Ancelotti: A csapat Vinivel, Rodrygóval és Benzemával nagy veszélyt jelent

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid 4-2-s győzelmet aratott az Almería ellen a spanyol bajnokság 32. fordulójában. A találkozó után Carlo Ancelotti értékelte a látottakat.

A mérkőzés

„Nem kellett kockáztatnom Karimmal, mert remekül van és ma is bizonyított a pályán. Támadásban nagyon veszélyesek vagyunk Vinivel, Benzemával és Rodrygóval, mert remekül játszunk, ha nálunk van labda. A támadások szempontjából ez egy remek meccs volt.”

„Nagyon jól tudom, hogy mire vagyunk képesek, ami a védekezést illeti. Azt nem értem, hogyan kaptunk hat gólt két mérkőzés alatt. Mi történt? Ma pihentünk annak ellenére, hogy igyekeztünk a védekezésre összpontosítani. Remekül gyakoroltunk nyomást az ellenfélre labdavesztés után.”

„3-0-nál elvesztettük a koncentrációt és kaptunk egy gólt, az öltözőben dühös voltam, aztán 4-1 lett az állás. Aztán ismét következett egy kisebb kihagyás és megint betaláltak. Ez remek ébresztő, hiszen rövid idő alatt két gólt kaptunk. Ez a soron következő meccseken nem történik meg.”

„Kroos szeret mélységből irányítani, Vinícius szélen szeret játszani, Camavingával középen pedig megvan a stabilitás, ha Vininél van a labda. Remekül kerül a vonalak mögé. Néha nincs ideje erre, ha gyors kontrát vezetünk, ilyenkor azzal segít, ha tartja a pozícióját.”

Camavinga

„Modrić hiányában a középpályán számítottam rá, ahogy a Liverpool elleni első mérkőzésen is. Meglátjuk, Luka időben felépül-e vagy sem. Aztán meg kell találnunk a legjobb összeállítást a kupadöntőre és a Bajnokok Ligája elődöntőjére.”

Vini Jr. és a sárga lapok

„A reklamálás nem vezet semmire, de meglepő, hogy már 10 sárga lapja van ebben az idényben. Néhány területen még fejlődnie kell. Több lapot kapott, mint azok, akik szabálytalankodnak ellene. Még a legszabálytalanabb középpályásnak sincs 10 sárga lapja.”

Rotálás

„Minden játékosom készen áll a játékra, de a pihenésre is. Ma Valverdét pihentettem, kapott egy kisebb rúgást, és Carvajal is szusszant egyet. A tervem szerint kedden is lesznek, akik pihenőt kapnak. A keddi egy komplikált meccs lesz egy kemény ellenfél ellen, de pihentetem azokat, akik fáradtak. Nem a szombati meccs jár a fejemben, az még messze van.”

Összehasonlítások

„Elég nehéz összehasonlítani a 2014-es támadótriót a mostanival. Hatékonyságban és minőségben hasonlók, de különböző képességekkel rendelkeznek. A 2014-es trió nagyon veszélyes volt, de ez elmondható a mostaniról is.”

A játékvezető

„Reklamálásért sárgát kellett volna adnia, de a játékvezető olyan, mint egy bíró, akit nem szabad, hogy befolyásoljon a reklamálás. Ha egy játékos reklamál, majd szabálytalankodnak ellene, meg kell adni. Nem azért, mert reklamált. A játékvezetőnek a játékra kell koncentrálnia, ha egy játékos reklamál, kapjon sárgát, de ez nem befolyásolhatja az azt követő esetet.”

Küzdelem a bajnokság végéig

„A futballban bármi megtörténhet. Magunkra kell koncentrálnunk, hat meccsünk van még és meg kell nyernünk őket.”

Gyorsan változó futball

„A futball az utóbbi években a helyezkedésről, a gyorsuló játékról szólt, a játékosok már régóta szeretnének gyorsan játszani. Vannak posztok, mint a szélsők, csatárok vagy akár középpályások, akiknek nincs szüksége az egy- vagy kétérintős futballra. Az is rendben van, ha futnak a labdával.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…