Ancelotti: Fáj a vereség, de a jó dolgokra koncentrálok

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Carlo Ancelotti a Barcelona elleni vereséget követően, a dallasi AT&T Stadionban állt a sajtó munkatársainak rendelkezésére.

A mérkőzés

„Jól futballoztuk. Tisztességes párharc volt, jól mozogtunk a labdával és anélkül is. Megvoltak a lehetőségeink, aktívak voltunk a kapu előtt. A legrosszabb az, hogy az első góljuknál nem helyezkedtünk megfelelően a rögzített szituációnál. Az utolsó két találatuknál pedig túl magasan támadtunk le. Fáj a vereség, de a jó dolgokra koncentrálok.”

„Elég ritka, hogy egy mérkőzésen ötször találjuk el a kapufát, soha nem fordult elő még velem hasonló, de jobb, ha ez az előszezon során történik meg. Úgy tűnt, mintha be lett volna falazva az ellenfél kapuja. Új kezdőt küldtem pályára, hogy lássam, hogyan alkalmazkodnak a fiatalok. Jól ment, ebben a szellemben kell folytatnunk, vérbeli támadó nélkül is sok lehetőséget tudtunk kialakítani.”

Kroos és Modrić becserélése

„Szerettem volna látni a fiataljainkat egy ilyen megerőltető mérkőzésen, és jól teljesítettek. Tudom, hogy Kroos és Modrić mit képesek hozzátenni a játékhoz. Az elképzelés az volt, hogy több percet adjunk a kezdőjátékosoknak, azok, akik kevesebbet játszottak, ők pedig majd a Juventus ellen fognak többet a pályán tölteni. Az átmenet akkor kezdődött, amikor az összes fiatal a pályán volt. Apránként ezek a játékosok egyre fontosabbak lesznek. Egy olyan csapatot látok, amelynek nagyon fényes jövője van.”

Mendy és Arda Güler sérülései

„Arda Gülernek térdproblémája van, és remélhetőleg Madridban minél előbb rendbe tudja magát hozni. Jobb volt számára, hogy Madridba utazott, így egyéni edzéstervet tud majd követni. Mendynek a combhajlítója sérült, meglátjuk milyen súlyos. Jól játszott, és reméljük, hogy semmi komolyabb nem történt vele.”

Vini Jr.

„Jól alkalmazkodik az új rendszerhez, jobban szeret középen helyezkedni. Kulcsszerepe volt a meccsen, háromszor találta el a kapufát, bár gólt nem szerzett.”

Büntetőrúgások

„Kipróbálunk dolgokat. Modrić, aki általában végzi őket, nem volt a pályán. Végezheti őket Vini, Modrić vagy Rodrygo. Vinícius ma kihagyta, de ő egy nagyon jó, büntetővégrehajtó játékos.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK