Ancelotti: Nem hinném, hogy bárki is viseli majd a kilences mezt, mert elégedett vagyok a kerettel

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

A Real Madrid az Athletic Bilbao csapatával találkozik a spanyol bajnokság nyitófordulójában. A találkozó előtt Carlo Ancelotti osztotta meg gondolatait a sajtó munkatársaival.

Courtois sérülése

„A tegnapi nap mentálisan megviselt minket. Egy kulcsjátékosunk sérült meg, ilyen azonban előfordul a futballban. Gyors felépülést kívánok Courtois-nak és bízom Luninban, aki egy nagyszerű kapus. Az előszezon során remekül teljesített, mivel nagyszerű játékos és nagyon tehetséges. Nincs meg a tapasztalata, de most itt a lehetőség minden meccsen arra, hogy szerezzen egy kicsit.”

„Csapatként elszomorít minket, ami történt. Ilyen szituációk később is előfordulhatnak, ezért olyan bő a keretünk.”

Az idény kezdete

„Nem hinném, hogy bárki is viseli majd a kilences mezt, mert elégedett vagyok a kerettel és nagyon izgatott vagyok. Láttam remek dolgokat az előszezon során, mindenki nagyon lelkesnek tűnik és mindenki remekül dolgozik, a játékosok elkötelezettek. Megvan bennünk a hit és a vágy, hogy az idény végéig küzdjünk.”

Különböző formációk

„Ugyanaz a vágy és motiváció hajt minket. Mindenki lelkes és motivált, a játékosok remekül dolgoznak és elkötelezettek. Végig küzdeni fogunk és elég bő a keretünk ahhoz, hogy több formációt is alkalmazzunk.”

„Az előszezon során a gyémánt alakzat remekül működött az első két mérkőzésen. Nem akarok egyetlen rendszert alkalmazni az idény során, mert 4-3-3-ban és 4-2-3-1-ben is képesek vagyunk játszani. Nem ragaszkodom egyetlen formációhoz.”

Lunin

„Nyugodt vagyok Lunint illetően. Most gondolkodnunk kell augusztus 31-ig. Vannak nagyon fiatal és ígéretes kapusaink is, mint Cañizares vagy Fran. Átgondoljuk a szituációt a napokban. Fran 17 éves, csak a számok miatt igazolnánk kapust, de bízom Luninban. A következő napokban eldöntjük, szükség van-e egy újabb kapusra a keretben. Luninhoz ragaszkodunk, mert hiszünk benne.”

„Szomorúak vagyunk, mert egy társunk hosszabb időre kiesett, de előre kell tekintenünk. Courtois sérülésekor azonnal arra gondoltunk, hogy Luninba helyezzük a bizalmunk.”

Kapusprofil

„Az olyan hálóőröket szeretem, akik kézzel védenek. Mindig ezt kérem a kapusaimtól. Kézzel legyenek jók. A támadók legyenek jók lábbal, nekik könyörtelennek kell lenniük.”

Támadás

„Az előszezonban a védelemmel volt gond. Ami a támadást illeti, gólokat szereztünk és rengeteg helyzetet alakítottunk ki mind a négy mérkőzésen. Nem voltunk élesek, de ez normális, hiszen a támadók nem voltak még elég frissek és pontosak.”

„Elöl rengeteg opciónk van és két új játékos is csatlakozott a kerethez. Joselu nagyon jó a tizenhatoson belül és könnyen elszakad az emberétől, míg Brahim a vonalak között jelenthet megoldást.”

„A védelem nem aggaszt annyira, mert a problémát a csapatmunka adja, az önfeláldozás és a koncentráció, nem a játékosok minősége. A héten sokat dolgoztunk ezen és emeltünk a nyomáson annak érdekében, hogy a játékosok kezelni tudják. Magas letámadást követeltem tőlük és kicsit elvesztettük az egyensúlyt. Kiértékeljük a munkát és holnap jobbak leszünk.”

Madridstore
Kattints a kínálatért! A vásárlás után jelezd, hogy a penamadridista.hu-ról jöttél! Hala Madrid!
Találkozó a játékvezetőkkel

„Pozitív találkozó volt az új szabályok bevezetése után, elmagyarázták, hogy miről is van szó. A hosszabbítás menetét ismertették velünk. Minden szerzett gól egy perc hosszabbítást jelent. Beszéltünk erről, valószínűleg hosszabb ráadásokkal kell számolni a mérkőzéseken, hozzá kell szoknunk.”

„A rasszizmus kérdéséről is beszéltünk, egyértelmű a protokoll. A játékvezetők túl sokat használták a VAR-t, mind egyetértettünk abban, hogy csökkenteni kell a használatát.”

„A stadionokban uralkodó hangulat is szóba került, mivel Spanyolországban forróbb a helyzet, mint máshol. Ilyen szituációban mindenki feszültebb, az edzőknek le kell nyugodniuk, a játékvezetőknek pedig nem szabad közbeavatkozniuk. Ők bírók, nyugodtnak kell lenniük a döntéshozatalhoz.”

„A játékvezető számára jobb, ha nem részese egy vitának vagy reklamációnak. Tavaly nagyon fiatal játékvezetők kerültek a ligába, akik tapasztalat hiányában több hibát követhetnek el ilyen környezetben. A kollektíva célja, hogy védje a játékosokat és a futballról alkotott képet. Közösen kell dolgoznunk ezért, de a játékvezetőnek meg kell maradnia bírónak.”

Protokoll a rasszizmusra

„Vini jól érzi magát, remek formában van. A szünet alatt is keményen dolgozott, alig várja, hogy pályára lépjen. Remekül teljesít majd idén. A rasszizmusra vonatkozó protokoll egyértelmű. Ha a pályán inzultus ér valakit, a játékvezető megszakítja a mérkőzést. Remélhetőleg erre nem lesz példa, de előfordulhat.”

Bellingham

„Kiemelkedően érkezik a tizenhatoson belülre labdával és anélkül is. Gyorsan felér az ellenfél térfelére és ha elöl játszik, komoly gondot okoz az ellenfélnek. Kiemelkedő játékos. Középen is képes játszani, de nagyon veszélyes szervező.”

Güler

„Műteni kell, de a felépülése kevés időt vesz igénybe, mivel kisebb sérülésről van szó. Nehéz részletekbe bocsátkozni a játékos magánszféráját védve.”

Vini és Rodrygo fejlődése

„Tovább kell fejlődniük, mivel két remekül teljesítő játékosról beszélünk és egyenletesen jó teljesítményt nyújtottak. Rengeteg opciónk van, ott vannak a gólszerzők, mint Vini, Rodrygo, Joselu, Valverde vagy Kroos, a védők pedig pontrúgás után veszélyesek, mint Militão vagy Rüdiger. Rengeteg opciónk van a gólszerzésre.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK