Ancelotti: Bellingham nem lep meg, de a góljainak száma annál inkább

Az olasz mester szavai a Getafe elleni győzelmet követően. 

“Nehéz mérkőzés volt, mert egy nagyon jól védekező csapat ellen játszottunk, akik mély defenzív vonalat húztak fel. Nehéz volt helyzeteket kialakítani, és saját magunk dolgát sem könnyítettük meg, hiszen ajándékoztunk egy gólt nekik. Ez nem változtatja meg a véleményemet Fran Garcíáról, aki nagyon jól kezdte az idényt. Talán a stadionnal járó nyomás ára volt ez, de ez normális.”

“Az első félidőben nem volt túlságosan sok helyzetünk, mert a Getafe nagy intenzitással, sok energiával, elhivatottan, masszívan védekezett. A második játékrész már más volt. Gyorsan gólt szereztünk, kontrolláltuk a meccset. Sok helyzetet alakítottunk ki, de kevésszer jártunk sikerrel. Ugyanakkor megérdemeltük Bellingham gólját és a győzelmet is.”

“Szeretem az elhivatottságot és az intenzitást a meccseken. Az intenzitás terén sikerült előrelépnünk az előző idényhez képest. Ebben a tekintetben a fiatalok nagyon sokat adnak a csapatnak. Az ellenfelek számára nem egyszerű a Real Madrid ellen, hiszen ezt az intenzitást jelenleg 90 percen át tartani tudjuk.”

“Ha pályára küldöd Kroost, azzal minőséget viszel a játékba, valamint sok lehetőséged lesz a keresztlabdákat illetően. Más kvalitásai vannak, mint Camavingának. Néha változtatnod kell, ami nem mindig jön be. Az elképzelés az volt, hogy Alaba a bal oldalról jobban be tud húzódni középre, Kroosszal karöltve pedig több mélységi passzt tudnak kialakítani. Az elmúlt meccseken, amikor Luka és Kroos pályára léptek, mindig hozzátettek valamit a játékhoz. Most nem akartam túlságosan sokat változtatni, hiszen jelenleg heti egy meccsünk van. Ha elindul a Bajnokok Ligája is, akkor jobban kell rotálnom a játékosaimat.”

“Nem lep meg Bellingham és a benne rejlő minőség. Az viszont annál inkább, hogy ennyi gólt szerzett az első mérkőzésein. Nem csak engem, hanem mindenki mást is meglep, még őt magát is. Profi játékos, aki nagyon komoly. A keret professzionalizmusa egyébként is nagyon magas szintű, így van példa előtte. Nagyon jól alkalmazkodott, már szabadságra is a többi fiatal játékossal együtt ment. Ezek mind jó dolgok.”

“Bellingham akár 15 találatig is juthat, hiszen ezt a Dortmundban is megtette. Nagyon jó a labdával, nem szórja el a játékszert. Sokszor ér a büntetőterületen belülre. Szinte folyamatosan mozgásban van a támadások közben, ezért is ennyire sikeres a kapu előtt. A Bernabéuban való debütálásán is nyugodt, koncentrált volt. Izgatottan várta, hogy pályára léphessen.”

“Bellingham nagyon gyorsan tanul, nem kell neki többször elmagyaráznom a dolgokat. Mutattunk neki videókat arról, amikor a Dortmundban játszott, kiemeltük azokat a pillanatokat, amik tetszettek nekünk, amiket szeretnénk, ha nálunk is folytatna. Annyi változott, hogy sokkal többet mozog a labda nélkül az ellenfél térfelén.”

“Luka és Kroos a legjobbak. A szezon elején nem mindig kezdtek, de nagyon fontosak így is az eredmények és a fiatal játékosok szempontjából. Megvan bennük a minőség ahhoz, hogy bármilyen meccsen játsszanak. Tapasztaltak, jó erőben vannak, a minőség pedig egyértelműen ott van bennük. Kroos passzait például senki más nem tudja kivitelezni a csapaton belül.”

“A hangulat lenyűgöző volt a stadionban, volt valami új is az egészben. A szurkolók tényleg mögöttünk álltak, a hangulat pedig sokkal inkább érezhető a pályán, az új szerkezet miatt a hang sokkal inkább be van zárva ide. Ez óriási segítség lesz. Ma is az volt, és a következő meccseken is segíteni fog.”

“A célunk az volt, hogy jól kezdjük a szezont, de voltak azért problémáink, hiszen a rendszert át kellett alakítanunk Bellingham képességeihez. Emellett voltak komoly sérülések, de a csapat jól reagált, elégedett vagyok mindenkivel.”

“Ma Joselu volt az első számú rúgó a büntetőket illetően, Modrić pedig a második. Ez általában azon múlik, hogy ki kapja fel a labdát először, de ez nem azt jelenti, hogy ez a játékos kell ténylegesen elvégezze a büntetőt.”

“Carvajal mindig jól teljesít. Az a szint, amit most képvisel, az a lehető legjobb Dani Carvajal. A piac jelenlegi legjobb jobbhátvédjéről beszélünk.”

Forrás: realmadrid.com
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK