Arda Güler is a Real Madrid célkeresztjében

Arda Güler
Arda Güler (forrás: YouTube/Hastasına Futbol)

A klub a hírek szerint már ajánlatot is tett a fiatal török játékosért.

Arda Güler egy ideje már magára irányította a nagy eurpóai klubok figyelmét. A 18 éves török futballista jelenleg a Fenerbahce csapatában játszik. Bal lábas játékos, aki legszívesebben a pálya jobb oldaláról szereti támadni a kaput. Számomra stílusában egy kellemes egyvelege Özilnek, Messinek, Gutinak – nagyon jól lát a pályán, elképesztő technikai képzettséggel rendelkezik és gyors is.

Egy kis összeállítás Arda Gülerről.

Gülernek jelenleg 18 millió euró a kivásárlási ára, és már az angol bajnokságból is érdeklődtek iránta, de például a Sevilla, a Barcelona, a Milan és a Dortmund is szívesen soraiban tudná őt. A legutóbbi szezonban 35 mérkőzésen lépett pályára, 6 gólt szerzett és 7 gólpasszt osztott ki.

Egy ideje figyelik őt

A MARCA információi szerint Juni Calafat, a Real Madrid játékosmegfigyelője (neki köszönhető például Casemiro, Vinícius Jr., Rodrygo, Tchouaméni vagy épp Bellingham) többször is élőben tekintette meg Arda Gülert az elmúlt hónapok során.

A vezetőség úgy számol, hogy Güler az újjáépülő Castillában kapna először lehetőséget, majd Casemiro, Vini és Rodrygo útján kerülne be az első csapatba. Güler viszont magasabb szinten szeretne állandó játéklehetőséghez jutni.

Már ajánlatot is kapott

Törökországból olyan híreket is olvasni lehetett ma, hogy a Real Madrid ajánlatot is tett már a játékosnak: most leigazolnák őt, de egy évig kölcsönben maradna Fenerbahcénél. Güler álma a Real Madridban játszani, de ez a megoldás sem feltétlenül tetszik neki, ő már most szeretne csatlakozni. A Real Madrid próbálja meggyőzni őt az eredeti tervéről.

Arda Güler egyébként nagy rajongója Mesut Özilnek, akivel játszott is együtt a Fenerben. Özil a következőket mondta a fiatal tehetségről: “Van-e olyan 10-es, aki jobb nálam? Egy név egyből eszembe jut, a testvérem, akiben nagyon hiszek. Bízom benne, hogy Isten is megsegíti az útján. Ő nem más, mint Arda Güler”.

Az biztos, hogy a klub továbbra is dolgozik az évek óta tartó fiatalítási projektjén. A terv nem más, mint felépíteni a következő 10 év Real Madridját úgy, hogy az átmenet szinte észrevétlen legyen.

Forrás: MARCA, Managing Madrid
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK