Ancelotti: Többször válok izgatottá Vini játéka miatt, mint dühössé

Az Almería elleni győzelmet követően a Real Madrid trénere válaszolt az újságírói kérdésekre. 

“Bellingham az érettségének és a személyiségének köszönhetően illeszkedett be ennyire gyorsan a csapatba, de az sem elhanyagolható tény, hogy az elmúlt három idényben Németországban játszott. Ezek olyan dolgok, amik segítenek neki gyorsan alkalmazkodni a LaLigához, valamint a mi stílusunkhoz. Nagyszerű állapotban van.”

“Az Almería az első kontratámadással megbüntetett minket, tökéletesen kivitelezett akció volt. Lehet, hogy jobban is védekezhettünk volna, de néha el kell ismerni mindenekelőtt az ellenfél teljesítményét, és az az igazság, hogy az egy nagyszerű támadás volt, amit aztán góllal fejeztek be. Ennek ellenére nem engedtük ki a kezünkből az irányítást. Sok lehetőségünk volt, jól mozogtunk, jól váltottunk, hiszen nincsenek fix pozícióink. Ez megnehezíti az ellenfél dolgát is a védekezésben. Nagyon sok merítési lehetőségünk van, ez segít a helyzetek kialakításában is.”

“Jelenleg nincs meghatározott, vagy első számú hadrendünk. Ezúttal is váltottunk a mérkőzés közben Modrić és Camavinga pályára lépése után, és így is jól érezte magát a csapat a pályán. Ez a rendszer rengeteg lehetőséget ad számunkra, igaz, védekezésben nehezebb lefedni a széleket.”

“Lunin nagyon jól játszott, ahogy a Bilbao ellen is. Hiszünk benne, és Kepában is. Előbb vagy utóbb ő is játszani fog, lehet, hogy már a következő meccsen.”

“Kroos nagyon jól mozgott a labdával, irányította a csapatot. Modrić szintén nagyon jól kezelte a labdát és a játék minden elemét, miután pályára lépett. Még mindig nagyon fontos szerepük lesz ebben a csapatban, de elképzelhető, hogy kevesebbet játszanak majd, mint az elmúlt idényekben, még nem tudom biztosan.”

“Senkinek sem állítok fel egyéni célokat. Mindenki azért teljesít jól, mert a játékuk és a mobilitásuk lehetővé teszi, hogy helyzeteket alakítsunk ki. Ez nem is fog változni, ebben biztos vagyok. Lehet, hogy lesznek olyan találkozók, ahol a mainál kevesebb helyzetünk lesz, de a padunk is nagyszerű játékosokból áll, olyanokból, mint Joselu, aki más erősségekkel bír, mint a mai kezdőcsapat támadói. Az ő jelenléte a büntetőterületen belül nagyon fontos lesz.”

“Vinivel beszéltünk a tizenhatoson belül feleslegesen eladott labdákról. Ezen kívül viszont semmi különleges nem történt.”

“Nem akarom negatívan befolyásolni Vini kreativitását, de néha kockázatot vállal, én pedig kissé dühössé válok. Ugyanakkor elmondhatom, hogy sokkal többször válok izgatottá a játéka miatt, mint dühössé.”

“A kamerák nem kerülnek be az öltözőbe, mert jogunkban áll megállítani ezt. Ha erőltetni fogják ezt a dolgot, akkor a béremről is hajlandó vagyok lemondani, hogy a kamerákat az öltözőn kívül tartsuk.”

“Hozzászoktunk már a magas hőmérséklethez. Nincs ebből származó előnyünk vagy hátrányunk, hiszen minden csapat számára egyformák a körülmények ebből a szempontból, és eddig jól megbirkóztunk vele. Intenzív meccs volt a mai. Az Almería nagyon jól teljesített, egy kicsit elfáradtunk, de semmi több.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK