Carvajal: Kemény döntő lesz, higgadtnak és koncentráltnak kell lennünk

Dani Carvajal (forrás: realmadrid.com)
Dani Carvajal (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid az Osasuna együttesével csap össze a Király-kupa döntőjében. A mérkőzés előtt a játékosok részéről Dani Carvajal állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

Arsenio Iglesias

„Szeretnék egy meleg ölelést küldeni a családjának és a barátainak. A futball világa hatalmas veszteséget szenvedett. Őszinte részvétem.”

A mérkőzés

„A Király-kupa volt az első trófeám kilenc évvel ezelőtt, még mindig nagyszerű emlékek fűznek hozzá. Alig várjuk, hogy játsszunk és egy újabb trófeát nyerhessünk. Tudjuk, milyen kihívásokat rejthet a mérkőzés, higgadtnak kell lennünk és azt a formát kell hoznunk, ami idáig juttatott minket, így nyerhetünk.”

Forma

„Minden játékosnak vannak jobb és rosszabb időszakai. Remekül érzem magam, ami a formámat illeti, az önbizalmam és a fizikai állapotom is rendben van. Szerencsére sok olyan játékos van a keretben, aki már hozzászokott az ilyen meccsekhez, remélem, ez döntő tényező lesz holnap.”

Kupaláz

„Az idény eleji célkitűzésünk az volt, hogy mindent megnyerjünk. Egyértelműen voltak gondjaink a kupával, nem könnyű megnyerni, mert sok együttes mindent belead, hogy megnyerje. Ez az idény egy fontos pontja, nem tudok rá okot adni, hogy miért nem nyertük meg többször, mindent beleadva játszunk holnap.”

Favoritok

„Belülről nem tekintjük magunkat favoritoknak, messze vagyunk ettől. Az Osasuna megérdemelten került ide, pár napja pedig emberhátrányban játszottak döntetlent a Camp Nouban. Ez sokat mond arról, milyen nagyszerű a csapat és mi mindenre képesek.”

Játékvezetők

„Egyike vagyok azon játékosoknak a csapatban, akik többet foglalkoznak a játékvezetőkkel, talán kevesebbet kellene ezt csinálnom. Dolgozom rajta. Emberek vagyunk, hibázunk, legutóbb ez egy sárga lapomba és valószínűleg a meccsbe került.”

„A legjobbat akarják nyújtani, mi pedig mindent megteszünk azért, hogy a javunkra döntsenek. Nem hiszem, hogy a mérkőzés előtt előre eldöntik ezeket, de a látványos, gyors játékot kellene védeniük, nem pedig azokat a csapatokat, akik szabálytalanságokkal és az ellenfél gúnyolásával húzzák az időt.”

„Ezt jövőre korrigálhatnák. Vinícius egyike azoknak, akik ezzel a problémával küzdenek, mert sokat cselez és ha nála van a labda, ilyenek történnek. De nem csak miatta mondom ezt, hanem mindenki érdekében, aki bevállalja a cseleket. Úgy vélem, nagyobb védelmet is kaphatnának.”

Vini

„Amikor megérkezett, mindannyian láthattuk, hogy szupersztár lesz belőle, de hatalmas nyomás nehezedett rá. Az emberek azt mondogatták, hogy nem szerez gólokat, sokat cselez, de nem tud befejezni… Ezen túllendülni ilyen fiatalon, a világ 3-4 legjobbja között lenni, meccseket, címeket eldönteni olyasmi, amit szinte sosem láttam még. Fizikálisan és mentálisan is rengeteget dolgozott, mindent megérdemelten ért el.”

Kritika

„Ez nem úgy megy, hogy majd tavasszal kivirágzom, igyekszem egész évben a legjobb formámat hozni. Az utóbbi hónapokban megtaláltam a folytonosságot és az optimális szintet, ez pedig a pályán is látszik. Tisztelni kell a kritikákat és pozitívan kell tekinteni rájuk, a labdarúgás nem rózsaágy. Ha a hozzám legközelebb állókkal beszélek, mindig azt mondjuk, amit Iago Aspas is nemrég, a pálya nem hazudik és a kemény munka kifizetődik.”

Kiállítása a Real Sociedad ellen

„Véleményem szerint nem ért sárga lapot a megmozdulás és ezért posztoltam azt az emotikont, hitetlenségemben, de utána gyorsan töröltem is. A játékvezető sárga lapos szabálytalanságnak ítélte és ezt el kell fogadnom. Bánom, mert a csapat így tíz emberrel maradt és még nehezebbé vált a fordítás San Sebastiánban.”

Motiváció

„Valami különlegeset érzek a levegőben. Sokan még nem nyerték meg ezt a trófeát és mindannyian nagyon szeretnék. Ugyanúgy állunk ehhez is, mint a Bajnokok Ligája fináléjához. Egy nappal korábban érkeztünk, edzünk egy jót, holnap pedig minden idegszállal a döntőre gondolunk, ami mindig nagyobb izgatottsággal tölt el minket. Remélhetőleg nyerünk.”

Az ellenfél

„Az edzőjük minősége és az Osasuna történelme alapján, a mottójukkal együtt, ami hasonló a miénkhez (Soha ne add fel), tudjuk, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért. Mindenre fel kell készülnünk, 100%-os koncentrációra lesz szükség, semmit sem veszünk készpénznek, mert komoly teszt elé állítanak minket.”

Döntő hetek

„Két hetünk van, amely során tulajdonképpen eldől az idényünk sorsa, hiszen a bajnokság elég bonyolulttá vált számunkra. Az első csata a holnapi. Számunkra ez egy döntő, minden értelemben. Újabb címet szeretnénk nyerni. Ahogy az edzőnk is mondta, ott a lehetőség, hogy két év alatt a lehető legtöbb trófeát megnyerjük. A holnapi meccs után a következő ellenfélre gondolunk, de most csak az Osasunára koncentrálunk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…