Ancelotti: Mentálisan nagyon erősek vagyunk

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 2-0-s győzelmet aratott a Celta Vigo ellen a spanyol bajnokság 30. fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait.

A mérkőzés

„Elégedett voltam a csapat karakterével. Jól irányítottuk a játékot. A csapat jól nézett ki és lehetőségünk volt arra, hogy pihentessük a legfáradtabb játékosokat. A cserékkel igyekeztem lassítani a játékot, mert jól játszottunk és mindenki jól érezte magát. Asensio és Camavinga kiemelkedően teljesített ma.”

„A soron következő találkozókat is megfelelően kell kezelnünk, nagyon bízom a keretben. Nagyon jól menedzselhetjük a rotálást, mert a csapat hozzáállása pozitív. Az ilyen találkozókon ez a legfontosabb, különösen, ha szerda este 6-kokr érsz haza és szombaton játszanod kell. Mentálisan nagyon erős a csapat.”

Egység a védelemben

„Nagyon örülök annak, hogy az utolsó négy meccsünkön nem kaptunk gólt. Ez az egyik velejárója annak, ha mindenki egészséges és elkötelezett. Ha mindenki mindent belead védekezésben és ilyen minőséget képviselnek a támadók, biztosan érkeznek a gólok is.”

Kiemelkedő erőnlét

„Én is látom, hogy a fiataljaink különösen nagy energiával rendelkeznek, ahogy a modern futballisták általában. Tchouaméni, Camavinga, Valverde, Vini Jr. és Rodrygo is rendelkezik ezzel az erőnléttel.”

Camavinga dicsérete

„Minden téren kiemelkedő képességekkel rendelkezik: erőnlétileg, technikailag és taktikailag is, ezen a területen fejlődik is. Bármilyen poszton képes játszani. Képes középső középpályásként vagy 10-esként is szerepelni. Különleges játékos nagyszerű képességekkel.”

A pálya állapota

„A felújítási munkálatok a gyepre is hatással vannak, ezért kellett időnként cserélni és ez a későbbiekben is így lesz. Ez nem újdonság vagy meglepetés. Dolgoznak rajta, a Manchester City elleni találkozó előtt is lecserélik. Természetesen gyorsan tönkremegy a gyep a munkálatok miatt.”

A BL-elődöntő odavágója

„Nagyszerű mérkőzés lesz Európa legjobbjai között. Jót tesz a futballnak, nem a játékosok, hanem a csapatok küzdelme lesz a döntőbe jutásért.”

Benzema küzdelme a Pichichi-trófeáért

„Nem tudom, mire gondol Karim. Szerintem a győzelemre, nem a gólkirályi címre. Engem ez nem érdekel. Csak szeretném, ha meccseket nyernénk. Jól teljesít és ha így van, fontos tagja a csapatnak.”

Nacho

„Egy szélre szoruló középhátvéd. Egy, a védekezésre koncentráló hátvéd, aki mindkét szélen bevethető.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…