De Marcos: A tétmérkőzések teljesen mások, ilyenkor minden megváltozik

Óscar de Marcos
Óscar de Marcos (forrás: Youtube Screenshot, Athletic Club)

A szombat esti bajnoki rajtot megelőzően, az Athletic Bilbao részéről Óscar De Marcos állt a média rendelkezésére, aki az 500. mérkőzésén fog majd pályára lépni a hétvégi találkozón.

500 mérkőzés az Athletic színeiben

„Azt hiszem a futball világában gyakran nem vagyunk tudatában annak, hogy mit teszünk, nem állunk meg, és kezdünk el gondolkodni rajta. 500 meccs nagyon sok, főleg úgy, hogy amikor megérkeztem és láthattam, hogy kik érték el ezt a számot, olyan játékosok voltak, akikra a mai napig példaképként tekintek. Most nagyon közel állok hozzájuk, és ez nagyszerű érzéssel tölt el. Igazán szerencsésnek érzem magam.”

Szerződéshosszabbítás, a 15. szezon a baszk együttessel

„Nem voltam biztos benne, hogy folytatom-e vagy sem. Szükségem volt egy jól meghozott döntésre, minden évben egyre nehezebb, mert meg kell találnom a megfelelő pillanatot, hogy ezt megtegyem. A saját teljesítményem az előző szezonban még számomra is meglepő volt. Egész évben remekül éreztem magam, és ez végül segített a döntés meghozatalában. Mindig a klubot helyezem saját magam elé, és mindent megteszek, hogy segítsem a csapatot, ahogy eddig is tettem.

A Real Madrid elleni párharc

„Jó formában vagyunk, az utóbbi mérkőzéseken felvettük a ritmust. Úgy gondolom, hogy jól állunk a szezonkezdet előtt, és a megfelelő mentalitással kell nekivágnunk a rajtnak. A Real Madridnak is volt néhány nehéz mérkőzése. Lehet, hogy az előszezonban nem olyan eredményeket értek el, mint amilyeneket vártak, de a tétmérkőzések teljesen mások, ilyenkor minden megváltozik.”

„A Real Madrid egy stabil csapat, amely évek óta címeket nyer, vagy harcol a címekért esélyesként. Erősödtek a nyáron, de az is igaz, hogy elvesztették néhány fontos játékosukat. Kemény ellenfél lesznek, de a San Mamésben játszani mindig izgalmas bárki számára. Alig várjuk, hogy egy jó mérkőzést produkáljunk.”

Forrás: athletic-club.eus
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Mallorca elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Lunin, Kepa, Mario de LuisVédők: Carvajal,…