelent sokat számunkra

A Real Madrid 1-1-s döntetlent játszott az Atlético Madrid ellen a spanyol bajnokságban, így még nehezebb helyzetbe kerülhet a királyi gárda a bajnoki címért folyó küzdelemben. A találkozó után a játékosok részéről Thibaut Courtois, Álvaro és Dani Ceballos állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Courtois

A mérkőzés

„Nagyon szoros meccs volt, jobban kezdték a második félidőt. A kiállítás után szinte elfelejtettünk játszani, ők pedig szorosabban védekeztek hátul. Mindig a bonyolult passzokat kerestük.”

„Tíz ember ellen nem engedhetünk meg magunknak ilyen szabálytalanságokat. A gólt megelőző sem volt nagy, de a játékvezető lefújta. Ez volt az egyetlen veszélyes helyzetük tíz emberrel. Az eredmény nem jelent sokat számunkra.”

„Correa felemelte a kezét, hogy piros lapot ért-e vagy sem, az a játékvezető dolga. Nem panaszkodhatnak a gólt megelőző szabálytalanság miatt.”

Álvaro

„Szorosan védekeztek, nem tudtunk gyors passzokkal mögéjük jutni. Hátul nagyon erősek. Aztán Álvaro gólt szerzett, így kell folytatnia. Nagyon keményen dolgozik edzéseken is. Nagyon magas és megvan képessége a gólszerzésre. Jól szállt be az Osasuna ellen, ott egy gólpasszt osztott ki. Ma a gólja egy pontot jelentett, remélem, így folytatja a későbbiekben is.”

Ceballos

„Két pontot veszítettünk, így távolabb kerültünk az első helytől. Nem számít, mit tesz a Barcelona, többet kell birtokolnunk a labdát. Amikor emberelőnyben játszottunk, kapkodtunk és nem tudtuk, hogyan kezeljük a helyzetet. Egy pontot szereztünk, ez nem túl sok.”

„Nem játszottunk jó meccset, mert hiányzott a mobilitás a támadásainkból. Az Atlético nagyon mélyen, két vonalban védekezett, így nehéz volt az üres területeket támadnunk. Álvaro beállásával és a Benzemához jutó passzokkal már volt ötletünk a találkozó utolsó részére.”

„Ezek a mérkőzések nagyon fontosak a válogatott szünet előtt. Nagyon kemény párharc vár ránk a Barcelona ellen és idegenben a Betis is nagyon nehéz feladat lesz. Onnantól minden mérkőzéshez a korábbi dinamikával kell hozzáállnunk. Most háromból három győzelemre van szükségünk, mert a Barcelona növelheti az előnyét.”

Álvaro

„Örülök, hogy megszerezhettem az első gólomat a világ legjobb csapatában és ebben a stadionban. Erről álmodtam gyermekkorom óta és most valóra vált. Keményen dolgoztunk, tovább kell küzdenünk a bajnoki címért. A csapattársaim örültek nekem és még nem volt idő arra, hogy beszéljünk, de biztosan kapok tőlük egy ölelést ezután.”

Forrás: realmadrid.com
Komment
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…