Ancelotti: Ez egy fontos hét kezdete

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid az Espanyol együttesét fogadja a spanyol bajnokság 25. fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„A hét folyamén keményen dolgoztunk, ahogy mindig. Mindenre koncentráltunk, taktikai elemekre, támadásépítésre, ami az utóbbi néhány meccsen nem ment kifejezetten jól. A csapat remekül teljesít, ez pedig egy nagyon fontos hét kezdete, az Espanyollal, a Liverpoollal és a Barcelonával is játszunk. Jól érezzük magunkat és remélem, a pályán is jó teljesítményt nyújtunk majd.”

„Fontos pillanathoz érkeztünk, vasárnap a Barcelona ellen a lehető legjobb mentális állapotban szeretnénk pályára lépni. Ehhez le kell győznünk az Espanyolt és tovább kell jutnunk a Bajnokok Ligájában.”

Hogyan befolyásolja a csapatot Benzema sérülése?

„Kapott egy rúgást a bokájára, ami fel is dagadt. Bízott benne, hogy felépül, de ez nem történt meg, nem edzett még a csapattal. Ma kezdte az egyéni tréninget és szerdán már pályára léphet. A hiánya természetesen hatással van a csapatra, mert nagyon fontos játékos, különösen a legutóbbi idénye óta.”

„Nagyon sok gólt szerez, idén pedig nem teljesít ugyanazon a szinten, ami minket is befolyásol. Az idény elején sikerült pótolnunk őt, majd a visszatérése után jól teljesített. Úgy véljük, az utolsó szakaszban is fontos eleme lesz a csapatnak.”

„Nem egy olyan játékosról beszélünk, akinek a legjobb formáját kell elérnie – néhány meccsen remekül teljesített, gólokat szerzett. Biztosak vagyunk benne, hogy a segítségünkre lesz. Holnap nem lesz a pályán, van ilyen a futballban. Megsérült és nem épült fel teljesen.”

Benzema motiváltsága

„Nem befolyásolja, jól érzi magát, nagyon motivált. Nagyon magabiztos, ami az idényt hátralévő részét illeti. A környezet is nagyon motiváló, nagy önbizalmat ad. Úgy gondoljuk, van még esélyünk a bajnokságban, ahogy a BL-ben és a Király-kupában is. Szeretnénk jó formába lendülni szerdára.”

Rodrygo a kezdőben

„Rodrygo középcsatárként szerepel az Espanyol ellen. Ott kell játszania, ahol a csapatnak szüksége van rá. Néha jobban tudjuk kamatoztatni a képességeit a szélen, néha a vonalak között van rá szükség, attól függ, hogy állunk a mérkőzéshez. Sok poszton képes játszani, ki kell használnunk a képességeit.”

Benzema szerződéshosszabbítása

„Számomra ő mindig a Real Madrid játékosa marad. Szerintem egyértelmű, mi történik a következő idényben, de nem vagyok varázsló.”

Camavinga posztja

„Sokszor elmondtam már. Camavingára középpályásként számítok, vészhelyzet esetén pedig balhátvédként is bevethető.”

Álvaro Rodríguez a kezdőben

„Készen áll. Tapasztalatlan, de mindenki így kezdi. Képes arra, hogy az első perctől kezdve a pályán legyen és teljesítsen.”

Egyensúly védekezésben és támadásban

„Szerintem a védekezés a legfontosabb, különösen ezzel a kerettel, amely kimagasló minőséget képvisel a labdával. Védekezésben mindenkinek önfeláldozónak kell lennie, mostanában remekül teljesítünk ezen a téren.”

„A csapat sokkal szolidabb most, magasan letámadunk, ez önbizalmat ad nekünk. Vannak pillanatok, amikor nem vagyunk képesek megmutatni, mire vagyunk képesek, nem találjuk el a kaput, de a minőség adott és csak idő kérdése, hogy ez mikor válik kifizetődővé.”

Espanyol

„Van miért küzdeniük, minden csapat nagyon motivált. Kemények lesznek, védekezésben nagyon szervezettek, nem hagynak majd sok területet. Joselut próbálják majd megjátszani, aki a levegőben nagyon veszélyes. Fel kell készülnünk erre, kemény mérkőzés lesz.”

Kérdőjelek a csapat körül

    „Nem kell visszamenni 2015-ig. Minden évben ez történik, amikor kicsit nehezebb a helyzet, egyből érkeznek a kritikák. Tavaly ez volt a Barcelona elleni vereség után, és ez volt az Evertonnál is. Ez a munkám, ha pedig esik az eső, csak kinyitom az esernyőm.”

    A forma visszanyerése

    „Nagyon egyszerű. Nyernünk kell szombaton, szerdán és vasárnap. A legegyszerűbb módon kel visszanyernünk a jó formánk.”

    Mendy

    „Felépült, szerintem vasárnap már a csapattal edzhet, a Liverpool ellen pedig remélhetőleg pályára is léphet.”

    A Negreira-ügy

    „Nehéz erről a témáról beszélni. A jelenre szeretnék koncentrálni és olyan dolgokról szeretnék beszélni, amelyek fontosabbak számunkra.”

    Forrás: realmadrid.com
    Szólj hozzá te is!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
    Xavi
    Tovább

    Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

    A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…