Egytől egyig: Real Madrid – Getafe (2-1)

Egytől egyig 2023/24

A Real Madrid sikerrel vette mind a négy tétmérkőzését a spanyol labdarúgó bajnokságban a válogatott szünet előtt, így 12 ponttal, az élről várhatja a szeptember 17-i folyatást, amikor is a Real Sociedad együttese látogat majd a Bernabéuba. Előtte viszont értékeljük tehát a tegnapi nap eseményeit, a szokásokhoz hűen, szigorúan szubjektív keretek között!

Real Madrid (OP: 7,2)

Meglehetősen nehéz helyzetbe hozták magukat a srácok a 11. percben, Fran García eladott labdáját Borja Mayoral köszönte szépen, meg is szerezte a vezetést a vendégek számára. Ezek után egy kifejezetten ötlettelen első félidőt produkáltak a habfehérek, nem is igazán látszódott, hogy mi itt a koncepció. Egy tizenegyes talán elmaradt, viszont a játékvezetői teljesítményt nem szeretném értékelni, és nem csak azért mert értékelhetetlen. A második játékrészben már szemtanúi lehettünk valamiféle futballnak, ehhez kellett Kroos pályára léptetése. Ennek ellenére azért valljuk be, ez igen vérszegény volt, de alá kell írni azt is, hogy a Getafe ellen nem egy leányálom támadni, főleg ha az elején hátrányba kerülsz. Bízom benne, hogy a szünet jót tesz a fiúknak, szeptember második felében pedig reménykedhetünk, hogy láthatjuk majd a török csillagot is debütálni!

6/10
Szerkesztői pontszám
A Real Madrid - Getafe mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)
A Real Madrid – Getafe mérkőzés előtti csapatfotó (forrás: realmadrid.com)

Getafe (OP: 5,2)

Törőcsik Mari, ha kellett törtek, ha kellett a nemzet színészeivé is avathatták volna őket. A találatuk egy hazai pontatlanságnak volt köszönhető, önerőből nem igazán volt sikeres a támadójátékuk, már ha egyáltalán volt. Djené és Mitrović is elég gyorsan kezelésbe vették a blancókat, de úgy csapat szinten elmondható, hogy egy nagyon kellemetlen ellenfél a Getafe. Miután vezetést szereztek próbáltak ráülni az eredményre, szerencsére a végén még az 1 pont sem jött össze nekik. Azon, hogy a góljukat pedig egy egykori Real Madrid játékos szerezte, ne lepődjünk meg.

4/10
Szerkesztői pontszám

MOTM – Toni Kroos (OP: 8,3)

Olyan precíz, mint egy svájci óra. Lehet, hogy sokan nem fognak velem egyetérteni, ráadásul csak a második játékrészben volt a pályán, de minden kétséget kizáróan pozitív hatással volt a játékra. Mivel a vendégek támadójátéka vérszegényre sikeredett, így Toni ténylegesen foglalkozhatott azzal, amihez ő ért valójában: mesteri zsugákat osztogatni. Nagyszerű ütemben ugratta ki nem egyszer társait, szervezte a játékot és a megszokott keresztlabdák sem maradhattak el. Azt hiszem az mindent elárul, hogy neki volt a második legtöbb (85) labdaérintése, ezen kívül 7 kulcspasszt osztott ki. Mindezek mellett volt egy életveszélyes bal lábas lövése, ami végül a kapufán csattant, kár érte. Le a kalappal előtte, abszolút nem szabad leírni őt és horvát társát, igenis hasznos tagjai ők még a csapatnak, és óriási bajban leszünk, ha már ők nem lesznek.

9/10
Szerkesztői pontszám
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)
Toni Kroos (forrás: realmadrid.com)

Kepa Arrizabalaga (OP: 7)

Nem győzött meg, bár az is igaz, hogy nem volt nagy feladat elé állítva, az ellenfél 2 alkalommal találta el a kaput. Az első gólban még valahol talán őt is felelősségre lehet vonni, de nyilván nem ő tehet az eladott labdáról. A második félidőben egyszer kellett védenie, ezen kívül inkább lábbal volt szükséges aktívnak lennie. Utóbbival viszont egyszer a szívbajt hozta rám, nem hiányzott volna még egy ajándék gólt szolgáltatnia a Getafe számára. Nálam abszolút nyitott a kapuskérdés, és ha Kepa nem tud felnőni a feladathoz, minden bizonnyal Luninnak több lehetősége lesz majd a jövőben.

