Asensio: Boldog vagyok, jól érzem magam a pályán

Marco Asensio (forrás: realmadrid.com)
Marco Asensio (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 2-0-ra legyőzte a Celta Vigo együttesét a spanyol bajnokság 30. fordulójában. A találkozó után a játékosok részéről Marco Asensio és Thibaut Courtois nyilatkozott.

Asensio

A mérkőzés

„Lehetőséget kapok, boldog vagyok és nagyon élvezem ezt. Folyamatosan játékban vagyok és ez jót tesz az önbizalmamnak is. A pályán lehet látni a mindennapos munkát, a szurkolók szenvedélye pedig szintén nagy segítség. Boldog vagyok és szeretném tartani ezt a formát.”

„Az edző bizalmat szavazott nekem, én pedig mindent kihozok a kapott játékpercekből. Remélem, továbbra is így tudok majd teljesíteni, mert nagyon élvezem a játékot. Örülök, hogy így alakulnak a dolgok.”

Taktika

„Az edző azt szeretné, hogy dinamikusak legyünk és váltogassuk a pozíciónkat. Szeretek a vonalak között játszani, itt vagyok a legveszélyesebb. Fede, a szélsőhátvéd, aki ma Nacho volt és én sokat váltogatjuk a pozíciónkat, így az ellenfél nem tud kihez alkalmazkodni. Ez segíti a csapatot a megnyíló területek kihasználásában.”

A gól

„A pálya nem volt a legjobb, tudtam, hogy a lehető legsimábban kell hozzáérnem a labdához. Nem akartam az égbe lőni, ezért lefelé lőttem és így pattant be.”

A szurkolók elismerése

„Büszke vagyok, mert a szurkolók értékelik azt, amit a pályán teszek. Voltak nehéz pillanataim és a madridisták mindig erőt adtak, köszönhetően a támogatásuknak az utcákon, napi szinten vagy a közösségi médiában. Tudják, hogy milyen érzelmek fűznek ehhez a klubhoz, jól esik, ha értékelnek és ez arra motivál, hogy továbbra is ilyen keményen dolgozzak.”

Courtois

A mérkőzés

„Az utóbbi időben remekül teljesítettünk védekezésben, kivéve a Villarreal elleni meccsen. Kár, hogy elveszítettük azt a meccset. Ma sokszor eladtuk a labdát, de megszereztük a három pontot és igyekszünk így folytatni.”

„Az utolsó mérkőzésig küzdeni fogunk, amíg matematikailag van esély. Kár az elvesztett pontokért, de ez természetes, ha a Bajnokok Ligájában is versenyben vagyunk még. A következő egy hétben három bajnoki vár ránk, meg kell nyernünk mindet. A kupadöntő után meglátjuk, mennyi a lemaradásunk a Barcával szemben és van-e esélyünk.”

Fókuszban a BL

„A feladatunk az, hogy meccseket nyerjünk és így motiváljuk magunkat a Bajnokok Ligájára. Az elődöntőben vagyunk és fontos, hogy mindenki jól érezze magát, így volt ez tavaly is azokkal, akik kevesebbet játszottak. Remélem, jól zárjuk az idényt.”

Kiabálás a meccsen

„Két Celta játékos állt a szögletzászlónál, kis szöglet következett, és senki sem reagált erre. Megértem az utasításokat a területi védekezésre és helyezkedésre vonatkozóan. Nyomást kellett helyeznünk rájuk, mert ha a hosszúra ívelik a labdát és gólt szereznek, ismét meccsben lettek volna. Mindig komolynak és tisztelettudónak kell lennünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…