Bellingham: A Real Madrid a történelem legnagyobb klubja

Jude Bellingham
Jude Bellingham az első sajtótájékoztatóján a Real Madrid játékosaként. (forrás: realmadrid.com)

A mai napon hivatalosan is bemutatták Jude Bellinghamet a Real Madrid játékosaként. Az esemény után az angol középpályás megtartotta első madridi sajtótájékoztatóját is.

Bellingham így kezdte a sajtótájékoztatót: „A Real Madrid a történelem legnagyobb klubja. Nem sok játékosnak adódik meg a lehetőség, hogy egy ilyen csodálatos és nagy múlttal rendelkező klubban játszhasson. Nagyon hálás vagyok azoknak, akik idehoztak.

“Nem gondoltam a pénzre, amikor ezt a döntést meghoztam. Ez lényegtelen. Ami fontos számomra az a sport. Imádom a labdarúgást és lenyűgöz a Real Madridot körülölelő atmoszféra, és ahogy érzek a klub iránt.”

“Számomra a Real Madrid a legnagyobb klub a világon, pontosan ezért azt akartam, hogy minden gyorsan történjen. Ez nem azt jelenti, hogy a többi csapat rossz lenne, de a Real Madrid a legnagyobb.”

Miért választottad a Real Madridot?

„Angliában rendkívüli tisztelet övezi a Real Madridot, és az Európában betöltött szerepe nagyon fontos. Egy kicsit mindezekből adódik a döntésem miértje. Láttam már meccseket a korábbi szezonokból, láttam az általuk elért eredményeket. Ez teszi nagyon vonzóvá a Madridot. A világon a legnagyobb múlttal rendelkezik, és a játékosok hozzájárultak ahhoz, hogy a világ legjobb csapatává váljon.”

„Mindig is néztem a Real Madrid mérkőzéseit, de nem csak a klub nagysága miatt jöttem ide. Lenyűgöző, ahogy a játékosokról, a csapatról és magáról a futballról gondolkodnak. Ettől lesz még vonzóbb ez a csapat, amelyhez mindig is csatlakozni akarsz. A játékfelfogásuk semmihez sem hasonlítható, nagyon izgalmas számomra ez a hozzáállás. Ez egy nagyszerű lehetőség volt, amit nem tudtam visszautasítani.”

Jude Bellingham és Florentino Pérez
Jude Bellingham és Florentino Pérez (forrás: realmadrid.com)

Mikor döntöttél úgy, hogy Madridba jössz?

„Nem emlékszem, pontosan mikor jöttek el az otthonomba, de az volt a fordulópont. Nagyon sok minden befolyásolta a döntésemet, több dolgot is számításba vettem. Édesapám 8 vagy 10 hónappal ezelőtt mondta, hogy a Real Madrid érdeklődik utánam, a szívem majd kiugrott a helyéről.”

Új mezszám

„Szeretném megköszönni Vallejónak, hogy nekem adta az 5-ös mezt. Beszéltem vele, nagyszerű srác. Nagyon csodálom Zidane-t, és azt az örökségét, amit a klubnál hagyott, és ami az 5-ös mezzel jár. Ez egy olyan mezszám, amely inspirál. Hosszú ideje a 22-es mezszámot viseltem, és a szívem mélyén továbbra is a 22-est fogom hordani, de boldogsággal tölt el, hogy viselhetem az 5-ös mezt.”

“A mez már önmagában nagy felelősséggel jár. Zidane egy olyan játékos, akit mindig is nagyra értékeltem és szerettem. Számomra ő volt a legjobb, és szeretném bővíteni a mezszámnak az örökségét.

Zidane iránti csodálata

„Nem szerettem volna túlságosan azzal zavarni, hogy megkérdezzem, viselhetem-e a mezszámát. Nem beszéltünk a Bajnokok Ligája döntője óta. Nagyszerű megtiszteltetés a nyomdokaiba lépni, és a mezszámát viselni. Nagyon tisztelem őt, különlegesen bánt velem és a családommal.”

Carlo Ancelotti

„Már beszéltem vele. Tudom róla, hogy egy hihetetlenül jó edző. A megnyert trófeái magukért beszélnek. Alig várom, hogy együtt dolgozhassunk, és boldog vagyok, hogy szeretne a csapatában tudni. Ez egy nagyszerű lehetőség, hogy az egyik legjobb edzővel dolgozhatok együtt.

Kroos és Modrić mellett játszani

„Ez egy értékes tapasztalat számomra. Mindketten elképesztő játékosok, az ő tapasztalataik és meglátásaik pedig rendkívül hasznosak lesznek számomra.

“Próbálok közel lenni hozzájuk az első hetek során, és annyit tanulni tőlük, amennyit csak lehet. Remélem, nem fogja zavarni őket.”

