Ancelotti: Visszatértek a pontos befejezések, amik általában jellemeznek minket

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 6-0-s győzelmet aratott a Valladolid ellen a spanyol bajnokság 27. fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti a mérkőzésről, Rodrygóról és a jövőjéről is beszélt szokásos sajtótájékoztatóján.

A mérkőzés

„Ma kezdődött az idény utolsó szakasza, ezt sokszor elmondtam a játékosoknak is. Tavaly nehezen lendültünk formába, idén azonban teljesen más érzéssel vágunk neki ennek a periódusnak, főleg azután, hogy visszatértek az általában jellemző pontos befejezések, ezt hiányoltuk a korábbi találkozókon. A támadók pontosságának hála egyértelmű volt a végkimenetel.”

A támadóink a labda birtokában mindent megtettek, amit kértünk tőlük, a labda nélküli mozgásban azonban még van hova fejlődni. Keményen dolgozunk, hogy mobilissá váljunk és feltörjük az ellenfél védelmét. Karim hét perc alatt szerzett három gólt, megmutatta, hogy jó formában van. A válogatott szünet alatt végzett munka meghozta a gyümölcsét.”

A támadósor erőfeszítései

„4-4-2-es formációval kezdtünk, aztán változtattunk Rodrygo pozícióján és ezzel a mérkőzés dinamikája is megváltozott, Asensio szabadabban játszhatott. A Valladolid öt középpályással játszott az első félidőben, így a legjobb megoldás az volt, ha Rodrygót szélre küldjük, mert ott nem tudtak nyomást gyakorolni rá és Asensio is nagyobb szabadságot élvezett. Tudnunk kell azonban, hogy nem mindig találhatjuk meg az egyensúlyt négy támadóval.”

Rodrygo posztja

„Le akartam cserélni, de Vinit hoztam le végül, mert ő többet játszott a brazil válogatottban. Lehetséges, hogy a Barcelona ellen is pályára lép. Ez nem egy egyszerű egyenes kieséses mérkőzés. Hátrányban vagyunk és tennünk kell valamit, tisztában vagyunk azzal, hogy 90 percnél többet is játszhatunk. Boldog leszek, akár a kezdőben, akár csereként kap lehetőséget Rodrygo.”

Visszavágó a kupában

„100%-ban készen állunk. Nincs kétség afelől, hogy csak a győzelem jár a fejünkben a szerdai nap kapcsán.”

Rüdiger hiánya

„Ma jobban érezte magát, nem érzett fájdalmat. Holnap még vizsgálatok várnak rá, nem hiszem, hogy komoly lenne a baj. Ma rendesen tudott járni, holnap a tesztek után elemezzük a helyzetét.”

Saját jövője

„A játékosok és a klub részéről is biztonságot érzek. Még küzdhetünk az idény végéig és remélhetőleg minden olyan jól alakul, mint az előző szezon végén. Tegnap már elmondtam, hogy nem beszélek a jövőmről, mivel háromnaponta tartunk sajtótájékoztatót és ha minden alkalommal felmerül ez a kérdés, mindenki unatkozni fog.”

„Nem tudhatom, mi történik a jövőben. A szerződésem 2024-ig szól, és szeretném kitölteni ezt az időszakot. Ha a Real Madrid boldog velem, akkor akár 2034-ig is folytathatom.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…