A Real Madrid leigazolja Kai Havertz-et és Harry Kane-t?

Átigazolás 2023

Karim Benzema rejtélyes megnyilvánulásai és az internetes pletykák ellenére a Real Madrid továbbra is keresi a keret potenciális támadóját a következő szezonra.

A Real Madrid az utóbbi hetekben a Santiago Bernabéu irodájában rakosgatta a darabokat a B opciót illetően, annak ellenére is, ha az utolsó pillanatban Benzema mégis a maradás mellett döntött. A klubnál a megfelelő pótlás biztosítása érdekében gyorsan léptek a lehetséges helyetteseket, név szerint Kai Havertz-t és Harry Kane-t illetően.

Ahogy az AS már korábban megírta, a Tottenham kapitánya Ancelotti ideális jelöltje a csatárposztra, ha Karim végül úgy dönt, hogy a legjobb opció számára az, ha Szaúd-Arábiába igazol. Ancelotti és stábja Kane-t egy top játékosnak tartja, olyannak, aki képes lenne elviselni a nyomást, amely a Real Madrid mezének viselésével jár.

Kane nagyon népszerű Madridban, de óriási összegbe kerülne

A csatár hazája válogatottjának csapatkapitánya , júliusban pedig 30 lesz, ami azt jelenti, hogy van Nistelrooy 2.0 lehetne belőle Madridban, vagyis ő lehetne az, aki Benzema helyett biztosítaná a csapat számára a gólszerzési ösztönt, társítva azzal, hogy képes visszalépni és kivenni a részét a támadásépítésből. Ő egy modern 9-es, sokkal több, mint egy hagyományos befejező, Ancelotti pedig határozott Kane leigazolásával kapcsolatban, hiszen azóta követi pályafutását, mióta az Everton csapatát irányította 2019 és 2021 között.

Kane fantasztikus formának örvend, 32 gólt és 5 gólpasszt tudhat a neve mellett, annak ellenére, hogy a Spurs képtelen volt európai kupaporondra kvalifikálni magát. Azonban az AS információi szerint a Tottenham Kane értékét 100 millió euró körül állapította meg, ami hatalmas, Premier League méretű összegnek számít egy olyan játékosért, akinek mindössze egyetlen év maradt hátra a szerződéséből aktuális klubjánál.

Kane az elsőszámú opció, de nem lehet azt mondani, hogy ő az egyetlen név a listán. Kai Havertz ex-Bayer Leverkusen játékos, aki jelenleg 3 éve a Chelsea labdarúgója, a Madridi vezetőség egyik favoritja, és az ő lehetséges leigazolása számos előnnyel járhat.

Mennyibe kerülne Havertz?

Először is az ár: Havertz értéke valahol 60 millió euró körül mozog, ami sokkal kedvezőbb, mint Kane esetében. A játékos emellett fiatalabb is: tekintve, hogy még csak 24 éves, jóval több futball van még a lábaiban, mint az angol csatárnak, ez pedig előnyös lehet a Madrid számára, mivel ő lehetne a kapocs a jelen és Haaland és/vagy Mbappé 2024-es érkezése között, valami olyat nyújtva, amelyet Kane leigazolása talán nem tudna megadni.

Végül pedig a pályán betöltött szerepe: Havertz tud középcsatárként játszani, de az ő posztja ennél sokkal rugalmasabb és tud kapcsolódni Benzema stílusához, mindeközben képes arra is, hogy fontos találatokat szerezzen, amilyen például a Bajnokok Ligájának döntőjében lőtt győztes találata Guardiola Manchester City-jével szemben. Havertz Madridba igazolása úgy is megtörténhet, ha Benzema a klubnál marad: jól kiegészítenék egymást.

Leigazolja a Madrid Joselut?

A terv nem változott és nem is fog Joselut illetően, aki kölcsönjátékosként fog érkezni az Espanyoltól, hogy helyettesítse a távozó Marianót, akinek lejár a szerződése. Joselunak van egy záradék a szerződésében, amely lehetővé teszi számára a távozást, az Espanyol pedig kiesik az élvonalból, ami megkönnyíti a transzfert. Érdekességképpen, Joselu Carvajal sógora, aki soha nem rejtegette a Real Madrid iránti szeretetét, és elfogadná a csapatban betöltött csere szerepét.

Visszatérve Kane-hez, a spanyol klub kisegítené a Tottanhemet külföldi vásárlóként, hiszen a Spurs inkább Anglián kívüli csapatoknak ad el játékosokat (annak ellenére, hogy Kane nyitott lenne arra, hogy a Manchester Unitedbe igazoljon). Mindenesetre úgy tűnik, Karim Benzema inkább kitöltené 2024-ig szóló szerződését a Real Madridnál, ez pedig megváltoztathatja a Madrid „B” opciós terveit a 9-es posztot tekintve.

Forrás: AS
Komment
  1. Nem tudom mit látnak ebben a Kane-ben. A legtúlértékeltebb játékos a világon. Nem elég, hogy nem ez a szint, de még öreg is. Abszolút nem illene a Real Madridba, ahol egyszerűen nincs hagyománya a brit játékosoknak.
    A másik: Jön Joselu, hogy Mariano-t helyettesítse. Ez valami vicc? Miért kéne helyettesíteni valakit, aki egy percet nem játszott?

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK