Modrić: Nagyon közel vagyunk, hogy újra történelmet írjunk, ez lenyűgöző érzés

Luka Modrić
Luka Modrić a Manchester City elleni BL-visszavágó előtti sajtótájékoztatón. (forrás: realmadrid.com)

Carlo Ancelotti mellet a horvát középpályás nyilatkozott a Manchester City elleni találkozó előtt. Modrić beszélt a meccsről, a csapat állapotáról, a Real Madrid és a BL kapcsolatáról, de kitért a sérülésére és Camavingára is.

A mérkőzés

“Jól érezzük magunkat. Élveznünk kell ezt a pillanatot, mert lenyűgöző eredmény, hogy ennyiszer bejutottunk az elődöntőbe és döntőbe. Tényleg nagyon várjuk már a mérkőzést.”

“Már sokszor játszottunk ehhez hasonló meccset, látom az magabiztosságot, a nyugodtságot és a hitet a csapattársaimon és az edzőn is. Pontosan ezt látom rajtuk mindennap, és ma is. Remélem, jól teljesítünk majd és bejutunk a döntőbe. Elképesztő lenne megint döntőt játszani.”

Az első találkozó

“Nem voltunk jók az első 20 percben, jobban játszottak, de aztán feljavultunk. Megszereztük a vezetést, és talán növelhettük is volna az előnyünket, de ehelyett kiegyenlítettek. Ennek ellenére már akkor tudtuk, hogy történjen bármi, a továbbjutást a visszavágón fog eldőlni.”

“Az apró mozzanatok fogják eldönteni, ki jut be a döntőbe, mert két nagyszerű csapat játszik majd egymással, mindkét együttes tele van top játékosokkal. Koncentrálnunk kell, csapatként kell játszanunk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk.”

Apróságok döntenek

“Minden meccs egy teljesen más történet, sohasem tudhatod, mi történik majd a pályán. A lényeg, hogy ott legyél fejben minden mérkőzésen és segítsd a csapattársakat. Úgy gondolom, hogy fel fogunk nőni a kihíváshoz és ismét döntőt játszhatunk majd.”

A Real Madrid és a Bajnokok Ligája

“Mindig nagyon komfortosan érezzük magunkat az ilyenfajta meccseket. Tudjuk, hogy képesek vagyunk a legjobbunkat hozni a Bajnokok Ligájában, nagyon szeretjük ezt a sorozatot. Szeretjük az ehhez hasonló, kiélezett találkozókat is. Pontosan ezért nyertük már meg ennyiszer a BL-t. Hiszünk magunkban és bízunk a képességeinkben. Mindig mindent beleadunk.”

Legendás időszak

“Minden trófea, amit megnyertük, sokat mesél arról, mennyi erőfeszítést tettünk és hogyan viselkedtünk nap mint nap. Akár a pályán, akár azon kívül. Az is nagyon fontos, hogy hogyan kezeljük azokat a helyzeteket, amikor nem nyerünk. A trófeák boldogságot hoznak, ilyenkor büszkék vagyunk az eredményre. De azt is figyelembe vesszük, hogy mennyi mindent tettünk azért, hogy nyerjünk, pontosan ezért már most elégedettek vagyunk az idáig vezető úttal.”

A lehetséges 6. BL-siker

“Még tisztán emlékszem a pillanatra, amikor Zidane megmutatott nekünk egy videót és arról beszélt, hogy a Real Madrid örökségéről beszélt. Ezek a dolgok mindig extra motivációt adnak. Az, hogy játszhatunk a Bajnokok Ligájában, ráadásul a Real Madrid színeiben, ennél nem kell nagyobb motiváció.”

“Amikor tudod, hogy ennyire közel vagy egy újabb döntőhöz, egyszerűen nem akarsz mást, csak mindent beleadni, sőt, még annál is többet. Nagyon közel vagyunk, hogy újra történelmet írjunk, és ez lenyűgöző érzés.”

Felépülés a sérülésből

“Odafigyelek az egészségemre, a testemre. Amikor megsérültem, mindent megtetettem azért, hogy itt lehessek ezeket a meccseken. Még itt van a fejemben 2015, amikor az Atlético Madrid és a Juventus ellen meccsek előtt sérültem meg. Most nem akartam kihagyni ezeket a döntő jelentőségű találkozókat.”

“Kipróbáltam valami mást, hallgattam a barátaim tanácsaira, és minden jól sikerült. Gyorsabban visszatértem, mint amire számítottam és ez nagyon boldoggá tett. Jól érzem magam, nincs semmiféle problémám, most pedig csak ez számít. Itt akartam lenni, és vagyok olyan szerencsés, hogy itt is lehetek. Ennél mélyebbre nem is kell ásni.”

Camavinga

“Úgy gondolom, hogy jól van, és szerintem ott lesz az utolsó edzésen is. Ez a legfontosabb. Rengeteget fejlődött, amióta ideigazolt, ebben az évben pedig megmutatta, mire is képes, akár a bal hátvéd poszton, akár a középpályán kell segítenie a csapatot. Akárhol is játszik, jól teljesít. A játéka és a személyisége nagyon fontos a csapatnak. Egy top játékos, aki még mindig rengeteget fejlődhet.”

“A tavalyi szezonban bizonyították, hogy képesek az ilyenfajta meccseken is jó teljesítményt nyújtani. A legfontosabb mindig a csapat. Ha együtt jók vagyunk, akkor képesek vagyunk küzdeni egymásért. Nagyon egyben van ez a csapat, küzdünk a másikért és ez a küzdőszellem ott van velünk az edzéseken és a meccseken is.”

Modric Viniről és Rodrygóról.

Az új generáció

“Minden kornak megvan a maga sztárja. Korábban ez Cristiano volt, most pedig itt van Vini Jr., vagy épp Rodrygo, akikből hatalmas játékosok válhatnak. Mindig jön majd valaki új, mert a futball folyamatosan megtalálja ezeket a játékosokat. Mostanság talán kicsit több figyelem helyeződik a közösségi médiára. De az idő változik.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Özil
Tovább

Özil: A Real Madrid a BL esélyese

A Real Madrid korábbi középpályása a MARCA újságírójával beszélgetett. Már eltelt egy év azóta, hogy úgy döntöttél, felhagysz…