Ancelotti: Az utolsó pillanatig küzdünk a ligában

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid a Celta Vigo csapatát fogadja a spanyol bajnokság 30. fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol beszélt Benzemáról, Rodrygóról, a keretről, de a Bajnokok Ligája elődöntője is szóba került.

A mérkőzés

„A legjobb formánkat kell hoznunk, hogy meccseket nyerjünk a bajnokságban, az utolsó pillanatig küzdenünk kell. Jó formában vagyunk, minden mérkőzés vagy ezt bizonyítja, vagy azt, hogy rossz irányba haladunk. A bajnokik erre vannak.”

„A csapat most jó formában van, a bajnokikon ezt kell bizonyítanunk az utolsó mérkőzésig. A célunk, hogy végig küzdjünk a bajnokságban és fenntartsuk a jó formát. Tiszteljük a Celtát, remekül teljesítenek. A pályán szervezettek és Aspas vagy Gabri Veiga vezérletével remekül játszanak. Igyekszünk tenni a dolgunkat.”

Sorsolás

„Tulajdonképpen semmi értelme. Túl sok meccset játszunk, túl sűrű a naptár. Figyelnünk kell a játékosok egészségére, hiszen ők a legfontosabb részei a futballnak. A LaLiga a saját érdekeit nézi, ahogy a FIFA, az FA és az UEFA is.”

„Számukra a játékosok nem jelentenek sokat és ez nem helyes. Nem így kell hozzáállni a labdarúgáshoz. Valaminek változnia kell. Túl sok mérkőzést kell játszanunk.”

Benzema

„Rendben van. Kapott egy rúgást, de felépült és edzésen is jól teljesített, bevethető holnap. Amikor úgy érzem, hogy vége a meccsnek, igyekszem pihentetni a játékosokat, ezért cseréltem le. Beszéltem vele és elmondtam, hogy ha tudok neki pihenőt adni, megteszem, különösen, ha bármilyen kisebb gondja adódik. Jól megértettük egymást.”

Rodrygo teljesítménye a BL-ben

„Ez csak egybeesés, a bajnokságban is remekül teljesít. Kiemelkedő volt, a BL-ben a góljai jelentették a különbséget. A bajnokságban nagyobb szerepet kap az összjátékban.”

Mérkőzés utáni pihenés

„Nincs gondunk a regenerációval. Nem panaszkodhatunk arra, hogy kedden vagy szerdán a BL-ben kell játszanunk. Nem aggódtunk, mert három nap alatt tökéletesen ki tudod magad pihenni, korábban is ezt tettük.”

„Hallottam olyan kritikát, hogy túl sok pihenőnapot adok a játékosoknak. Négy hónap alatt összesen nyolc szabadnapot kaptak. Ha háromnaponta játszanod kell, nem engedheted meg mindig, hogy pihenőt osztogass. December 30-tól egészen idáig nyolc napot kaptak, a válogatott szüneteket nem számítva.”

Rotáció

„Pillanatnyilag a cél az, hogy a fáradt játékosoknak pihenőtő adjunk, és a lehető legtöbben formába lendüljenek. Lehetőséget kell adnom néhány játékosnak, hogy remek fizikai formába kerüljenek az idény utolsó szakaszára.”

Egyensúly a védelemben

„Egységesebbek vagyunk. Ez az idény szakaszától is függ. Ez egy nagyon fontos pillanat, a játékosok jobban koncentrálnak a védekezésre. Ez volt a legfontosabb tavaly is, idén is ez lehet a kulcs.”

Guardiola dicsérete

„A Real Madrid nagy tiszteletnek örvendő együttes, ez egy jó dolog. Még jobb, ha egy olyan edző mondja ezt, mint Guardiola.”

Favoritok a BL-elődöntőben

„Nem gondolok arra, hogy favoritok vagyunk-e vagy sem. Tudjuk, hogy nagyon közel van a döntő, egy nagyon erős ellenfél vár ránk és egyenlő küzdelem lesz. Meglátjuk, mi történik.”

Manchester City

„A keret összetétele változott kicsit, de nagyon erősek és egyénileg is kiemelkedőek. Håland elöl szórja a gólokat. A célunk, hogy jobban teljesítsünk az ellenfelünknél, ez minden. A Madrid és a City is képes különböző stílusokban játszani, mivel minőségi kerettel rendelkeznek.”

„Nem hiszem, hogy Guardiola teljesen megváltoztatta a stílusát, de egy ilyen remek csatárral valahogy megváltoznak a támadások. A City tökéletesen játssza a labdabirtoklásra épülő futballt, de az átmeneteknél is nagyon gyorsak.”

Második hely a bajnokságban

„Az Atlético küzdeni fog az utolsó pillanatig, ez egy nagyon fontos pozíció. Ha nem lehetsz első, azért küzdesz, hogy második legyél. Jól teljesítenek, jó formában vannak és nagyon jó futballt játszanak.”

Gabri Veiga

„Kiváló futballista, ahogy Aspas is. Minőségi játékosok, van bennük valami különleges és remek idényeket tudhatnak maguk mögött.”

Terv a következő idényre

„Már minden megvan. Beszéltem már erről, ez nem a jelen problémája.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…