Ancelotti: Szeretnénk még tovább fejlődni

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz vezetőedző a dallasi AT&T Stadion sajtótermében állt a média rendelkezésére, a Barcelona elleni felkészülési mérkőzés előtt.

El Clásico

„Az előző két mérkőzésen kiváló futballt játszottunk, de van néhány dolog, amin még javítanunk kell. Ez egy remek lehetőség arra, hogy kellőképpen formába lendüljünk. Jól haladunk, és szeretnénk ugyanebben a szellemben folytatni. A legjobbunkat fogjuk nyújtani, de egy nagyon erős, minőségi ellenféllel nézünk szembe. Az eredmény az, ami a legkevésbé számít, a legfontosabb, hogy fejlődjünk. Egy nehéz teszt lesz, mert az ellenfél nagyon erős.”

„Jól teljesítettünk a Manchester United ellen, és továbbra is kiegyensúlyozottnak kell lennünk. Túl korai lenne megállapítani, hogy mit fogunk elérni. Nagyszerűen haladunk, de hamarosan elérkezik a szezon kezdete, és minden meccsen folytonosságra, elkötelezettségre és megfelelő hozzáállásra van szükségünk.”

A Clásico hiányzói

„Egyedül Arda marad távol, és ma már ő is erősebb intenzitással edz. A többiek rendelkezésre állnak és játszani fognak.”

Bellingham

„Mindenkinek megvannak a maga sajátosságai, viszont 20 évvel ezelőtt egy irányító egészen más volt, mint manapság. Egy modern játékos gyakrabban jut előre, fizikailag erősebb és nagyon ügyes is. Ő egy nagyon komplett támadó középpályás, és remekül alkalmazkodik, mert a csapattársai sokat segítenek neki ebben. Más pozícióban is képes játszani, például egy 4-3-3-as formációban akár a jobb, akár a bal oldalon a középpályán. Lesznek olyan mérkőzések, ahol ebben a rendszerben fogunk játszani egy olyan középcsatárral, mint Joselu.”

Játékrendszer

„Mivel a két támadónk mélyebben játszik, így az irányítónk inkább középen fog helyezkedni, mintsem a széleken. A hátvédsort feljebb toljuk, a gyémánt formáció segítségével pedig jobban tudjuk szűrni a játékot, több passzal vagyunk képesek operálni a középpályán.”

Támadók

„Úgy gondolom, hogy teljesek vagyunk, az új játékosok kiválóan teljesítenek. Brahim és Joselu megmutatták, hogy hozzá tudnak járulni a csapat támadó játékához. Azt hiszem, hogy több lehetséges opció áll rendelkezésre az első harmadban, ami aztán esélyt ad a gólszerzésre.”

Dallas AT&T Stadion

„A stadion és a hangulat fantasztikus, az időjárás is megfelelő. A hőmérséklet lehetővé teszi, hogy egy nagyszerű mérkőzést játszhassunk. A pálya minősége nem a legjobb, de jól gurul a labda, nem pattog, így szép futballt lehet majd játszani. Ha nem játszunk jól, az nem a gyep miatt lesz.”

Camavinga

„A középpályán bárhol bevethető, emellett balhátvédként is képes futballozni. Szerettem volna Tchouaménit is a középpályán látni, két félidőnyi játékidőt kapott, ahol magas szinten teljesített. Ez a poszt remekül le van fedve Tchouaménivel és Camavingával.”

Madridstore
Kattints a kínálatért! A vásárlás után jelezd, hogy a penamadridista.hu-ról jöttél! Hala Madrid!

Kroos és Modrić posztja Bellinghammel kiegészülve

„Bellingham esetében még várunk kell egy kicsit, hogy lássuk, hogyan alkalmazkodik, de fizikailag sokat segít nekünk abban, hogy elöl nyomást tudjunk gyakorolni az ellenfélre. Ő is hozzá tud járulni ahhoz, hogy nagyobb nyomást helyezzünk az ellenfél középpályájára.”

Benzema hiánya

„Fantasztikus emlékeink vannak Benzemáról és arról, amit itt tett. Örökké hálás leszek neki, mert ő adta meg nekünk az esélyt, hogy megnyerjük a Bajnokok Ligáját. A Real Madrid Cristiano, Bale vagy Casemiro nélkül is túlélte, és most sem lesz ez másképp. Ezért imádják a Real Madridot a szurkolók szerte a világon, és remélhetőleg holnap is élvezhetik majd a csapat és a játékosok által képviselt minőséget. Remélhetőleg sikerül majd győznünk.”

BL-döntő az Egyesült Államokban?

„Remek környezetben vagyunk. A labdarúgásnak itt sok sportág a riválisa, mint az NBA vagy az NFL. Az emberek nagyon kedvelik ezeket a sportágakat, de az itteni madridisták minden alkalommal megmutatják nekünk, hogy milyen szenvedélyesen rajonganak a Real Madridért, amikor megérkezünk a szállodába, és kilépünk a pályára. Örülünk, hogy a Spanyolországtól távol élő szurkolók is élvezhetik a csapat játékát. Egy Bajnokok Ligája döntő itt is megrendezésre kerülhet. A stadionok fantasztikusak, és miért ne?”

Az arab liga és az MLS

„A labdarúgás, akárcsak minden más, globalizálódik. Az arab csapatok rengeteg pénzt fektetnek bele, fejlődni fognak, akárcsak az MLS. Összességében az európai futball versenyképesebb, de a jövőben ez változhat.”

Mbappé

„Nem zavar, amikor róla kérdeztek, de nem fogok válaszolni.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK