Kepa: Remélem, a kölcsönszerződés után is itt maradhatok

Kepa Arrizabalaga
Kepa Arrizabalaga első sajtótájékoztatója a Real Madrid játékosaként. // kép: realmadrid.com

A klub új igazolása meg is tartotta a bemutatása után első sajtótájékoztatóját a Real Madrid játékosaként. Kepa beszélt az átigazolásról, Casillasról, a 2018-os esetről, a mezszámról és üzent Courtois-nak is.

Az első nap és az átigazolás

“Nagyon örömteli és különleges nap ez számomra, a családomnak, a barátainak és a szeretteimnek. Boldog és büszke vagyok a Real Madrid részévé válhattam. Csak élvezni szeretném ezt a napot és megosztani a hozzám legközelebb állókkal.”

“Minden futballista számára büszke pillanat, mikor a Real Madrid játékosa lesz, melynek ekkora a történelme. Mindig is követtem a spanyol bajnokság történéseit, úgy nőttem fel, hogy Casillast néztem a TV-ben. Ő volt az egyik példaképem, és amikor Real meccset néztem, igazából mindig őt néztem. Ez egy hatalmas, történelmi klub, örülök, hogy ide tartozhatok.”

“Sokkal érettebben érkeztem ide, karrierem egyik legjobb időszakát élem. Készen állok a kihívásra. Mindenkit biztosíthatok arról, hogy mindig keményen és elszántan fogok dolgozni. Eléggé pörgősek voltak az elmúlt napok, több ajánlatom is volt, de amikor megtudtam a Real Madrid érdeklődését, gyorsan döntöttem. Könnyű döntés volt ez. Az egyik edzés után jött a hívás néhány nappal ezelőtt. Minden nagyon gyorsan zajlott, először a feleségemnek mondtam, mindketten nagyon boldogok voltunk.”

“Igen, 2018-ban közel álltam a Real Madridhoz, de ez már a múlt. A futballban nehéz jósolgatni, mert nem tudjuk, mi történik holnap. Ez egy folyamatosan változó sportág. Éppen ezért mindig, legyek bárhol is, csak a jelenre fókuszálok és 100 százalékot beleadok. Készen állok rá, hogy ezt a 100 százalékot most a Real Madridnak adjam.”

Mezszám

“Azért választottam a 25-öst, mert az 1-es és a 13-as már Courtois-é és Luniné. Örülök a 25-ösnek. Nem akarom senkihez sem hasonlítani magam. Azért vagyok itt, hogy a saját utamat járjam. Minden, amit teszek vagy nem teszek, az ebből fakad, nem abból, hogy más kapusokhoz hasonlítom magam.”

Tapasztalat

“Az évek és a tapasztalatok megedzenek téged. Mindenféle szituációt átéltem az elmúlt években, de mindig is a jó dolgokra próbáltam koncentrálni, még akkor is, amikor a helyzet nem volt túl rózsás. A jó dolgok viszont itt vannak bennem és ezek is erőt adnak az előttem álló kihívásokhoz.”

A Real Madrid Európa királya

“Nem érzem a nyomást, amiért akkor azt mondtam, most is ezt gondolom. Akkor nem voltam a Real Madrid játékosa, de úgy gondoltam, hogy ők a legjobbak, és most is így vagyok ezzel. Amikor a Chelsea játékosa voltam, háromszor is találkoztunk a Bajnokok Ligájában az elmúlt három évben, éppen ezért tudtam, mit beszélek, hiszen megtapasztaltam, hogy ők a legjobbak. Mindannyian egyetérthetünk ebben.”

Válogatott csapattársak

“Mindig is voltak Real Madrid játékosok a válogatottnál. Mostanában nem, de korábban sokat beszélgettünk a Real Madridról. Kívülről lenyűgöző, amit látsz, aztán találkozol játékosokkal, akik belülről tapasztalhatják ezt meg régóta.”

Chelsea

“A Chelsea-nél töltött időszakot pozitívan értékelem. Egy hatalmas klub része lehettem öt éven keresztül, a legnagyobb trófeákért küzdhettünk Európában és a hazai bajnokságban is. Remek csapattársaim voltak és sok trófeát nyertünk.”

A jövő

“Ez az első napom itt kölcsönben, de van időm, meglátjuk, mi fog történni. Remélem, hogy a kemény munkámnak hála a kölcsönszerződés után is maradhatok a Real Madridnál. Örülök, hogy itt lehetek. A múltban különféle irányokat vett a karrierem, ezen pedig nem tudok változtatni. Amin viszont tudok, az a jövő. A jövő pedig a Real Madrid.”


Emilio Butragueño szavai Kepának

“Ahogy az elnökünk is mondta, örülünk, hogy itt vagy és az egész családodat köszöntjük az új otthonodban. Mindent meg fogunk tenni azért, hogy boldog legyél ennél a klubnál. Biztosak vagyunk benne, hogy a tehetséged és a kemény munkádnak hála sikereket fogsz elérni a Real Madrid mezében.”

Mit jósolsz, beválik Kepa?

Eredmények megtekintése

Betöltés ... Betöltés ...
Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois
Tovább

Orvosi jelentés: Thibaut Courtois

A Real Madrid hivatalos közleménye a játékos műtétje kapcsán. Játékosunk, Thibaut Courtois a Real Madrid orvosi csapatának felügyelete…
Real Madrid hivatalos közlemény
Tovább

Hivatalos közlemény

A tegnapi napon a klub ismét hivatalos úton reagált az El Sadarban elhangzott, Vinícius-t célzó szurkolói inzultusokra. Az…