6/10
Szerkesztői pontszám

Dani Carvajal (OP: 7,2)

Az első két bajnoki mérkőzésen mindkét alkalommal született találat egy ügyes jobb oldali kombinációt követően, viszont a Celta elleni meccs után ez most is elmaradt. Labdái nemigen találtak társat, több ígéretes akció ért véget a spanyolnál érzésem szerint. Védekezésben azért nem tették nála sem magasra a lécet. Az egyik centerezési lehetőségnél alaposan meglepte Soriát, ügyesen ismerte fel a helyzetet, viszont itt is csak a kapufát sikerült eltalálni. Összességében többet vártam tőle a támadásokat illetően, nem véletlen érkezett Vázquez a helyére a végén.

6/10
Szerkesztői pontszám

Toni Rüdiger (OP: 7,1)

Felvette a Getafe agresszivitását, kellett egy ilyen ember a hátsó alakzatba, aki, ha kell rendet rak. Neki is több dolga volt az előre fele játékban, azért 3 tisztázást felírhat a neve mellé. Újból próbálkozott hosszú labdákkal, többször hozta fel a középpályáig nagyon dinamikusan a játékszert. Meg persze egy igazi Rüdiger féle lövési kísérlet sem maradhatott el, valahol a Bernabéu felső szektorai között elméletileg már megtalálták a labdát.

7/10
Szerkesztői pontszám
Antonio Rüdiger (forrás: realmadrid.com)
Antonio Rüdiger (forrás: realmadrid.com)

David Alaba (OP: 6,9)

Többen az első találatnál őt is említették felelősként, de az igazi bűnös majd csak ezután következik. 3 alkalommal szerelte ellenfelét, a második félidőben a támadójátéka miatt kikerült a balhátvéd pozícióba, érzésem szerint nem igazán lettünk vele előrébb. Egyetlen egy értelmes centerezési kísérlete rémlik, amikor Bellingham vetődött be, nem sokkal maradt le a labdáról.

6/10
Szerkesztői pontszám

Fran García (OP: 5,2)

Jajj Fran. A tegnapi volt eddig az újonc spanyolnak a legrosszabb teljesítménye, reméljük ennél rosszabb nem is lesz. Egy felelőtlen eladott labda, amit végül köszönt szépen az ex-madridi Mayoral. Amennyiben nincs az a hiba, nem lett volna ez feltétlen annyira rossz. Volt 2 ígéretes középre kanyarintott labdája, az egyiknél Modrić fejelt kapura, a másiknál Joselunak kellett volna 5 méterről bekotornia a labdát a hálóba, viszont David Soria résen volt mindkét lehetőségnél. Nyilván, ha valamelyik helyzetből gól születik, más pontszám is járult volna a teljesítménye mellé, így viszont ez most elég karcsúra sikeredett.

4/10
Szerkesztői pontszám

Aurélien Tchouaméni (OP: 7)

Nem volt olyan szintű védekező feladata, mint szokott, de azért most sem volt tétlen a francia tank. 3 alkalommal szerezte vissza a játékszert, szintúgy 3 esetnél szabadított fel. A bekapott gól előtt volt egy kis félreértés Rüdiger és közötte, nem igazán tudták eldönteni, hogy melyikük fejelje el a labdát. Ennek ellenére azt gondolom, hogy szükség volt rá végig a 90 perc alatt, az egyensúlyt biztosította.

7/10
Szerkesztői pontszám
Aurélien Tchouaméni (forrás: realmadrid.com)
Aurélien Tchouaméni (forrás: realmadrid.com)

Luka Modrić (OP: 7,7)

Legtöbb progresszív passz (14), legtöbb támadó harmadba eljuttatott labda (9). Az ilyen típusú ellenfelek ellen nemcsak, hogy megférnek a pályán német társával, hanem kellenek is együtt. Eszméletlen módon látnak a pályán, mindketten azonnal keresik a lehetőségeket, hogy kit lehetne éppen kiugratni. Miután Ancelotti lekapta a horvátot, volt egy olyan érzésem, hogy valamivel kicsit visszább is esett a csapat játéka.

8/10
Szerkesztői pontszám

Eduardo Camavinga (OP: 6,4)

Oh Cama, Cama oh. Nagyon nem érezte a játékot, sebességét nem igazán tudta kamatoztatni a csapat a középpályán. Többször szórta el a játékszert, az első félidő pedig valóban nem róla szólt. Cseréjét indokoltnak tartottam, Kroos pedig zseniálisan szállt be a helyére.

