Kik távozhatnak még nyáron a Real Madridtól?

Andriy Lunin
Andriy Lunin lehet az egyik nyári távozó. (forrás: realmadrid.com)

Bár eléggé sok volt már eddig is a mozgolódás, még biztosan lesznek távozók.

Még egy hónap sem telt el a az előző szezon utolsó mérkőzése óta, már több játékos is búcsút intett a Real Madridnak. Távozott Karim Benzema az Al-Ittihadhoz, Marco Asensio, aki minden bizonnyal a PSG együttesénél folytatja pályafutását, valamint Eden Hazard és Mariano is elhagyta a spanyol fővárost, egyelőre mindketten csapat nélkül vannak.

A négy távozót négy érkező váltotta Brahim Díaz, Fran García, Jude Bellingham és Joselu személyében. Hivatalosan még a 9-es mez szabad a keretben, de ez közel sem jelenti azt, hogy nem fog még felszabadulni egy-két mez a nyáron.

Carlo Ancelotti csapatában két játékosnak régóta a levegőben lóg a jövője: Andriy Luninnak és Álvaro Odrizolának. Különböző okokból egyikük sem szerepel az olasz mester tervei között, és könnyen lehet, hogy új csapatot keresnek maguknak a 2023/24-es szezonra. Mindkét játékosnak 2024 júniusában jár le a szerződése, a madridiaknak pedig ez az utolsó lehetősége, hogy bármilyen kevés összegért is, de eladhassák őket.

Lunin fejlődése lassul

Lunin esetében a klub tudja, hogy távozni szeretne. Courtois sérüléseinek köszönhetően az ukrán hálóőrnek több lehetőség jutott idén, mint a korábbi szezonokban. Végül 12 mérkőzésen szerepelt, köztük egy Clásicón a bajnoki idény első felében, és két klubvilágbajnoki mérkőzésen is. Ez majdnem az egyötöde annak a 61 mérkőzésnek, amelyet a Real Madrid tavaly összesen játszott. Lunin a Király-kupa első fordulójában ugyan pályára lépett, de amint jött egy nívósabb ellenfél, a Villarreal, akkor már Thibaut Courtois állt a kapuban.

Andriy Lunin
Andriy Lunin (forrás: realmadrid.com)

Az ukrán kapusnak ez az ötödik szezonja a Madridnál, de a fejlődése nem olyan ütemben haladt, ahogyan azt a klubnál várták. Lunin 2018-ban került a Real Madridhoz, egy évre rá a 2019-es U20-as világbajnokságon a legjobb hálóőrnek választották.

Ő volt az egyik jelölt, hogy a válogatott első számú kapusa legyen, amikor is a legenda Andriy Pyatov (39 esztendős lesz június 28-án) úgy dönt, hogy visszavonul, de a Madridnál kapott kevés játékperce megnehezíti a harcot Anatoli Trubinnal szemben, aki az ukránok másik feltörekvő csillaga.

Lunin pótlása

A madridiak felkészültek az ukrán kapus távozására, és ahogy arról az AS már korábban beszámolt, három lehetőségük is van, ha távozna: a legtöbbet a Getafe kapusáról, David Soriáról hallani, akiről már meg is egyezett a két klub, de hivatalos bejelentés még nem történt. Rajta kívül Pacheco és Sztole Dimitrievszki neve merült fel. Érdekeség, hogy David Soria és Pacheco is a Real Madrid utánpótlásában nevelkedtek.

Mi lesz veled Odriozola?

A 27 esztendős Álvaro Odrizola helyzete is nagyon hasonló, egy újabb szezon telt el úgy, hogy jelentéktelen volt a szerepe. Hat mérkőzésen mindössze 92 percet töltött a pályán. Egyedül Jesús Vallejo játszott kevesebbet nála (88 percet), akinek szintén kérdéses még a jövője Madridban. Az is érdekes, hogy Odriozolóa után a legkevesebb percet a pályán Álvaro Rodríguez és Casemiro mögött, utóbbi 97 percet játszott habfehérben, mielőtt a Manchester Unitedhez távozott még tavaly nyáron.

Álvaro Odriozola
Álvaro Odriozolára nem igazán számít Carlo Ancelotti. (forrás: realmadrid.com)

Az Athletic Bilbao és a Real Sociedad is érdeklődött a Odriozola helyzetét illetően, de ennél előrébb nem jutottak. Odriozola következő állomása Olaszország lehet, ahol korábban már kölcsönben szerepelt a Fiorentina együttesénél a 2021/22-es szezon során.

Jönnek a hosszabbítások

Igaz, még jó pár játékos van, akinek nyáron lejár a szerződése, de velük kapcsolatban hamarosan várhatók a hivatalos bejelentések a hosszabbításról. Toni Kroos volt első a sorban, aki 2024-ig biztosan a klubnál marad, rajta kívül Luka Modrić, Nacho ás Dani Ceballos hosszabbítását jelentheti be hamarosan a klub.

Szerinted mennyi távozó lesz még nyáron?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
Forrás: AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK