Alaba: Tudjuk, mekkora itt a nyomás, de imádjuk ezt az érzést

David Alaba a Chelsea elleni BL-negyeddöntő előtti sajtótájékoztatón 2023. április 11-én.
David Alaba a Chelsea elleni BL-negyeddöntő előtti sajtótájékoztatón 2023. április 11-én. (forrás: realmadrid.com)

Szerda este a Chelsea lesz a Real Madrid ellenfele a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó előtti sajtótájékoztatón David Alaba volt ott Carlo Ancelotti mellett.

A mérkőzés

“Úgy gondolom, hogy ez a találkozó is sok apróságon fog múlni. Egy különleges meccs vár ránk. A Bajnokok Ligáját senkinek sem kell bemutatni, egyedülálló versenysorozat, mi pedig csak a találkozóra koncentrálunk. Egyetlen célunk van: megnyerni a meccset.”

“Tudom, mire vagyok képes, és tudom, hogyan segítsem a csapatot. Mindig száz százalékig a meccsre fókuszálok és keményen dolgozom. Nagyon jól érzem magam. Volt korábban néhány sérülésem, de az már a múlt, magabiztos vagyok és készen állok a játékra.”

A nagy nyomás

“A nyomás már hozzátartozik a Real Madrid történelméhez. Mindenkinek együtt kell ezzel élni, aki ehhez a klubhoz érkezik. Mindannyian tisztában vagyunk a hatalmas nyomással, de imádjuk ezt az érzést, tudjuk, hogyan kezeljük. A Real Madrid egy különleges hely, a világ legjobb klubja. Keményen dolgozunk és bízunk magunkban, mert szeretnénk, hogy a szurkolóink büszkék legyenek ránk.”

Célok

“Általában a Real Madridot hozzák ki esélyesebbnek, de nem szeretünk ezekkel a jóslatokkal foglalkozni. A cél, hogy bejussunk az elődöntőbe, ehhez pedig az út holnap kezdődik meg. Nagyon jól kell játszanunk és minden erőnkkel azon kell lennünk, hogy győzzünk.”

“A tavalyi párharchoz képest egy kicsit más, hogy most az első meccset játsszuk a Santiago Bernabéuban, de tudjuk, hogy mit szeretnénk véghezvinni a két találkozón, szóval ez nem jelent problémát. Nagyon magabiztosak vagyunk, pontosan ezért dolgozunk nap mint nap.”

A Bernabéu-faktor

“Nem hiszem, hogy a Chelsea megijedne. Egy különleges meccs lesz, egy különleges stadionban, a különleges szurkolóink előtt. Nem egyszerű legyőzni minket hazai pályán, ezt láthattuk is a tavalyi BL-meneteléskor is.”

Benzema és Vini

“Nagyszerű párost alkotnak. Ezt látjuk minden edzésen és minden mérkőzésen. Nagyon örülünk, hogy mindketten itt vannak velünk. Bár, annyira nem lep meg, hogy ennyire érzik egymást. Karim egy igazi vezér az öltözőben és a pályán egyaránt, igyekszik segíteni a fiatalokat.”

A Chelsea

“Sohasem becsüljük le az ellenfelünket. Tudjuk, hogy egy remek csapat a Chelsea, nagyszerű játékosok alkotják a keretüket, úgyhogy csak magunkra szabad koncentrálnunk. Nyomás alá kell helyeznünk őket az első perctől kezdve.”

“Az elmúlt időben történt változások segíthetnek is nekik, és ezzel mi is tisztában vagyunk. Nagyon jó csapatuk van, bármi megtörténhet. Játszottak a Dortmunddal és le is győzték őket. Az lesz a kulcs, hogy higgyünk magunkban.”

A kedvelt posztja

“Nem titok, hogy több poszton is tudok játszani, egy sokoldalú játékos vagyok. Jobban érzem magam középhátvédként, főleg, mert az elmúlt években leginkább ott szerepeltem. Bárhol is lépek pályára, a célom, hogy segítsem a csapatot. Volt pár edzőm, akik különböző posztokon is kipróbáltak már engem. Most középhátvéd vagyok, és jól is érzem magam itt.”

Carlo Ancelotti

“Egy nagyszerű edző, ezt már több ízben is bizonyította. Tudja milyen sikereket elérni, nagyon boldogok vagyunk, amiért itt van, és szeretnénk, ha a következő évben is itt lenne.”

Fede Valverde

“Jól van, minden támogatást megkap tőlünk. Remekül edzett, teljes mértékben a meccsre koncentrál.”

A bajnokság

“Minden évben az a cél, hogy megnyerjük a La Ligát. Idán sok pontot veszítettünk, de nem szabad ezen leragadnunk, folytatnunk kell a szezon végéig. Nyugodtnak, fókuszáltnak kell maradnunk, mindig csak a következő meccsre gondolunk. Pontosan ez teszi a Real Madrid különlegessé, mindig a végsőkig küzdünk.”

“Nagyon különleges és emlékezetes pillanat volt. Azóta megkaptam a széket, ott van a házamban.”

– Alaba a tavalyi székes ünneplésről

Bayern München – Manchester City

A Bayernnek fogok szurkolni, mivel sok időt töltöttem ott, szép emlékeim vannak arról az időszakról. Úgy gondolom, hogy egy nagyon érdekes meccs lesz, két nagyszerű csapat összecsapása.

The Best szavazás

Nem kizárólag az én szavazatom volt, mivel csapatként voksoltunk. Az eredmény pedig az lett, ami.

Példaképek

Nagyon hálás vagyok a karrieremért. Ha egyetlen játékost kellene kiemelnem, akkor Franck Ribery lenne az, aki nem rég lett 40, de sokszor eszembe jutott mostanság.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…