“Zseniális dolgokra képes a fiatal generáció és a tapasztalat kombinációja. Elképesztő csapatunk van, ők pedig nemcsak nagyszerű játékosok, de csodás emberek is. Alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát.”

A család

„Édesapám elsírta magát, pedig nem igazán szokott, szóval azt gondolom, hogy ez egy nagyon különleges pillanat a számára. Jól esik, hogy ennyire büszkék rám, ezt nagyon értékelem. Az átigazolás a családom miatt jött létre, hihetetlen, hogy milyen tiszteletet mutatott a klub feléjük. Nem próbáltak meg befolyásolni minket, nagyszerűen bántak velük. Ezért ilyen boldog a családom, és az, hogy itt lehetünk most, sokat jelent nekünk.”

Jude Bellingham a családjával a hivatalos bemutatásán.
Jude Bellingham a családjával a hivatalos bemutatásán. (forrás: realmadrid.com)

A Real Madriddal járó nyomás

„Egy nagyon nagy klubhoz érkeztem, igyekszem a legprofibb módon viselkedni. Amikor 15-16 éves vagy és felnőttekkel játszol együtt, gyorsan kell fejlődnöd. Tudom, hogy milyen felelősséggel jár itt játszani, de remélem, hogy jól fogok teljesíteni. Tisztában vagyok az elvárásokkal, pontosan ezért az a célom, hogy évről-évre fejlődjek.”

“Tudom, hogy milyen szinten kell teljesítenem. A világbajnokság egy gyors tanulási tapasztalat volt, szerettem volna idejönni, hogy címeket nyerhessek, fejlődjek, fejlesszem a játékstílusom. A nyomás mindenhová követett, a velem szemben támasztott elvárások mindig is magasak voltak. Remélem a tapasztalom segíteni fog abban, hogy megbirkózzak a feladattal. Mindig tanulok, és nem hiszem, hogy bármi gondom lesz majd.”

“Az átigazolási összeg nem zavar túlságosan, nem is tudok róla. Csak segíteni akarok a Madridnak, hogy a legnagyobb legyen, ezt pedig a pályán tudom megtenni, hiszen nem vagyok könyvelő vagy ügyvéd.”

Hogy írnád le magadat játékosként?

„Olyan középpályás vagyok, aki bármit meg tud csinálni. Egy sokoldalú középpályásként írnám le magam. Sokféle képességem van, és remélem, hogy ezt Madridban is meg tudom majd mutatni. Mindig azon leszek, hogy segítsem a csapatot, és hogy hozzájáruljak a klub sikereihez.”

Mi lepett meg leginkább a Real Madriddal kapcsolatban?

„Egyértelműen a trófeaterem volt számomra a leglegnyűgözőbb. Mind a 14 Bajnokok Ligája serleg ott van, és az ember csak fel akarja kapni az egyiket.”

Premier League

„A nemzeti csapatban mindenki szerette volna, ha visszatérek Angliába, értékelem ezt, viszont én szerettem volna kiszakadni a komfortzónámból. A legegyszerűbb lett volna visszamenni, de egy akkora klubhoz jönni, mint a Madrid, egy olyan lehetőség, amivel élni kell. Ez a megfelelő lépés számomra, ez az a klub, amire vágytam.

Jude Bellingham az 5-ös számú mezben.
Jude Bellingham az 5-ös számú mezben. (forrás: realmadrid.com)

Angol válogatott

„Sokkal több tapasztalatot fogok tudni szerezni amiatt, hogy Spanyolországban futballozom. Ez más, mintha csak Angliában játszanál. A Premier League is más, beszéltem különböző csapattársaimmal. Sok támogatást kapok, közülük többen is sok szerencsét kívántak nekem.”

Harry Kane

“Ő a kapitányom, egy világklasszis játékos. Szeretem játékosként és emberként is. Történjen bármi, nekem nincs mit mondanom erről. (Utalva a Harry Kane-nel kapcsolatos pletykákra – A szerk. kieg.)

Kylian Mbappé

„Erről most nem mondhatok semmit. Posztján jelenleg a világ egyik legjobb játékosa, meglátjuk majd, mi történik. Láttam, miket írnak az interneten, de ne minden igaz, amit ott olvasunk.”

“Szóval az a véleményem, hogy egy nagyszerű játékos, akivel nagyon szívesen játszanék együtt. De, ki nem?”


A sajtótájékoztató végén Emilio Butragueño, a klub intézményi kapcsolatokért felelős igazgatója vette át a szót Bellinghamtől:

„A Real Madridot választottad, hogy az egyik legjobb játékossá válj a világon. Nagyon hálásak vagyunk, és nagyon boldogok. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy te és a családod boldog legyen életed következő szakaszában. Most már a Real Madrid játékosa vagy. Engedd meg, hogy gratuláljunk, és a lehető legjobbakat kívánjuk neked, hogy beteljesítsd minden vágyad ezzel a címerrel és mezzel. Üdvözlünk a Real Madridban.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…