Rüdiger: Nem az a lényeg, hogy jó vezető legyek, hanem hogy jó csapattárs

Antonio Rüdiger 2023. március 14-én a Liverpool elleni BL-visszavágó előtti sajtótájékoztatón. (forrás: realmadrid.com)
Antonio Rüdiger 2023. március 14-én a Liverpool elleni BL-visszavágó előtti sajtótájékoztatón. (forrás: realmadrid.com)

Carlo Ancelotti mellett a csapat német játékosa, Antonio Rüdiger vett részt a Liverpool elleni BL-visszavágó előtti sajtótájékoztatón.

Emlékek tavalyról

“A tavalyi évben nagyon nehéz volt számomra a Bernabéuban játszani, természetesen az eredmény miatt. A Real Madrid vert helyzetből való felállása valami olyasmi volt, amit még sohasem tapasztaltam meg korábban. A stadion elképesztő volt, én pedig most nagyon örülök annak, hogy a Real Madrid játékosaként élhetem át ezt újra és újra.”

“A tavalyi meccsen azt éreztem, hogy a Bernabéu az valami más.”

“A szurkolók és a játékosok lenyűgözők az ilyen nagy meccseken. Boldog vagyok, hogy már én is a részesen lehetek ennek, és olyan tapasztalt játékosoktól tanulhatok, mint Benzema, Modric és Kroos.”

A visszavágó

“Sokkal jobban kell kezdenünk a meccset, mint azt az Anfielden tettük. Meg kell találnunk az egyensúlyt a védekezés és a támadás között. Nem szabad bealudnunk az első 15 percben, ez rendkívül fontos. Számunkra nemcsak az számít, hogy jól védekezzünk, boldoggá kell tennünk a szurkolóinkat is.”

Elvárások Madridban

“Elég megnézni ennek a klubnak a történelmét és láthatjuk, hogy nem egyszerű itt játszani, mert hatalmas a nyomás. De végül megtanulsz együtt élni ezzel.”

Vini Jr.

“A játékra kell koncentrálnia, mert amikor így tesz, akkor a világ egyik legjobbja. Persze, nem egyszerű úgy játszani, ha közben folyamatosan rugdosnak és provokálnak. Vini még mindig nagyon fiatal, még mindig tanulja, hogy is kezelje ezeket a szituációkat. Ettől függetlenül a játékvezetők jobban is végezhetnék a munkájukat, mikor Viniről van szó. Minden játékost ugyanúgy kellene kezelniük.”

A fordítások

“Mindannyian tudjuk, hogy a Real Madrid hányszor állt már fel vert helyzetből. Köszönhetően például Benzemának, Vininek. Nem sok újdonságot tudok mondani.”

“Az edzőim mindig azt mondták, hogy a legjobbak ellen lépsz pályára, de itt ezek a játékosok újra és újra bizonyítják, hogy ez a csapat valami sokkal nagyobb.”

Élet a Real Madridnál

“Rengeteg új dolgok tapasztaltam meg. Már az első sajtótájékoztatómon annyi ember volt, amennyit még korábban sohasem láttam. Minden tiszteletem a korábbi kluboké, ahol játszottam, de itt valahogy minden nagyobb. A legnagyobbak itt vannak. A trófeák, a játékosok, az elnök, de közben mindenki nagyon kedves és jó ember.”

A Liverpool támadásai

“Nagyon erősek előrefelé. Egyik nagy riválisuk, a Manchester United ellen játszottak nem is olyan rég és 7 gólt rúgtak nekik. A Liverpool egy remek csapat, nagyon figyelnünk kell holnap.”

Vezér az öltözőben

“A fiatalok nagyon kedvesek, tisztelettudóak, könnyű velük kapcsolódni. Mindannyian tanulni, fejlődni akarnak. Könnyen megy velük minden és igyekszem átadni nekik a tapasztalatomat.”

“Nem az a lényeg, hogy jó vezető legyek, hanem hogy jó csapattárs.”

Javulni védekezésben

“Amikor gólokat kapsz, akkor jönnek a kritikák és ezzel nincs is semmi probléma. Javulnunk kell, de ezen dolgozunk is.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…