Ancelotti: A játékosok alig várják, hogy pályára lépjenek, így nekem is könnyebb dolgom van

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid a Girona vendégeként lép pályára a spanyol bajnokság 31. fordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol beszélt többek között a keretről, Benzemáról és Hazard-ról is.

A mérkőzés

„A Girona gyönyörű futballt játszik, nagyon szervezetten játszanak, jól tartják a labdát. Remek formában vagyunk. Benzema és Camavinga is kihagyja a találkozót, miután kaptak egy kisebb rúgást. Rodrygo nem edzett, de holnap rendben lesz és Ceballos sem játszhat a sárga lapok miatt. Alaba és Mendy még nem épült fel.”

„Ezek csak kisebb sérülések. Camavinga végig pályán volt a Celta ellen, de nem érezte olyan jól magát, miután kapott egy kisebb rúgást. Az Almería ellen már játszhat szerintem. Alaba rendben van, jól halad a felépülése, a kupadöntőre már bevethető lesz.”

„Egy idény alatt megnyerni a Bajnokok Ligáját és a bajnokságot nagyon nehéz feladat. Néhány csapat nehezebbnek tartja a bajnokságot és az európai porondra koncentrál.”

A Bernabéu gyepszőnyege

„Minden csapat egy gyönyörű pályán szeretne játszani. Tisztában vagyunk a gyepszőnyeget illető problémákkal. Nem panaszkodunk emiatt, de egyértelműen látszik, hogy a folyamatban lévő munkálatok nem tesznek jót a gyepnek, ezt amint lehet, orvosolni fogják.”

A Real Madrid és a Barcelona

„Ha a két csapat minőségéről beszélünk, semmiképpen sem lehetne 11 pont a különbség, ez egyértelmű az egymás elleni meccsek alapján. Ők is nyertek párat, ahogy mi is. Két egyenlő félről beszélünk, a különbséget az apró részletek adják, mi pedig igyekszünk faragni ezen a deficiten a soron következő találkozókon.”

Militão

„Nem mondanám, hogy Militão visszanyerte a koncentráltságát. A levegőben mutatott teljesítménye az egyik erőssége. Egy jó beadást képes a kapuba küldeni. Kiemelkedő a fejelési képessége.”

A keret menedzselése

„Ez nem nehéz feladat, mert az idősebbek és a fiatalabbak is megértik a döntéseimet. Ismerik a Real Madridnál lévő motivációt. Kemény döntéseket kell meghozni azzal kapcsolatban, hogy ki játsszon. Például Lucas Vázquez számára és számomra sem volt egyszerű az, hogy legutóbb nem a kezdőben kapott helyet. Az, hogy mindenki nagyon motivált, az én dolgomat is megkönnyíti, ha a szükséges döntések meghozataláról van szó.”

Benzema

„Nemsokára felépül, az Almería és a Real Sociedad ellen játszani fog. Nagyon fontos számunkra. A helyzetet az oldja meg, ha 100%-os állapotban lesz. Az elmúlt mérkőzéseken nagyon magas szinten játszott, ezt szeretnénk megőrizni. Ha fáradt, nem játszik, de amíg rendben van, addig a pályán lesz, a saját és a mi érdekünkben.”

Akadémia

„Arbeloa és Raúl irányításával remek kezekben van az utánpótlás. Mindketten fantasztikus munkát végeznek, a fiatalok pedig komoly fejlődést mutatnak. Nagyszerű az új generáció, különösen a 2003-2004-es korosztály. Nagyon jók, rövidesen az első csapatban is láthatjuk őket.”

Rodrygo

„Kisebb gond volt a térdével, de nem panaszkodik. Ma bélproblémái voltak. A pályán frissességet ad a csapatnak, gyors, dinamikus, nem egy átlagos támadó. Nincs szüksége sok pihenőre két meccs között. Zseniális munkát végez és remélem, hogy így folytatja, mert megvan rá a képessége.”

Camavinga

„Ahogy minden fiatal játékos, ő is remekül teljesít. Legtöbbször szélsőhátvédként kap lehetőséget és a maximumot hozza ki a játékából. Nagyon fiatal még, érnie kell, tapasztalatot és tudást kell szereznie a taktikát illetően. A technikáját tekintve már nincs mit tanulnia, fizikálisan pedig olyan, mint egy Ferrari.”

Pontrúgások

„Valverde megmozdulása a Chelsea elleni mérkőzés második félidejében gyakorolt figura volt, miután korábban láttuk, hogy Kepa ilyenkor a 11-es pont magasságában marad. Úgy gondoltam, ha Valverde képes lőni, gólt szerezhet, de nem sikerült, mert Kepa nem lépett ki. Ezért kicsiben játszottunk.”

„Sokat dolgozunk a pontrúgásokon, bár a védekezésen kevésbé, mert általában területet védünk. Az idény ezen szakaszában többet lehet gyakorolni a játék ezen elemét, mert kevésbé fárasztó a játékosok számára, mint a taktikai gyakorlás. Dolgozunk a kis szögleteken, a beadásokon a rövidre és a hosszúra egyaránt. Rengeteg opciónk van a pontrúgásokra, például Asensio, Kroos vagy Modrić, a befejezésekre pedig ott van Rüdiger, Militão és Tchouaméni, mind fantasztikusak a levegőben.”

Hazard

„Nem beszéltem sokat Hazard-ral. Nem kérem a játékosokat arra, hogy jöjjenek és beszéljenek velem. Ha szükségét érzik, mindig elérhető vagyok.”

Asensio

    „Nagyon szeretem Asensiót, ahogy más klubok és edzők is, mivel remek képességei vannak. Remélem, itt marad.”

    A kapusok rotálása

    „Gondolkodunk rajta, de ha Courtois-nak nincsen semmilyen problémája, akkor védhet. Lunin mindig jól teljesített, ha lehetőséget kapott és nem zárom ki, hogy az idény vége előtt még szerephez jut.”

    Forrás: realmadrid.com
    Szólj hozzá te is!

    Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
    Endrick
    Tovább

    Endrick: Levél az öcsémnek

    A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
    Rodrygo Goes
    Tovább

    Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

    A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…