Mendyért Szaúd-Arábiából érdeklődnek

Ferland Mendy
Ferland Mendy a 14. BL-serleggel a Liverpool legyőzése után. (forrás: realmadrid.com)

A Cadena SER értesülései szerint a francia hátvéd akár idén nyáron elhagyhatja a Real Madridot.

A spanyol rádióállomás információi szerint hamarosan egy hatalmas ajánlatot fog kapni Ferland Mendy Szaúd-Arábiából. 

Mendy jelenlegi szerződése 2025 nyarán jár le. A játékos és a menedzsere, ahogy a korábbi években, úgy most is tárgyalásban állnak a klubbal, mert az új szerződés mellett fizetésemelést is szeretnének kialkudni. A Real Madrid vezetősége ezidáig nem bólintott rá erre, és egy megfelelő ajánlat esetén el is engednék Mendyt.

Sérülések és Fran García

Többek között azért sem hosszabbított még a klub Mendyvel, mert nem teljesen bíznak a fizikai állapotában. A a 29 éves védő az elmúlt szezonban sokat volt sérült, ezért is kellett például Camavingának kitanulni a balhátvéd szerepet – amit szerencsére csodásan le is hozott.

Emellett a klubnál nem teljesen voltak elégedettek Mendy teljesítményével akkor sem, amikor egészséges volt. Most pedig már érkezett erősítés is a bal oldalra Fran García személyében, akivel a hírek szerint a kezdőben számol Ancelotti.

Alphonso Davies?

De ha már az olasz mester szóba jött: spanyol hírek szerint Carlo nagyon szeretne még egy top balhátvédet, éppen azért, hogy ne fordulhasson elő az, mint az elmúlt szezonban. Ezzel egybevágó spanyol és német hírek közben arról számoltak be, hogy a Real Madriddal összeboronált Alphonso Davies és az ügynöke időhúzásra játszik a Bayern Münchennel. 

A kanadai játékosnak is napirenden van a szerződéshosszabbítása, de a müncheni vezetőségváltás miatt ezek a tárgyalások megakadtak. Most pedig Davies nem is biztos már a hosszabbításban, mivel várja, hogy ajánlatot tegyen érte a Real Madrid, mert szívesen csatlakozna a habfehérekhez.

A spanyol klubnál nagyra értékelik Daviest, aki minden szempontból beleillik a Real Madrid profiljába, viszont Pérezék nem szeretnének ekkora összeget kifizetni egy olyan játékosért, akinek jövőre már csak egy év lesz hátra a szerződéséből. A Bayern viszont azt szeretné elkerülni, hogy jövőre sokkal kevesebb pénzért tudja értékesíteni Daviest, amennyiben nem hosszabbít.

Az a valószínűbb forgatókönyv, hogy jövő nyáron érkezhet Davies. Ez akkor változhat meg, ha Mendy távozik idén nyáron.

Forrás: MARCA, BILD, Managing Madrid
Komment
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK