Kane Bale és Modrić után tudja, mire számíthat

Modric és Bale
Modric és Bale (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid kiszemeltje a csatár posztra a Tottenham angol támadója, azonban a londoni alakulattól igazolni sosem egy egyszerű feladat.

A Real Madrid elsődleges célpontja Karim Benzema pótlására Harry Kane, de több mint valószínű, hogy a blancók erőfeszítései kevésnek fognak bizonyulni ahhoz, hogy meggyőzzék a Tottenham elnökét, Daniel Levy-t, már ha a klub továbbra is abban reménykedik, hogy az üzlet nem fogja meghaladni a 80 millió eurót.

A Real Madridnál figyelembe veszik, hogy a támadónak egy év van hátra a szerződéséből és már 29 éves, a szemükben pedig mindkét tényező korlátozza a játékos piaci értékét.

A Tottenham csapatát azonban nem egyszerű elhagyni, és majd meglátjuk, hogy Kane mennyire fogja erőltetni a távozását. Nem is telt el olyan sok idő két másik Tottenham játékos szerződtetése óta: 2012-ben Luka Modrić-ot, 2013-ban Gareth Bale-t igazolta le a Real Madrid, és mindketten megmutatták, hogy milyen nagyszerű játékosokat lehet elhozni az észak-londoni együttestől. Mindkét esetben a két futballista akarata jelentette a kulcstényezőt ahhoz, hogy a Tottenham elfogadja a klub ajánlatát.

Modrić Horvátországban várakozott

José Mourinho arra kérte a Real Madridot, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy Modrić-csal erősítsék meg a középpályát. Daniel Levy nem fogadta el az ajánlatot, de a játékos megegyezett Florentino Pérezzel, és július végén úgy döntött, hogy nem utazik el Los Angelesbe a Spurs keretével az előszezonra. A Tottenham bejelentette, hogy megbünteti a horvát játékost, miután két napig nem edzett és nem jelent meg a londoni repülőtéren.

Modrić Zadarba utazott, hogy kivárja a híreket és a tárgyalások előrehaladását. Néhány nappal később azonban, miután beszélt Andres Villas-Boas-sal, visszatért Londonba, hogy egymaga eddzen míg a csapat a túráját tölti, habár korábban azzal fenyegetőzött, hogy saját hazájában, egyedül kezdi meg a felkészülést. Modrić-nak augusztus második hetében kellett csatlakoznia hazája válogatottjához, viszont a megállapodás még mindig nem született meg. Egészen augusztus 27-ig kellett várni arra, hogy a két klub megegyezzen a 30 millió eurós átigazolási összegben, plusz bónuszokban.

Bale szintúgy távol maradt

Bale 2013-ban egy állítólagos sérülésre hivatkozva nem jelent meg az előszezon kezdetén, de a célja ezzel az volt, hogy kierőszakolja a klubtól való távozását, és csatlakozzon a Real Madridhoz. Eközben a walesi válogatottba is behívták, ahol két világbajnoki selejtezőn lépett pályára. Bale végül szeptember 1-jén, pár órával az átigazolási piac lezárta előtt írt alá a Real Madridhoz.

Ez tehát egy nagyon hosszú történet volt, amely frusztrálta a Tottenham elnökét. Augusztusban Levy azzal fenyegette a játékost, hogy egy évig a padot fogja koptatni, annak ellenére, hogy a walesi válogatott játékos kérte, hogy az elnök tartsa be a szavát, miszerint elengedik, ha a csapat nem kvalifikálja magát a Bajnokok Ligájába, amely történetesen nem sikerült.

A blancók és a Spurs között a vitás pont az átigazolási díj volt, Levy 145 millió eurót kért. Végül Bale 101 millió euróba került, amellyel akkor a klub legdrágább igazolásának bizonyult.

Kane tehát tudja, hogy lehetséges Londonból Madridba igazolni, viszont ez nem egy egyszerű és gyors folyamat.

Forrás: MARCA
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK