Xavi: A rasszizmusnak nincs helye sem a futballpályán, sem máshol

Xavi
Xavi a Barcelona sajtótájékoztatóján. (forrás: fcbarcelona.com)

A Barcelona edzője csapata sajtótájékoztatóján tért ki arra, ami tegnap Valenciában történt Viníciusszal. Xavi is minél előbbi megoldásokat követel, hogy végre ne legyen téma a rasszizmus a labdarúgásban.

Mindenben Vini mellett

“Szégyen, hogy 2023-ban még megtörténhetnek ilyenek, ez elfogadhatatlan. Ez nem arról szól, kinek milyen címer van a mezén. Ez az emberekről szól. És Vinícius mindenekelőtt ember és csak azután a Real Madrid játékosa. El kell ítélnünk minden ehhez hasonló cselekedetet, mint ami tegnap a Mestallában történt.”

Le kell fújni a meccset

“Úgy gondolom, hogy véget kellett volna vetni a mérkőzésnek. Minden meccsen így kellene eljárni, ahol felüti fejét a rasszizmus. Nekem ez a munkám, hogy edzősködöm, teljesen normális, hogy az emberek kritikákat fogalmaznak meg a futball keretein belül, de az nagyon nem fér bele, mikor inzultálnak.”

“Itt az ideje véget vetni ennek. Ha inzultálnak, akkor nem játszunk és kész. Nem kell eltűrnöm mindenféle inzultust a munkaidőmben. Mindig ezt gondoltam erről, és most Barca edzőként is ezt gondolom.”

“Edukálnunk kell az embereket, hogy ne azért menjenek ki egy futballmeccsre, hogy ott aztán sértegessék a bírókat, a játékosokat. Ez más sportokban sincs így.”

Forrás: fcbarcelona.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…