Pintus és az ördögi tesztje

A csapat fizikai felkészítésének ékköve, Antonio Pintus.
A csapat fizikai felkészítésének ékköve, Antonio Pintus. // kép. realmadrid.com

Néhány napja a srácok maszkot ragadtak. Na, nem azért, hogy Jim Carrey előtt tisztelegjenek, hanem azért, mert Antonio Pintus “ördögi” tesztjén vettek részt. A teszt után Pintus beszélt a klub munkatársainak a módszerről.

“Azért csináljuk ezt a tesztet, hogy közelebbi képet kapjunk a játékosok fizikai állapotáról, hogy lássuk, mennyi erő is lakozik bennük.  Olyan ez, mint amikor összeméred két autó teljesítményét. Ez azért nagyon fontos, mert ez alapján tudjuk megtervezni az egyéni edzésterveket.”

“Aerob és anaerob feladatokat is fognak kapni, ez is fontos eleme az egyénre szabott edzéstervezésnek. Például a játékosok lefutnak 100 métert 20 másodperc alatt, aztán van, akinek 20 másodpercet kell pihennie, de van, akinek csak 15 másodpercet. Ez pedig megmutatja, hogy jelenleg kiben hogyan is működik a motor.”

“Ezek az adatok lehetővé teszik számunkra, hogy az egész szezont jobban megtervezzük fizikai felkészítés szempontjából. Számomra ez azért fontos, mert szeretem tudni, hogy melyik játékos milyen fizikai állapotban van.”

video
play-rounded-fill

Pintus, az ördög

“A játékosok nem igazán kedvelik ezt a tesztet, mert nagyon megterhelő számukra egy maszkban futni, ami analizálja az oxigénszintjüket. Valaki azt mondta nekem, hogy ‘Antonio, egy ördög vagy’. De én csak nevettem ezen. Mindannyian alávetik magukat ennek a “kínzásnak”, mert tudják, milyen sokat segít nekünk. Ezért pedig nagyon hálás vagyok nekik, egy fantasztikus csapatunk van. Nemcsak jó, hanem keményen dolgozó játékosok.”

20 éves módszer

“20 évvel ezelőtt kezdtem el használni ezt a tesztet, amikor 2003-ban az AS Monacónál voltam. Azóta sok idő eltelt, ezért arra is lehetőségünk van, hogy lássuk, hogyan fejlődött a játékosok fizikai állóképessége az évek során. Az tudjuk, hogy sokkal többet futnak manapság és az adatok is sokkal megbízhatóbb formában állnak rendelkezésünkre.”

“Az egész stáb nagyon elégedett a játékosok fizikai állapotával. Összességében elmondható, hogy egy nagyon gyors és fizikailag erős csapatunk van. Ennek pedig nagyon örülünk és magabiztosan vágunk neki majd a szezonnak.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK