Valverde: A végsőkig kell harcolnunk

Valverde
Ernesto Valverde (forrás: Youtube screenshot)

Az Athletic Club trénere Ernesto Valverde, megosztotta gondolait a mai, 18:30-kor kezdődő Santiago Bernabéu-ban rendezett Real Madrid elleni mérkőzés előtt, ahol csapatának mindenképp nyernie kell ahhoz, hogy a következő szezonban a Konferencia Ligában futballozhasson.

„A futballban sok mindent megtervezhetsz előre, hiszen a papír mindent elbír, de igazából bármi megtörténhet. Ez a jó benne. Az igazság az, hogy sokkal nehezebb a helyzetünk, mint néhány mérkőzéssel ezelőtt, de küzdenünk kell. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, figyelembe véve az előttünk álló ellenfelet, ráadásul a többi mérkőzés kimenetelére nincs ráhatásunk. A figyelmünket arra kell összpontosítanunk, amely ténylegesen rajtunk múlik. Minden megfordítható, és természetesen ez egy döntő mérkőzés.”

„Keményen és jól edzettünk a héten, győzelmi szándékkal érkezünk. A Real Madrid csupán egyetlen egyszer szenvedett vereséget otthon a ligában, a Bernabéu pedig egy olyan helyszín, ahol szenvedned kell. Ennek ellenére valószínűleg meglesznek a lehetőségeink és a végsőkig kell harcolnunk. Erről meg vagyunk győződve.”

„Hogy Asensio jó igazolás lenne-e számunkra? Ő egy másik klub játékosa, ezt a kérdést nem válaszolom meg.”

„Már csak az utolsó játéknap van hátra, utána meg kell hozni az igazolásokkal kapcsolatos döntéseket. Balenziaga már bejelentette a távozását, vélhetőel lesznek még mások is. Még meg kell várnunk a holnapot. Tisztában vagyok a klub szándékaival Raúl Garcíát illetően, én is a klub része vagyok, de ez nem a sajtószobába való.”

„A Real Madridnak remek idénye volt, jövőre is ott lesznek a BL-ben. Ezt meg is érdemlik. Nagyon tehetséges csapatuk van, próbáltunk hozzájuk közelebb kerülni, az első pillanattól kezdve nagyon jók voltak. Az elmúlt években sok minőségi játékost igazoltak. Sőt, 70 millió euróért eladtak egy csatárt az angol ligába.”

„Amikor épp a legjobb formádat hozot, akkor van a legnagyobb baj, mert a Madrid gólt fog lőni. Labdát szerzel a középpályán, el kell indítanod a mozgást, de el is veszíted a játékszert, nos, ilyenkor biztosan gólszerzési lehetőség lesz belőle. Félelmetes csapatuk van, nem bánják, ha vissza kell zárniuk, tudják, hogy ha lehetőségük támad, akkor kiváló játékosaik vannak a végrehajtásra. Pontosnak kell lennünk.”

Forrás: athletic-club.eus, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Luka Modrić és Brahim (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Real Sociedad elleni kezdőcsapat

Ancelotti az alábbi játékosokat küldi pályára a Real Sociedad elleni bajnokin. Kezdőcsapat 25. Kepa2. Carvajal3. Militão6. Nacho20. Fran…
Toni Rüdiger
Tovább

A Real Sociedad elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a péntek esti bajnoki mérkőzésre. A hírek szerint Bellingham és Mendy is…