5/10
Szerkesztői pontszám

Jude Bellingham (OP: 8,4)

A másik esélyes ő lett volna, hogy bezsebelje a meccs emberének járó címet. Azért az látszott, hogy nagyon figyeltek rá, faragták is rendesen. Az első alkalommal jogosan maradt el a tizenegyes, másodjára viszont Djené hátulról eltalálta a lábát, a VAR viszont nem jelzett Mario Melerónak. Carvajal kapufáját megelőzően ő volt az, aki kiugratta, jöttek a testcselek és ügyes elmozgások is egyaránt. A végén kiválóan ismerte fel azt, hogy hova és mikor kell érkeznie a kipattanóra, így 5 gólnál tart 4 mérkőzésen. Ténylegesen kezdem azt érezni, hogy ezt az embert még olcsón sikerült megvenni.

8/10
Szerkesztői pontszám
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)
Jude Bellingham (forrás: realmadrid.com)

Rodrygo (OP: 6,8)

Nem, ezt most nagyon nem. Kevésbé ficánkolt, elmaradtak a mesteri szólók is. Őszintén megvallva, nem értem miért játszotta végig a találkozót. 9 kapura tartó lövése volt, ebből egyetlen 1 talált kaput. A találkozó utolsó perceiben lévő kapufája tökéletesen leírta, hogy milyen is volt részéről a találkozó. Én maximum 60 percet adtam volna neki, mindenesetre végig a pályán volt.

5/10
Szerkesztői pontszám

Joselu (OP: 7,3)

Kikaparta a gesztenyét, meglett az eredménye. Úgy vélem, hogy nála is lesz ez még ennél jobb, de az biztos, hogy akar ez a srác. Az első játékrészben Fran García bakiját javíthatta volna, miután nem sikerült egy ügyes centerezés után egyenlítenie. A második félidőben jókor volt jó helyen, így betalált, majd egy nagyon veszélyes kapáslövése akadt még a tizenhatoson belül egy kavarodást követően, viszont nem meglepő módon a Getafe hálóőre itt is résen volt.

7/10
Szerkesztői pontszám

Cserejátékosok

Nacho (OP: 7,2)

1 blokk, 1 tisztázás, de azért sok dolga nem akadt. Talán a számára legkedvesebb posztjára érkezett, hogy osztrák társa többet tudjon segíteni a csapatnak a bal oldalon.

6/10
Szerkesztői pontszám

Lucas Vázquez (OP: 7,1)

Szent Lukács, a megmentő. Minden bizonnyal a támadójátékot szerette volna erősíteni vele a mester, nem is nyúlt mellé. Ugyan a gólnál nem a jobb oldalról veszélyeztetett, de az ő lövését követően sikerült megszereznie Bellinghamnek a győztes találatot.

7/10
Szerkesztői pontszám
Lucas Vázquez (forrás: realmadrid.com)
Lucas Vázquez (forrás: realmadrid.com)

Brahim Díaz (OP: 7,2)

Sokkal több van benne. Ugyan nem vagyok ott az edzéseken, nem látom a belsős dolgokat, de a profilja sokkal közelebb áll a két brazilhoz, mint Joselunak. 13 perc alatt nyilván nem tudott világot megváltani, de az látszik, hogy nagyon hajt, szeretne bizonyítani. Vini kiesésével többet szeretném látni a pályán, akár a kezdőcsapatban.

6/10
Szerkesztői pontszám

Federico Valverde (OP: 7,2)

Azt gondolom, hogy a sebességének és átlövéseinek köszönhetően esett rá Ancelotti választása, a végén még majdnem sikerült is betalálnia. Ezen kívül másra nem igazán jutott ideje.

6/10
Szerkesztői pontszám

Edzői értékelés

Carlo Ancelotti (OP: 7,2)

Én személy szerint Brahimot vártam a kezdőcsapatba, de a felállásra nem lehetett panasz a mérkőzés előtt. A félidőben remekül nyúlt bele a rendszerbe, a két gyengébb láncszemet kivette a gépezetből, Toni Kroos becserélése a lehető legjobb döntésnek bizonyult. Rodrygo véleményem szerint feleslegesen játszotta végig a találkozót, jóval korábban érkezhetett volna Brahim. Modrić lecserélésével egy kicsit visszaesett a játék, de a Carvajal – Vázquez csere is okos döntés volt. Kíváncsian várom, hogy a heti 2 meccsterheléssel miképp fogja rotálni a csapatot az olasz vezetőedző.

7/10
Szerkesztői pontszám
Forrás: penamadridista.hu
Szólj hozzá te is!

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

TÉMÁBA VÁGÓ CIKKEK
Thibaut Courtois (forrás: realmadrid.com)
Tovább

A Cádiz elleni keret

Carlo Ancelotti az alábbi játékosokat nevezte a soron következő bajnoki mérkőzésre. A keret Kapusok: Courtois, Lunin, KepaVédők: Carvajal, Militão, Nacho, Lucas…