Ancelotti: A keretünk jó így, ahogy van

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester a houstoni NRG-stadionban lejátszott, Manchester United elleni győzelmet követően osztotta meg a gondolatait a sajtó munkatársaival.

A mérkőzés

„Jó teljesítményt nyújtottunk, különösen az első félidőben. Remekül játszottunk és jól védekeztünk. A második félidő sokkal kiegyensúlyozottabb volt, de megfelelő volt a hozzáállásunk és elkötelezettek voltunk. A csapatunk tele van kiváló fizikai és technikai adottságokkal rendelkező játékossal. Remek csapatunk van, sokat fejlődtünk az új szerzeményekkel. A keretünk jó így, ahogy van. Teljes a csapat.”

„Nincsenek egoisták a csapatban, és ez nagyon megkönnyíti az öltöző irányítását. Jó formában vagyunk, remek a hangulat és motiváltak a srácok. Szeretnénk jól teljesíteni, hogy megfelelő formában kezdhessük a szezont.”

A mérkőzés góljai

„Bellingham gólja megmutatja, hogy milyen minőséget is képvisel. A megfelelő időben ugrott ki a második hullámból. Nem sokszor látni olyan gólokat, mint amilyet Joselu szerzett. Nincs szüksége külön bizalomra, hiszen bizalmat szavaztunk neki azzal, hogy leigazoltuk. Tudjuk, hogy mit tud hozzátenni a játékhoz. Nagyszerűen fejezi be az akciókat a tizenhatoson belül, és könnyen le tud szakadni a védőjéről. Ma volt 3-4 lehetősége is, hogy gólt szerezzen.”

4-4-2 játékrendszer

„Az új rendszer jól működik. Vini szeret egy kicsit jobban középre húzódni, de néha szélsőt kell játszania, hiszen nagyon erős az 1 az 1 elleni játékban. Az ő és Rodrygo helyezkedése sok veszélyt teremt, mert nagyon gyorsak, így direktebb játékot tudunk játszani. A rendszer azt is lehetővé teszi, hogy Bellingham megmutathassa, hogy magas szintet képvisel.”

Courtois

„Kisebb fájdalmai voltak, nem volt értelme kockáztatni. A következő mérkőzésen játszani fog, akárcsak Arda Güler, mindketten hamarosan pályára lépnek.”

Fran García dicsérete

„Remekül teljesít. Sokat nyomul előre, és gyakran kerül lövőhelyzetbe. Nagyon elégedettek vagyunk vele.”

A csapat jobb lenne Mbappéval?

Következő kérdés.

Casemiro

„Nagyon szeretjük őt, számunkra ő egy Real Madrid legenda, aki még most is a Real Madrid játékosa.”

Forrás: realmadrid.com, AS
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK