Megtalálták a Vinit sértegető Mallorca-szurkolót

Vini Jr. a Mallorca elleni meccsen
Vini Jr. a Mallorca elleni meccsen (forrás: realmadrid.com)

A néző rasszista megjegyzéseket kiabált be a pályára a brazil játékosnak.

Február 5-én a Real Madrid a Mallorca vendégeként lépett pályára a spanyol bajnokságban. A mérkőzés nem a legszórakoztatóbb meccsként vonul be a futballtörténelembe, ugyanis egy öngóllal nyert 1-0-ra a Mallorca. Sajnos azért maradt mégis emlékezetes ez a bajnoki, mert a hazai játékosok a pályán, míg hazai szurkolók a lelátóról találták meg maguknak Vinícius Jr.-t. 

A nézőtérről folyamatosan fütyülték a brazil játékost, amikor hozzákerült a labda, valamint különféle rasszista és idegengyűlölő trágárságokat kiabáltak be Vininek.

Egy hét alatt meglett a tettes

A Nemzeti Sporttanács által felállított bizottság nyomozásba kezdett, hogy megtalálják azt a szurkolót, aki rasszista megjegyzésekkel sértegette Vinit. A nyomozás lezárult és meg is találták az elkövetőt, akit a sporttanács 4 ezer eurós pénzbüntetésre kötelezett, illetve 12 hónapig nem léphet be egyetlen stadionba sem.

A hírek szerint az elkövető egy 20 éves, szezonbérlettel rendelkező Mallorca-szurkoló, aki korábban még nem sértette meg a törvényeket. A nyomozás során kiderült, hogy ugyanez a szurkoló a Villarreal elleni találkozón is rasszista megjegyzéseket kiabált be a pályára.

Gyakoribb rasszista bekiabálások

Nem ez volt az elmúlt időszakban az első eset, amikor ilyen módon esnek neki Viníciusnak. A La Liga éppen ezért, nem is olyan rég bejelentette, hogy mindent megtesz azért, hogy megállítsák a Viníciust érő rasszista támadásokat.

Nem olyan rég, az Osasuna ellen, a gyászszünet alatt kurvaanyáztak egyet Viníciusnak a lelátóról.

Ha kicsit visszamegyünk az időben, 2022 végén, a Valladolid otthonában majmozták a brazil támadót és huhogtak a nézőtérről, amikor hozzá került a labda. Akkor a Valladolid elnöke, Ronaldo Nazário azt mondta, hogy “ez egy egyedi eset volt és nem ez jellemzi a szurkolóikat”.

Bízunk benne, hogy ez az eset segít visszaszorítani a hasonló megnyilvánulásokat.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK