Hivatalos közlemény: Karim Benzema

Real Madrid hivatalos közlemény

A klub közleménye a játékos jövőjét illetően

A Real Madrid C. F., valamint Karim Benzema közös megegyezéssel arra az elhatározásra jutott, hogy ezennel véget ér egy briliáns és felejthetetlen időszak, melyben a francia támadó klubunk játékosaként tündökölt.

Karim Benzema 2009-ben érkezett klubunkhoz, 21 esztendősen, majd a klub egyik aranykorszakának alapvető játékosává vált. Az itt eltöltött 14 idénye alatt, melyek során védelmezte a mezünket és címerünket, 25 címet nyert, amely a Real Madrid történetének jelenlegi rekordja egyetlen játékosra levetítve. Ezek eloszlása: 5 BL-győzelem, 5 klubvilágbajnoki trófea, 4 UEFA-szuperkupa, 4 bajnoki elsőség, 3 Király-kupa, valamint 4 spanyol szuperkupa. 

Karim a jelenlegi aranylabdás, valamint az UEFA Év Játékosa-cím birtokosa, emellett tagja a FIFA FIFPRO legjobb tizenegyének, valamint ő nyerte a 2022-es Pichichit a LaLigában. Ezek a címek minden idők egyik legnagyszerűbb idényét követték, különösképpen a Bajnokok Ligáját tekintve, melyben kapitányunk csillagként ragyogva segítette szeretett csapatunkat a Tizennegyedikhez Párizsban, a torna gólkirályaként, melyhez 15 szerzett gólja járult hozzá. 

Ő a Real Madrid történetének ötödik legtöbbször pályára lépett játékosa a maga 647 mérkőzésével, klubunk fennállása óta pedig ő szerezte a második legtöbb gólt a habfehér mezben: 353-szor zörgette meg az ellenfelek hálóját. Ő a Bajnokok Ligája történetének negyedik legeredményesebb góllövője, valamint a LaLigában is szintén a negyedik helyet foglalja el ugyanebben a tekintetben. 

Karim Benzema madridi pályafutása a professzionális viselkedés mintapéldája, mindig közvetítette klubunk értékeit. Ennek köszönhetően is érdemelte ki annak jogát, hogy saját maga dönthessen jövőjéről. 

A madridisták, valamint a labdarúgás szerelmesei világszerte élvezhették mágikus és egyedülálló játékát, melynek köszönhetően a klub egyik mitikus alakjává válhatott, és minden idők egyik legnagyszerűbb legendájaként vonulhat majd be a történelemkönyvekbe. 

A Real Madrid háláját és szeretetét szeretné kifejezni története egyik legnagyobb legendája irányába.

A Real Madrid most és a jövőben is Karim otthona lesz, klubunk a játékosnak és családjának is a legjobbakat kívánja élete új fejezetéhez.

Karim Benzema hivatalos búcsúztatására június 6-án, kedden, 12:00-tól kerül sor a Real Madrid City-ben. Az eseményen természetesen klubunk elnöke, Florentino Pérez is jelen lesz.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…