Asensio hosszabbítása Brahim és Hazard jövőjétől függ

Marco Asensio (forrás: realmadrid.com)
Marco Asensio (forrás: realmadrid.com)

Mindhárman nem maradhatnak a klub kötelékében.

Dani Ceballos, Luka Modrić és Nacho mellett Marco Asensio jövője is kérdéses a Real Madridnál. A spanyol játékos szerződése június 30-án jár le, a hosszabbításról pedig egyelőre nem érkeztek hírek, hiába teljesít remekül az idény második felében.

1494 játékperc alatt 10 gólt és 6 gólpasszt jegyez, azaz 93 percenként veszi ki a részét egy találatból. A házi góllövőlistán az ötödik helyet foglalja el Benzema, Vinícius, Rodrygo és Valverde mögött.

Ideje dönteni

A nyár folyamán a klub várta az ajánlatokat, Asensio szerződéséből már csak egy év volt hátra, de akkori ügynöke, Jorge Mendes nem tett lépéseket a hosszabbítás érdekében. A helyzet azóta megváltozott, a támadó maradna és a szerződéshosszabbítási ajánlatra vár, ami egyelőre nem érkezett meg.

Az is lehet, hogy hiába vár a spanyol játékos, hiszen a klub jelenleg még Brahim helyzetét értékeli. Kölcsönszerződése június 30-án jár le a Milan együttesénél, ezt követően visszatér majd a Madrid keretébe és várhatóan itt tölti a 2023-2024-es idényt.

Asensióval ketten azonban nem férnek be a keretbe, hiszen két nagyon hasonló profilú játékosról van szó, mindketten szélsők, akik képesek középen is játszani, csereként frissítve a csapaton – a klubnak tehát választania kell.

A kulcs: Eden Hazard

A következő idényt akkor tölthetik mindketten Madridban, ha sikerül eladni Hazard-t, ami kifejezetten nehéz feladatnak tűnik. A belga játékos a keret legjobban kereső futballistája (évi 30 millió euróval), Ancelotti irányítása alatt alig játszik (idén 331 percet kapott), emellett nemrég kijelentette, hogy nem szeretné elhagyni a csapatot, hiába a kevés lehetőség és a tudat, hogy Vinícius, Rodrygo, Valverde és Asensio is előrébb helyezkedik el a rangsorban.

A nyár folyamán a klub megpróbálja eladni egy általa preferált csapatnak, elfogadva azt, hogy az általa kifizetett összeg nem térül meg (szerződése 2024-ben jár le). Erre azonban a játékosnak is rá kell bólintania, ami jelenleg nem tűnik valószerű forgatókönyvnek.

Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK