Ancelotti: Nem a szerződésem miatt teszem a dolgom, hanem mert kedvelem a klubot

A Real Madrid olasz trénere a Valladolid elleni bajnoki előtt is megtartotta szokásos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját. 

“A csapat összességében jól teljesít. A válogatott játékosok jó formában tértek vissza. Akik pedig itt maradtak, szintén jó edzésmunkát végeztek. Mendy sérülése viszont nem egy szerencsés dolog, de ettől eltekintve felkészültnek érzem a csapatot.”

“A csapatot körülvevő atmoszféra nyugodt, a játékosok motiváltak, az előttünk álló dolgokra koncentrálnak. Nem beszélünk a szerződésemről, arról sem, hogy megyek-e vagy maradok, és a játékosok szerződése sem állandó téma. Jelenleg csak a Valladolid, Barcelona és a Chelsea elleni meccsek járnak az eszünkben, illetve azok, amik az idény során még ránk várnak. Minden más másodlagos, ezek miatt nem aggódunk, sem én, sem a klub vagy a játékosok. Mindenki tudja, hogy mi a dolga.”

“Ugyanúgy küzdünk a sérülések okozta problémákkal, mint más klubok. A labdarúgás terhelése, a követelmények néha sérüléseket eredményeznek. Mendynek ebben az idényben nincs szerencséje a sérülésekkel. Ő egy fontos játékosunk, de jól sikerült pótolni, és ezután is erre törekszünk majd.”

“Ami a jövőmet illeti, ez egy egyszerű kérdés, meg is lepnek a pletykák. Nem aggódom, jelenleg csak az érdekel, hogy kitöltsem a jelenlegi kontraktusomat. Minden világos. Addig maradok itt, ameddig a klub ezt megengedi. A csapat jól teljesített ezidáig, az elnök kedvel, ahogy a szurkolók és a játékosok is. A közeg nyugodt, és még van két hónapunk arra, hogy nyerjünk néhány trófeát.”

“Mindenkinek joga van a véleményéhez, de a valóság sokszor teljesen független ettől. Az én esetem egyszerű, hiszen van egy élő szerződésem, amit szeretnék meghálálni. Nem azért teszem a dolgok, mert köt a szerződésem, hanem azért, mert kedvelem ezt a klubot. Minden, ami a szerződésem lejárta után történhet, az a jövő zenéje, a jövőben pedig bármi lehetséges.”

“Örülök, hogy a brazil válogatott engem szeretne szövetségi kapitányként, de tiszteletben kell tartanom a szerződésemet, illetve meg is kell becsülnöm azt. Nem ismerem a brazil szövetség elnökét, de szívesen találkozok vele, hogy üdvözöljük egymást.”

“Ahogy a Castilla többi játékosa is, úgy Vinícius Tobías is nagy potenciált hordoz magában, illetve szép fejlődést mutat. A szerződéseket viszont csak az idény végeztével vizsgálja felül a klub.”

“Mindenkinek megvan a saját problémája. Viníciusnak, illetve Gavinak is, ahogy a többi játékosnak is. Ilyen a futball, de a lényeg az, hogy tiszteljük egymást.”

“Nem lep meg, és nem is idegesít a versenynaptárunk. Igen, igaz, hogy a Barcelonának egy nappal több ideje lesz pihenni a klasszikus előtt, de nekünk is jut pihenőnap a Valladolid elleni mérkőzés után. Nincs ezzel semmi gond.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…