Ancelotti: A legjobb tudásunk szerint szeretnénk játszani

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid az Almería együttesét fogadja a spanyol bajnokság 32. fordulójában. A mérkőzés előtt Carlo Ancelotti megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ahol beszélt többek között Modrić sérüléséről, a védekezésről és a Bajnokok Ligája elődöntőjéről is.

A mérkőzés

„Olyan csapatok ellen játszunk, akiknek fontos dolgokért küzdenek, legyen az a kiesés elkerülése vagy az európai kupaszereplés. Nagyon kemény meccsre számítunk, a saját részünkről is, mivel a Girona ellen nem teljesítettünk jól. A legjobb tudásunk szerint akarunk játszani holnap.”

„Természetemnél fogva optimista vagyok, szerintem jól teljesít a csapat, motiváltak vagyunk, jó a hangulat. Vannak pillanatok, amiket nem lehet megérteni, ilyen volt a Girona elleni mérkőzés, de még mindig magabiztos vagyok, mert úgy érzem, jó a csapat. Várjuk az ilyen találkozókat. Szeretnénk megismételni a tavalyi sikereket, mert felejthetetlen élmények voltak és nagyszerű motivációt adnak a következő idényre.”

Vini Jr.

„Vannak kétségeink vele kapcsolatban, mert ő egy olyan játékos, aki mindig megpróbál túljárni az ellenfelei eszén, és csak az igazsággal védhetjük meg. Csak így kerülhetjük el, hogy valami baj történjen a pályán.”

„Két különböző dologról van szó: a pályán és az azon kívül történőkről. A pályán még mindig a bőrszín és a rasszizmus a téma. Ez probléma egy olyan társadalomban, amely igyekszik modernné válni. A pályán lévő játékosok védettebbek most, mint régen.”

„Vinícius sok rúgást kap Spanyolországban. Maradona vagy Pelé ugyanígy járt régen. Szerencsénkre Vinícius erős, állja a sarat és nem sérült meg. Remélhetőleg ez a jövőben is így lesz.”

Modrić sérülése

„A Girona ellen összeszedett egy kisebb sérülést, nem játszhat. Meglátjuk, mi lesz vele, nem tudom, felépül-e a kupadöntőre. A következő napokban meglátjuk, hogy érzi majd magát. Nagy veszteség számunkra, de ez megesik a futballban. Reméljük, hogy a hátralevő mérkőzéseken bevethető lesz, ez a fontos számunkra.”

Védekezés

„Nem az a probléma, hogy odateszed-e a lábad vagy sem, a koncentráció a gond. Természetesen nem lehetsz mindig csúcsformában, különösen mentálisan. A védekezés a koncentráción múlik, amikor nincs nálad a labda. Néha ez hiányzik a mérkőzéseken. Ez normális, tekintve, hogy milyen sűrű a naptár.”

„Sok edző panaszkodik erről, emberek vagyunk. Velem is ez a helyzet, nem tudok minden mérkőzésre ugyanúgy felkészülni. Néha a komplett stratégiára fókuszálok, máskor ez nehezebb, mert koncentrálok annyira.”

„Ez másokkal is megtörténik a munkahelyen. Vannak jó és kevésbé jó napjaid. Ez történik mentálisan egy csapatnál is.”

A Girona elleni meccs

„A mérkőzés utáni elemzésen azt állapítottuk meg, hogy védekezésben nem voltunk elég jók. Erre kell koncentrálnunk a soron következő mérkőzéseken, különösen holnap, ezt a játékosok is tudják. Máshogy állunk a holnapi meccshez.”

„A bajnokságban jobban is teljesíthettünk volna, nem voltunk mindig annyira hatékonyak és erősek, mint a BL-ben vagy a kupában. Éreztük ezt a kényszert. Most nincs idő arra, hogy a múltba tekintsünk, mert sok dolgunk van még. Az utolsó pillanatig küzdünk, az utolsó mérkőzés utolsó percéig. Két sorozatban már döntőbe jutottunk és közel vagyunk még egyhez.”

A jövője

„A jövőm 2024-ig fix, utána pedig nem tudom, mi lesz.”

Logisztika

„A kupameccs utáni terv már megvan. Tízkor játszunk, majd úgy döntöttünk, hogy Sevillában alszunk, mert hajnali 3-4-kor nem érhetünk vissza. A mérkőzés éjfélig is tarthat, ha hosszabbítás lesz. Akármi is történik, Sevillában alszunk, és ha hazaértünk, vasárnap edzünk. Aztán hétfő már a Manchester City elleni mérkőzésre készülünk. Több időt kell adnunk a játékosoknak a regenerációra.”

A keret mélysége

„Ceballos áll a legközelebb Modrić-hoz a játékstílust illetően. Camavinga, Valverde és Tchouaméni személyében remek középpályásaink vannak, több lehetőségünk is van Luka pótlására. A tapasztalata pótolhatatlan, de kiváló középpályásaim vannak és biztosra megyünk, hogy jó döntést hozhassunk.”

Manchester City

„Jelenleg nem gondolunk az elődöntőre. Arra koncentrálunk, ami a holnapi mérkőzéshez szükséges, aztán a Real Sociedad elleni meccsre, aztán a kupadöntőre. Nincsenek titkaink a City-vel kapcsolatban, nagyszerű csapat, remek formában vannak.”

„Nagyon tehetséges játékosaik vannak, például Håland, De Bruyne, Gündoğan vagy Rodri és egy remek edzőjük is. Minden bizonnyal nagyon élvezetes mérkőzés lesz.”

Modrić és Militão pótlása

„Nem tudom, kit lesz a legnehezebb pótolni. Az első mérkőzésen lehet, hogy mindketten kimaradnak, Militão biztosan.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Endrick
Tovább

Endrick: Levél az öcsémnek

A brazil tehetség a Players Tribune hasábjain tett közzé egy levelet, amelyet jelenleg 4 éves öccsének írt, és…
Rodrygo Goes
Tovább

Rodrygo: Soha nem elégszem meg a vereséggel

A Real Madrid brazil kiválósága egy angol lapnak adott interjút, amelyben beszélt a válogatottról, rasszizmusról, félelmekről… Válogatott „Sokkal…