Toni Kroos: Mindig is fontos volt számomra, hogy a csúcson fejezzem be

Miután a klub hivatalossá tette, hogy a német karmester további egy évre kötelezi el magát a Real Madrid mellett, Kroos megosztotta gondolatait a döntését illetően. Szinte már megszokottá vált, hogy a német középpályás gondolatainak közlésére az „Einfach mal luppen” című podcast ad otthont, amelyet bátyjával készítenek közösen. Most sem volt ez másképp, lássuk Toni Kroos megnyilvánulásait!

A Real Madriddal való szerződésének meghosszabbításáról

Azért döntöttem így, mert ezt éreztem helyesnek. Valójában szeretnék gratulálni a klubnak ahhoz, ahogyan ezt az egészet kezelték. Azt hiszem, ez egy újabb bizonyítéka volt annak mindkét részről, hogy milyen kapcsolatot is ápolok a Real Madriddal. Az elejétől fogva tisztán fogalmaztam, és tudatosítottam az álláspontomat: „Nem akarok innen elmenni. Nem vagyok biztos benne, hogy akarok-e még egy évet játszani, de nem megyek el innen.” Természetesen a klubnak két fontos dolgot is a szem előtt kellett tartania: előszőr is, elméletileg január elsejétől kezdve bárhová máshova aláírhattam volna. A klub sokkal nagyobb nyomást gyakorolhatott volna rám. Másodszor, amikor megkezdődik az új év, meg kell tervezni a dolgokat a következő szezonra, már ami a személyes dolgokat illeti. Szóval ezt jobb tudni január elején, mint június végén. Onnantól kezdve a klub pedig nagyon örült annak, amikor azt mondtam: „nem változtatok semmin, nem váltok csapatot, megvan a biztonság.” Nem volt szükségünk nagy lépésekre vagy tárgyalásokra, nem akartam egy másik klubot belekeverni a dologba. Viszont soha nem helyeztek rám nyomást. Tisztelet, ez volt az, amit a klub közvetített felém. Időre volt szükségem, hogy meghozzam a döntésemet, a klubbal pedig időben szerettem volna mindezt közölni, a tervezhetőség érdekében. 

Motiváció az új szerződést illetően

Még mindig izgatott vagyok. Jól érzem magam, jó az egészségi állapotom, és úgy érzem, hogy még mindig tudok adni valamit a csapatnak. Nem akartam októberben dönteni, hiszen hosszú a szezon, és néha csak a végén válik láthatóvá, hogy elfogyott az erő. Azt érzem, hogy még mindig fontos vagyok. Mindig is azt mondtam, hogy számomra a legfontosabb, hogy magas szinten fejezzem be, és nem az, hogy aláírjak még további három évre.

10 év a Real Madridnál

Néhányan úgy fogalmaztak: „nagyszerű, hogy még egy évet játszhatsz a stadionban, hiszen a következő szezonban már készen lesz.” Volker (Kroos ügynöke – a szerk. kieg.) mindig azt mondta: „nem, nem maradhatsz kilenc évig Madridban, tíznek kell lennie.” Elmagyaráztam a döntéseim miértjeit, nem volt szó sem stadionról, sem a tizedik évről.

Kroos céljai

Látva az egyenes kieséses párharcban lévő meccseket az elmúlt hónapokban, azt kell hogy mondjam, még mindig fáj. Szeretnék továbbra is ilyen szintű mérkőzéseken játszani, meglátjuk, hogy ez továbbra is működik-e. De még mindig ugyanaz a vágyam, mint 15 évvel ezelőtt: mérkőzéseket és trófeákat nyerni. Egyáltalán nem vagyok fáradt, még mindig bosszús vagyok, amikor veszítünk. Ez is nagyon fontos, hogy ugyanaz az érzésem legyen. Még mindig élvezem a futballt, ez az, amit szeretek. Tudom, hogy bizonyos dolgokat már soha többé nem leszek képes olyan jól csinálni, mint régen. Élvezem az itteni nyomást, ugyanez vonatkozik az elvárásokra is.

Nem tartozom azon emberek közé, akik elmennek valahova célok nélkül futballozni, hogy aztán 7. vagy 8. helyen végezzenek.

A megfelelő pillanat a hosszabbításra

Már hetekkel azelőtt közöltem a döntésem a klub felé, hogy elfogadtam volna az ajánlatot. Örülök neki. Az ügynökeim egyetlen egy megbeszélésen voltak Madridban ezzel kapcsolatban. Azt hiszem 4 órán át tartott, és mindösszesen csak 15 percet beszéltek erről. Olyan egyszerű volt, mint mindig a Madriddal.

2022-es pletykák a visszavonulását illetően

Nem volt teljesen alaptalan. Persze, az ilyen pillanatokban egy kicsit érzelmesebb vagy. Úgy érzed, hogy nem tudsz feljebb jutni, végül is nem így alakult. Számomra egy hihetetlenül különleges nap volt (a Bajnokok Ligájának megnyerése a Liverpool ellen Párizsban). Az előző siker (már ami a Bajnokok Ligáját illeti) 2018-ban volt, és teltház volt a stadionban. Újra megcsinálni ezt, és ugyanakkor tudni, hogy milyen nehéz… nem volt vicc. Nem voltam felkészülve azután arra, hogy megtegyem ezt a lépést, de kétszer-háromszor is átfutott a fejemben, ez biztos. Viszont aztán jöttek azok a gondolatok, amelyek most is: nem bánok semmit. Elég jól érzem magam, még a Real Madridhoz is. Szóval úgy döntöttem, hogy ezt az érzést tartom szem előtt. 

Újabb szerződéshosszabbítás 2024-ben

Nem tudom, jelenleg még nem szeretnék elköteleződni semmi mellett. Lehet, hogy már azelőtt születik egy döntés, egy tisztább, vagy mégsem. Miért kell most befejeznem a karrierem? Nincs rá okom, legalábbis most nincs. Majd meglátjuk hogyan indul a szezon, és hogyan alakul utána. Azután felteszem azokat a kérdéseket, mint idén. Voltak érvek a visszavonulás mellett is, majd meglátjuk. Most még nem fogok elköteleződni semmi mellett.

Forrás: AS
Komment
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK