Gracias, Karim!

Karim Benzema a búcsúbeszéde közben.
Karim Benzema a búcsúbeszéde közben. (forrás: realmadrid.com)

A mai napon hivatalos is búcsút intett egymásnak Karim Benzema és a Real Madrid. A francia aranylabdás búcsúeseményére a Real Madrid edzőközpontjában került sor. Benzema 14 évet töltött Madridban, ezidő alatt 648 mérkőzést játszott és 25 trófeát szerzett, amivel ő a klub történelmének legsikeresebb játékosa, emellett lőtt 354 gólt (Cristiano Ronaldo mögött a második ezen a listán), valamint ő a Real Madrid történelmének legtöbb gólpasszal rendelkező játékosa.

Az esemény elején egy hosszú videót vetítettek le Benzema legemlékezetesebb madridi pillanataiból, ezalatt Ancelotti, Benzema és a volt csapattársak is többször elérzékenyültek. A videó után Florentino Pérez beszéde következett.

play-rounded-fill

Pérez szavai

“A mai nap nagyon nehéz számomra. Ez az a nap, amikor 14 évnyi érzelem és emlék tör fel bennük, madridistákban. 14 évvel ezelőtt mindannyian nagy izgalommal néztük az érkezésed, hogy aztán a klub 121 éves történelmének egyik legnagyobb alakjává váljál.

“Kedves Karim, 14 éve érkeztél a Real Madridhoz, ma pedig úgy távozol mint a valaha volt egyik legjobb játékos. Akik most nagyon szomorúak a távozásod miatt, őket szeretném emlékeztetni arra, hogy szomorkodás mellett ez az a pillanat, amikor hálásak lehetünk azért, hogy ennyi éven át élvezhettük, ahogy futballozol. Mert láttuk, hogy mire vagy képes a Real Madrid mezében. Az egész világ látta. Ezt pedig egyetlen madridista sem fogja elfelejteni soha.”

“Minden elértél, amit lehetett. Tiszteletet és szeretetet kaptál mindenkitől. Mostantól bármikor is gondolsz majd a karrieredre, akkor ezek az emlékek és ez a 25 trófea is eszedbe fog jutni majd. Senki sem nyert több trófeát nálad a Real Madrid történelmében.”

“Még szinte gyerek voltál, mikor a klubhoz érkeztél, ma pedig a Real Madrid legendájaként távozol.”

“Elképesztő, amilyen módon érted a futballt. A góljaid, a hihetetlen mozdulatok. Különleges játékos vagy. Miközben mások nehezen értettek meg téged, te közben sikereket értél el a tehetségednek, a varázslatodnak köszönhetően.”

“A Real Madrid és Karim Benzema szerelme örökké fog tartani. Biztos vagyok benne, hogy bármerre is jársz majd a világban, te leszel a klub egyik leghatalmasabb nagykövete, és továbbra is képviselni fogod a Real Madrid értékeit. Nem egyszer megmutattad, milyen a csapatszellem, az emberség, a tisztelet, az együttérzés, a kemény munka, az önfejlesztés és a vezérszerep. Ez a hely örökké az otthonod marad.”

“A csapat vezére voltál, az egyik legcsodálatosabb példakép. Amikor minden lehetetlennek tűnt, amikor senki sem hit már bennünk, akkor te ott voltál a csapattársaiddal, hogy újra és újra megmutassátok: a Real Madrid sohasem adja fel. Pontosan erről szól ez a címer, küzdeni az utolsó másodpercig. Egyetlen madridista és egyetlen fociszurkoló sem fogja elfelejteni azokat a nagy fordításokat a tavalyi szezonból. Karim, a mai napon legyél boldog és büszke is, mert keveseknek sikerül elérniük azt, amit neked sikerült.”

“Elnökként el kell mondanom, hogy az elmúlt években sohasem kételkedtem benned, nem mondtam soha azt veled kapcsolatban, hogy “de…”. Sem a viselkedésedre, semmire. Ezt nem könnyű elérni.”

“Szeretném elmondani azt is, kiérdemelted, hogy szabadon dönts a jövődről, mert ez csak is a tiéd, nekünk pedig el kell fogadnunk és tiszteletben kell tartanunk a döntésedet.”

“Karim, kedves Kapitányunk, köszönünk mindent, amit ezért a klubért tettél. Köszönöm, Karim!”

Pérez beszéde után Benzema így búcsúzott Madridtól.

Benzema beszéde

“Sohasem fogom elfelejteni a Real Madridot. Most nehéz is beszélnem. Annyi minden cikázik bennem. Először is szeretnék köszönetet mondani a klubnak és a csapattársaimnak. Egy csodálatos kaland volt ez.”

Tegyél el emlékbe egy idei Benzema-mezt!

“Vagyok olyan szerencsés, hogy valóra válthattam a gyermekkori álmomat, ezt pedig az elnök úrnak köszönhetem. Ő volt az, aki annak idején, mikor 21 éves voltam, eljött az otthonomba. Amikor megláttalak, csak annyit mondtam: ez az az ember, aki Zidane-t és Ronaldót a Real Madridhoz hozta, és most engem akar. Ez hatalmas büszkeséggel tölt el azóta is. Köszönöm nagyon a bizalmat.”

“Sohasem felejtem el a Real Madridot, mert ez lehetetlen lenne. A világ legjobbja, nincs még egy ilyen klub a történelemben.”

“Ez egy szomorú nap, mert ma búcsút intek a Real Madridnak, fájdalmas búcsú ez, mert innen szerettem volna visszavonulni. De az élet néha új lehetőségeket hoz, sokat beszéltem erről a családommal.”

“A Real Madrid mindig is a családom marad és nézni fogom az összes meccsüket. Szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak, akik folyamatosan toltak előre, hogy a legjobb formámat mutassam. Nekik is köszönhetem az erőmet, a kitartásomat és a mentalitásomat. Szeretném megköszönni a bizalmat az edzőmnek, sohasem felejtem ezt el. Carlo egy top edző, akitől rengeteget tanultam. Szóval, nagyon köszönöm mindenkinek. És, ahogyan az első napomon mondtam: 1, 2, 3, Hala Madrid!”

Benzema a csapattársakkal és az elnök úrral.
Benzema a csapattársakkal és az elnök úrral. (forrás: realmadrid.com)

Benzema a beszéde után megkapta a klub arany és gyémánt jelvényét is, majd közös fotók készültek a megjelentekkel. Az eseményen ott volt Carlo Ancelotti, Raúl, Arbeloa, Roberto Carlos, míg a játékosok közül Courtois, Modrić, Nacho és Lucas Vázquez, valamint a Peña Madridista Húngara elnöke is.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A klub hivatalos úton is reagált a hétközi BL-meccseken tapasztalt rasszista megnyilvánulásokra. A Real Madrid hivatalos panaszt nyújtott…