Ancelotti: Védekezésben nem voltunk eléggé elkötelezettek

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 4-2-s vereséget szenvedett a Girona vendégeként a spanyol bajnokság 31. fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Kemény este volt. Ha így veszítesz, az egy kemény este. Védekezésben nagyon gyengék voltunk, ez döntötte el a mérkőzést. Ha nálunk volt a labda, nagyon jók voltunk, különösen a mérkőzés elején. Aztán kaptunk két gólt kontrákból és egyéni megoldásokkal akartunk visszajönni a meccsbe, nem pedig csapatként.”

„Egyénileg is gyengék voltunk, a korábbi meccseken látott kiemelkedő védekezésnek pedig nyomát sem láthattuk ma. A csapat idegessé vált és elveszítettük az irányítást. Úgy tűnt, hogy a félidő a segítségünkre lehet, de ismét gólt kaptunk és még nehezebbé vált a küzdelem.”

„Ez a szurkolóknak is fáj és ezért bocsánatot kérünk. Nekünk is rosszul esett, de tudjuk, hogy a kupadöntőn és a BL-elődöntőben jó formában leszünk.”

Megszólalt az ébresztő?

„A vereség sosem jó dolog, úgy vélem, a védekezésben mutatott elkötelezettség a kulcs, ha sikeresek akarunk lenni. Ha ez nincs meg, nehéz lesz meccseket nyerni, ha megvan, akkor sikeresek leszünk. Ez a kulcs.”

„Hihetetlen minőséget képvisel a keretünk, ezt az elkötelezettséggel kell támogatni, ma pedig ez hiányzott. A legutóbbi hét meccsünkből hat alkalommal gólt sem kaptunk, ma pedig négyet is szerzett az ellenfél. Ha a játékosok ezt nem értik meg, minden nap ezzel nyüstölöm őket.”

Vini Jr.

„Gólt szerzett és kiosztott egy gólpasszt. Jól játszott, mint mindig, de a csapatból hiányzott az összhang. Túl sok sárga lapja van ahhoz képest, hogy milyen kvalitásokkal rendelkezik.”

Nacho cseréje

„Elvégezte a feladatát, azért hoztam be Camavingát, hogy több felfutást láthassunk a bal oldalon. Nincs miért kritizálnom. Nem a saját szintjén játszott, de ez mindenkire igaz. Mindenki a tudása alatt játszott.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…