Rodrygo: Egy olyan poszton játszottam, amit kifejezetten kedvelek

Az Athletic Bilbao elleni győzelmet követően a csapatból Rodrygo és Carvajal állt az újságírók rendelkezésére. 

Rodrygo

“Nagyon örülünk, minden úgy alakult, ahogy azt előzetesen szerettük volna. Azért edzettünk, hogy így kezdhessük a szezont. Tudtuk, hogy nehéz meccs vár ránk, de jól játszottunk, komfortosan éreztük magunkat a pályán. Örülök a gólomnak is.”

“Egy olyan poszton játszottam, amit kifejezetten kedvelek. A gólom egy Carvajallal való összjátékot követően született, amit már edzéseken is gyakoroltunk, most pedig a meccsen sikerült megvalósítani. Előbb ő passzolt nekem, majd visszaadtam, végül pedig szép befejezést láthattunk.”

“Jól játszottunk, helyzeteket alakítottunk ki, akár több gólt is szerezhettünk volna. Ez jó, hiszen ez csak az idény első meccse volt, innen folyamatosan jobbá fogunk válni. Az a fontos, hogy helyzeteket tudunk kidolgozni, de remélem, hogy a következő meccseken még jobbak leszünk és még több gólt szerzünk majd.”

“Örülök, hogy együtt játszhatok Bellinghammel. Nagyszerű játékos, a legjobbak között van, sokat segít majd nekünk a szezon során.”

“Remélem, hogy az idény során a lehető legtöbb gólt tudom összehozni, kiegészítve nagyon sok assziszttal. Szeretnék fontos tagja lenni a csapatnak.”

Carvajal

“Összetett meccset játszottunk. A csapat nagyon jól védekezett, de a második félidőben az Athletic feljebb tolta a játékát és okozott számunkra néhány igen kellemetlen pillanatot. Ugyanakkor összességében elégedettek vagyunk a bajnoki rajttal.”

“Az előszezon segít nekünk felkészülni fizikálisan, illetve alkalmazkodni az új játékstílushoz. A csapat nagyon jó volt támadásban és védekezésben is. Remélem, hogy a következő meccseken is így tudjuk folytatni.”

“Egy ilyen keret magában hordozza annak a lehetőségét, hogy különböző szituációkat tudjuk teremteni az ellenfeleink számára. Ez bizonytalanságot szül az ellenfelek oldalán, lehetővé téve a veszély megteremtését. Ezt sikerült elérni ma is.”

“Az edző azt mondta, hogy látta az edzésen a versenyhelyzeteket, látta, hogy mindenki játszani szeretne. Minden játékperc nagyon értékes ebben a keretben, ez pedig csak a csapat malmára hajtja a vizet.”

“Nagyon boldog vagyok, hogy kapitányként lejátszhattam az első tétmeccsemet, egy valóra vált álom számomra az, hogy a világ legjobb csapatának kapitányi karszalagja lehetett a karomon. Történelmi pillanat ez számomra, aki közel áll hozzám, az tudja, hogy mit is jelent ez valójában nekem.”

“Bellingham ismét megmutatta, hogy mennyire minőségi játékos. Nagyon elhivatott a védekezést illetően is. Nagyszerű igazolás volt.”

Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Lucas Vázquez (forrás: realmadrid.com)
Tovább

Lucas Vázquez: A Real Madrid az otthonom

A szerződéshosszabbítása után Lucas is beszélgetett a Realmadrid TV munkatársával. Szerződéshosszabbítás „Reménykedtem abban, hogy ez megtörténik, most pedig…