A Real Madrid 10 legdrágább igazolása

A dübörgő átigazolási szezon, valamint Bellingham megszerzése kapcsán a MARCA elkészítette az eddigi legdrágább madridi érkezők listáját.

Jude Bellingham 103 millió euróért csatlakozik a Real Madrid egyesületéhez, viszont további 30 millió euró is hozzáadódhat még a jövőben ehhez a kezdeti összeghez.

A MARCA a lista szempontjából a 103 millió eurón felüli összeget egyelőre figyelmen kívül hagyta, de a későbbi bónuszok azt is jelenthetik, hogy Bellingham lehet a klub valaha volt legdrágább játékosa.

A Real Madrid 10 legdrágább igazolása: 

Eden Hazard

        A belga támadó mostanáig is a Real Madrid legdrágább igazolása, a maga 115 millió eurójával. 4 évvel azután, hogy 2019-ben megérkezett a Chelsea együttesétől, úgy távozott, hogy nem sok nyomot hagyott maga után a sérülésekkel sújtott időszakát követően. 

        Jude Bellingham

        Az angol középpályás a következő szezontól lesz a Real Madrid játékosa, ezzel pedig rögtön a második helyre került a listán. A Borussia Dortmund csapatától érkezik 103 millió euróért.  

        Gareth Bale

        A walesi karrierje tele volt hullámvölgyekkel Madridban, miután 2013-ban a klub első olyan igazolásává vált, aki meghaladta a 100 millió eurót. Bale a Tottenham Hotspur együttesétől érkezett. Remélhetőleg a szurkolók a szép dolgokra fognak majd emlékezni vele kapcsolatban, amelyek közé 19 trófea és néhány fantasztikus teljesítmény tartozik, még a spanyol fővárosban töltött időszakának elejéről. Na és persze az a találat a Liverpool elleni döntőben…

        Cristiano Ronaldo

        Ronaldo a maga 96 millió eurós árcédulájával a klub negyedik legdrágább igazolása, aki 2009-ben érkezett a Manchester United gárdájától. Kilenc évet töltött a klubnál és minden idők egyik legnagyobbja lett.

        Aurélien Tchouaméni

        Az előző szezonban 80 millió euróért sikerült megszerezni a fiatal francia nemzetiségű játékost az AS Monaco-tól, és hamarosan Bellingham mellett sorakozhat majd fel, egy nagyon drága középpályán.

        Zinédine Zidane

        Egy másik francia következik, a legendás Zizou, aki 76 millió euró fejében érkezett a Juventustól 2001-ben. Mondani sem kell, hogy sikersztorinak bizonyult, annak ellenére, hogy óriási összegnek számított ez akkoriban.

        James Rodríguez

        A kolumbiai szintén egy olyan játékos, akinek vegyes a megítélése Madridban. 2014-ben az AS Monacótól érkezett 75 millió euróért, de igazán maradandót nem sikerült alkotnia a spanyol fővárosban. Néhány igen szép találat azért fűződik a nevéhez.

        Kaká

        2009 galaktikus nyárnak bizonyult Kaká és Cristiano együttes érkezésével. A brazilért 67 millió eurót kellett fizetni az AC Milan csapatának, ám közel sem sikerült olyan pályafutást csinálnia Madridban, mint korábban Milánóban.

        Luís Figo

        A valaha volt egyik legvitatottabb igazolás. Figó 2000-ben szerződött a Real Madridba, a rivális Barcelonától, 62 millió euróért cserébe.

        Luka Jović

        Az újonnan frissített listát Luka Jović zárja, akit 2019-ben 60 millió euróért szerződtettek az Eintracht Frankfurttól. Vitathatatlanul kudarcként fognak rá emlékezni, és miután 2021-ben kölcsönben visszatért korábbi klubjához, 2022-ben véglegesen a Fiorentina együtteséhez csatlakozott.

         

        Forrás: MARCA
        Szólj hozzá te is!

        Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

        TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK