Ancelotti: Szeretnénk a szurkolóinktól a lehető legszebben búcsúzni

Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Carlo Ancelotti megtartotta sajtótájékoztatóját Valdebebasban egy nappal az Athletic Club elleni mérkőzés előtt, amely a szezon utolsó bajnoki mérkőzése lesz a LaLigában, melyet a Santiago Benabéu stadionban rendeznek.

A mérkőzés

„Szeretném jól befejezni a szezont. Előttünk a kihívás, hogy a második helyen végezhessünk a bajnokságban, amelyet nem így terveztünk a szezon kezdetén, de szeretnénk a szurkolóinktól a lehető legszebben búcsúzni.”

„A csapat jó formában van, mindenki készen áll a játékra. Mariano nem fog tudni játszani, de a keret többi tagja bevethető lesz. Szeretnénk erőteljesen befejezni a szezont, aztán pihenni egyet és a következő szezonra felkészülni. Vannak játékosaink, akiket továbbra is szerződés köt ide, míg másoknak ez a szezon végén lejár. Egy kicsit más keretünk lesz a következő szezonban, de versenyképes csapat lesz, ami izgalommal tölt el.”

A játékosok megbízhatósága

„Mindannyian jól teljesítettek, mindenki kiadott magából mindent, különösen azok, akiknek a szerződése a végéhez közeledik, ilyen Ceballos, Modrić, Asensio, Nacho és Kroos. Ők mindannyian jól szerepeltek, komolyan odatették magukat, a szerződésükkel kapcsolatos ügyek pedig egyáltalán nem befolyásolták a teljesítményüket.

Kapcsolata a klubbal

„Továbbra is egy nászút ez az időszak számomra a Real Madridnál. Semmilyen probléma nem volt a klub és közöttem. Ellenkezőleg, ez az időszak csak megerősítette a kapcsolatunkat. Előre tekintünk, örülök, hogy folytathatom és jobban szeretnék teljesíteni a következő szezon során.

Motiváció

„Próbáltam a keretet motiváltan tartani, de lehetetlen feladat, hogy mindenki boldog maradjon. Néha szembe kell nézned a játékosok elégedetlenségeivel és én teljesen megértem őket, hiszen amikor egy csapatnál vagy, játszani szeretnél.”

Nacho és Ceballos

„Pontosan tudják, hogy mi mit gondolunk róluk, teljesen meg is értik ezt. A szezon végét várják, hogy dönthessenek, és minden az ő kezükben van.”

Benzema mondatai az interneten terjedő információkkal kapcsolatban

„Az internet nem a valóság. Nem érzem magam komfortosan a közösségi médiában, mert a valóság különbözik attól. A média nagyon fontos a társadalom számára, de jól kell kezelnünk ezt a helyzetet, hiszen a jövő generációja problémákkal fog szembenézni, ha nem tudják, hogyan kezeljék ezeket az eszközöket. Egyetértek Benzema-val.

Legendák

„Benzema készen áll, hogy pályára léphessen holnap, teljesen felépült és egy év hátra van a szerződéséből.

Jövő

„A Real Madrid kerete a következő szezonban magas szintet képvisel majd. Néhány szerződés a végéhez közeledik, és kicsit más csapatunk lesz.”

Szezon értékelés

„Egy nagyon hosszú és kemény szezon volt. Nagyon keményen dolgoztunk, nem volt elegendő időnk, emiatt pedig nem voltam mindig képes a lehető legmagasabb motivációt szolgáltatni a játékosok számára, mivel nehéz feladat ezt három naponta megtenni. Mindent megtettem, pozitív osztályzatot adok magamnak, de a következő szezonban jobban fogok teljesíteni.”

Harry Kane

„Nagyon érdekel benneteket, hogy mi fog történni a következő szezonban. A jövőmről tudok beszélni, a keret jövőjéről nem, annak alakulása folyamatban van. Kane egy top játékos, de a Tottenham futballistája, nekünk pedig tiszteletben kell tartanunk mind a játékost, mind pedig a klubot.”

Fran García és Brahim

„Fran García visszatér, igen. A bejelentésről lemaradtam. Ő egy olyan játékos, akit mindannyian kedvelünk. Brahim esetéről nem beszélhetek jelenleg.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Xavi
Tovább

Xavi: Győzelmet érdemeltünk volna

A Barcelona vezetőedzőjének nyilatkozata a Real Madrid elleni vereséget követően. „Mindenki láthatta, hogy mi történt. Nyugodtan megbüntethetnek. Ott…