Ancelotti: Kepa fog kezdeni a kapuban

Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)
Carlo Ancelotti (forrás: realmadrid.com)

Az olasz mester megosztotta gondolatait a sajtó munkatársaival, a soron következő Celta Vigo elleni, bajnoki összecsapást megelőzően.

A mérkőzésről

„Ez egy különleges mérkőzés lesz a Celta számára, a klub fennállásának századik évfordulója kapcsán. Nagyon szeretnénk folytatni a kétmeccses győzelmi sorozatunkat, a csapat jól teljesít.”

120. mérkőzés a Real Madrid trénereként a második etapban

„Ez egy elismerés, rendkívül boldog vagyok, hogy elérhetem ezt a számot, jól teljesítünk. Az eddigi 119 mérkőzés jól sikerült. A következő találkozót pedig megfelelően kell kezdenünk. Az az érzésem, hogy remek a hangulat a csapaton belül, mert magas minőséget képviselnek a játékosok, motiváltak és lelkesek.”

Kepa

„Holnap Kepa fog kezdeni a kapuban.”

Büntetőrúgások

„Vinícius, Rodrygo, Valverde és Luka gyakorolják a büntetőrúgásokat. Minden mérkőzésre a legjobbjukat jelöljük ki.”

Modrić szerepe

„Modrić pontosan amellett döntött, amit szeretett volna. Szokatlan számára, hogy nem a kezdőcsapat tagja, nem örül neki, de fizikailag jó állapotban van. Készen áll, a csapat hasznára fog válni. Mindenki számára furcsa helyzet ez, hogy nem játszik az első perctől kezdve, de pontosan úgy fog teljesíteni, mint ahogy az elmúlt szezonok során már megszokhattuk tőle.”

Szaúd-Arábia

„A labdarúgás Szaúd-Arábiában sokkal több pénzt kínál, mint Európában. Mindenki azt csinál, amit akar. A nemzetközi labdarúgó szervezeteknek pedig fel kell mérniük ezt a fajta kérdést, meg kell hozniuk a szükséges döntéseket a piac egyensúlyának biztosítása érdekében.”

Rubiales

„Ez egy nagyon érzékeny téma. Magánemberként a többi emberhez hasonlóan, egyáltalán nem tetszett ez a fajta magatartás. Ez nem egy szövetség elnökéhez méltó viselkedés.”

Felelősségvállalás

„Egy másik ember attitűdje nem érint engem személyesen. Világos elképzelésem van arról, hogy mit kell tennem és hogyan kell viselkedem. Pontosan tudom, hogy milyen társadalmi felelősségem van a Real Madrid edzőjeként. Nem engedem meg magamnak, hogy ítélkezzek mások cselekedetei felett.”

Bellingham

Bellingham beilleszkedésének üteme nem lepett meg, a Dortmundban sem volt egyértelműen 10-es. Elsősorban vertikális játékosnak mutatkozott, inkább labdával, mint anélkül. Az alkalmazkodása gyors ütemben haladt, mivel egy kivételes intelligenciájú játékos, aki labda nélkül is kiválóan helyezkedik.

A súlyos sérülések elkerülése

A mi felelősségünk, hogy felemeljük a szavunkat a leterheltség miatt. Az edzők többsége úgy gondolja, hogy túl sok a mérkőzés, túl sok a sérülés és akkor az utazásokról még nem is beszéltünk. Mindannyian azon törjük a fejünket, hogy csökkenthetnénk a meccsek számát.

Újabb igazolás

Teljesen kizártnak tartom, hogy újabb játékost igazolnánk.

Tchouaméni

Az előző szezon első felében mutatott formáját idézi. A világbajnokság után sérüléssel bajlódott, nem sikerült újra elérnie azt a szintet. Nem újdonság számunkra, hogy képes így játszani. Nagyon fontos eleme a játékrendszerünknek.

Heti egy mérkőzés

Kiemelten fontos időszak volt ez számunkra. Ha van egy heted felkészülni, akkor belefér egy-egy intenzív terhelés. Mi ezt csináltuk minden hét elején: aerob, erőnléti és taktikai edzések. Három hete dolgozunk így. Hamarosan erre nem lesz lehetőségünk. A játékosok lábai jobb állapotba kerültek, de meglátjuk, miként alakul majd a jövő.

Viní Jr. és Rodrygo adaptációja

Rodrygónak nincs gondja az alkalmazkodással, hiszen hozzászokott, hogy olykor középcsatárként kell játszania. Vinícius is szépen fejlődik, rengeteg helyzete volt és gólt is szerzett. Nem kényszerítem arra, hogy középen játsszon, kellő intelligenciával rendelkezik ahhoz, hogy eldöntse, támadásvezetéskor hova kell helyezkednie. A pálya első, középső harmadában sokkal több a lehetősége, hiszen ott akár egyetlen labdaérintésből is betalálhat. A mozgásán még csiszolni kell, de gyorsan tanul, ennek köszönhetően pedig hatékonyabb lesz.

Távozók

Nem hiszem, hogy lesznek távozóink. A keretet lezártnak tekintem, a rendelkezésemre álló játékosokra koncentrálok. Hogy végül mégis meggondolja-e magát valaki? Nem tudom, de nem aggódom emiatt.

Valverde

A pozíciója némiképp megváltozott. Az előző szezonhoz képest most hátrébb játszik, de úgy gondolom, hogy ez a javára válhat. Megértette, hogy az egyérintős játék nem az ő erőssége. Ha van előtte terület és van ideje, akkor futnia kell a labdával. Figyelemreméltó tulajdonsága, hogy hihetetlenül gyors a labdával, ezt pedig ki kell aknáznunk. Nincs értelme, hogy egy-két labdaérintéssel játsszon és nem is fogom erre kérni.

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Bernabéu Stadion
Tovább

Jöhet a bajnoki El Clásico Miamiban?

A FIFA zöld utat adott az elképzelésnek, amely ellen korábban határozottan kiállt. Az Egyesült Államok futballra gyakorolt befolyása…